Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μέρσα

τα 2 προηγούμενα μηνύματα απαντούν ήδη το ερώτημά σου

Τι σύμπτωση!!!

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

1.Σε 2οροφη οικοδομη εχω διαφοροποιηση των διαστασεων <5% του περιγραμματος ,για το 2% λαμβανω την αυξηση του  συνολικου εμβαδου ολων των οροφων η της καλυψης?αποψη μου οτι συγκρινω με το περιγραμμα της καλυψης

2.οταν λογω της αυξησης των διαστασεων κατα 5% παραβιαζεται το Δ,η πρασια εχω παραβιαση?θεωρω πως οχι, εφοσον ακομα κ σε παραβιαση της ΟΓ μπορω να χρησιμοποιησω την πιο πανω ευεργετικη διαταξη..

Θα ηθελα κ την αποψη αλλων συναδελφων

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!!!

Έχω μια περίπτωση ενός καταστήματος που στην άδεια είναι χωρισμένο σε 3 καταστήματα... ο πελάτης θέλει να μετατρέψει την άδεια από 3 χώρους σε 1...

Για να το νομιμοποιήσω πάω μέσω του 4178 και το δηλώνω σαν κατηγορία 3 αλλαγη διαμερισμάτωσης και πληρώνει μόνο παράβολο 500ε???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσιεύτηκε (edited)

Στην άδεια φαίνονται 3 καταστήματα ή ένα; Αν στην άδεια φαίνονται 3 καταστήματα και εσύ θες να τα κάνεις ένα τώρα η λογικη λέει ότι δεν μπορείς να υπαχθείς στις διατάξεις του ν.4178/13.

Οπότε είτε βγάζεις μια άδεια μικρής κλίμακας είτε κανονική άδεια δόμησης αν πρόκειται για ειδικό κτίριο και επεμβαίνεις στα η/μ.

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

Η άδεια είναι για 3 καταστήματα αλλά η ηφιστάμενη κατάσταση στο μαγαζί είναι ένας εννιαίος χώρος... οπότε η αλλαγή έχει ήδη γίνει..

Δεν είναι ρίσκο να το πάω με άδεια μικρής κλίμακας??

Δημοσιεύτηκε

Η ημερομηνία για υπαγωγή στο ν.4178/13 είναι η 28/7/2011 αν ο ενιαίος χώρος έχει προκύψει πριν από αυτή την ημερομηνία τότε θα το δηλώσεις με διαμερισμάτωση με πρόστιμο 500 ευρώ.

Αν όμως είσαι μετά τις 28/7/2011 τότε δεν μπορείς να υπαχθείς στο ν.4178.

Νομίζω ότι το ερώτημα έπρεπε να το είχες θέσει στο νήμα περί διαμερισμάτωσης...

Η κατηγορία 3 δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωσή σου, αφορά συγκεκριμένου τύπου αυθαρεσίες,

Δημοσιεύτηκε

Αν είσαι μετά το '83 και εφόσον υπάρχει οικοδομική άδεια είσαι κατηγορία 4.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Η ερώτησή μου αφορά την περίπτωση αυθαιρεσιών σε ιδιοκτησία οι οποίες είχαν δηλωθεί με το Ν.4014 (σε ολοκληρωμένη υπαγωγή) και αν υπάγονται όλες στην κατηγορία 3 μετά τη μεταφορά της δήλωσης στον Ν.4178.

Μια εξωτερική μεταλλική σκάλα (που οδηγεί σε μπαλκόνι) καθώς και ξύλινο στέγαστρο στη βεράντα του ορόφου μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία 3;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.