Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Συνιδιοκτησία ακινήτου και ένταξη στο Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το έκανα σήμερα.

Δλδ ντρέπομαι που το λέω αλλά θα το πω:

πάω τη μεγάλη μου στο νήπιο.

Καλημερίζω την δασκάλα.

μου λέει: "χθες η μικρή ήταν μέσα στη χαρά που φορούμε μπλε και άσπρα."

"Ε ναι", λέω, "πες κορίτσι μου τι ομάδα είμαστε εμείς" (και εκεί ενώ μιλάω ο εγκέφαλος αρχίζει και με μουτζώνει " ρε συ 21 Οκτωβρίου έχουμε...", λέω, μπορεί να μην το άκουσε),

"όχι, για τη σημαία λέω εγώ που έχει ποίημα¨.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ στα ckeck points και ΟΜΑΔΑ Β.

 

Αυτό που σκέφτομαι πάντως είναι ότι αν τελικά (με την όποια διευκρίνιση) επικρατήσουν οι απόψεις της ΟΜΑΔΑΣ Β, οι υποβληθείσες δηλώσεις των Α1 και Α2 είναι καλυμμένες, κάτι που δεν ισχύει αν συμβεί το αντίθετο.  

Link to comment
Share on other sites

BREAKING NEWS :confused:

 

Μόλις είχα τηλεφωνική επικοινωνία με ΤΕΕ (τηλ 210 3291206, γύρω στα 30 λεπτά αναμονή με ανοιχτή ακρόαση εννοείται). Η άποψη που εκφράστηκε στηριζόμενη στην Εγκύκλιο είναι ότι διαφορετικοί ιδιοκτήτες διαφορετικών Ο.Ι. μπορούν να υποβάλλουν μία δήλωση. Όλοι μας βέβαια καταλαβαίνουμε ότι τέτοιες προφορικές τηλεφωνικές απόψεις είναι ιδιαίτερα μειωμένης βαρύτητας και εγκυρότητας. Χωρίς να έχω βέβαια την παραμικρή πρόθεση να θίξω τη συνάδελφο που την εξέφρασε αλλά τη διαδικασία που εγώ ακολούθησα. Γιατί στο σχετικό email που έχω αποστείλει εδώ και καμιά εβδομάδα δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση, ούτε και νομίζω ότι θα λάβω σύντομα.

Edited by cv94013
Link to comment
Share on other sites

Πάντως για να λέμε και του ...στραβού το δίκιο, ένας από τους λόγους που εγώ δεν το κάνω έτσι είναι και η ...προστασία της τσέπης μου διότι, άλλο πράγμα οι αμοιβές δύο δηλώσεων (έστω με κάποια σημαντική έκπτωση), άλλο πράγμα η αμοιβή μίας δήλωσης.....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα φώτα σας παρακαλώ: (Για το ίδιο ακίνητο είχα ποστάρει χτες στο νήμα της διαμερισμάτωσης όπου μου είπε μία γνώμη ο Ιάσονας, αλλά βάζω κι εδώ ολοκληρωμένο το θέμα γιατί, έχοντας διαβάσει προσεκτικά το άρθρο 11 και σχεδόν όλες τις σελίδες του νήματος αυτού, δεν έχω καταλάβει πως πρέπει να κάνω τη δήλωση.)

 

Διώροφη οικοδομή με ημιτελές υπόγειο, άδεια του '83, με δύο οροφοδιαμερίσματα που ανήκουν σε δύο διαφορετικούς ιδιοκτήτες το καθένα. Υπάρχει σύσταση Ο.Ι. που έχει γίνει σύμφωνα με τα σχέδια της άδειας (ενώ όταν έγινε η σύσταση οι αυθαιρεσίες είχαν παραγματοποιηθεί....). 

 

Στο ισόγειο διαμέρισμα του πελάτη μου, ο κοινόχρηστος χώρος του κλιμακοστασίου έχει "φάει" από το διαμέρισμα κάπου 2 τ.μ. και το διαμέρισμα έχει "φάει" το φωταγωγό του κλιμακοστασίου (άλλα 2 τ.μ.). 

 

Ο πελάτης μου θέλει να ρυθμίσει την ιδιοκτησία του και τους κοινόχρηστους χώρους όλου του κτιρίου σε μία δήλωση.

 

Για να μπορέσει να υποβάλλει τη δήλωση αρκεί μία ΥΔ του άλλου ιδιοκτήτη ότι συναινεί στη ρύθμιση των αυθαιρεσιών των κοινοχρήστων χώρων ή πρέπει να γίνει προσύμφωνο τροποποίησης της σύστασης, στα σχέδια της οποίας θα φαίνεται η πραγματική κατάσταση; Μπορεί να γίνει προσύμφωνο ενώ υπάρχει ήδη σύσταση;

 

Υπάρχει και άλλο ένα θέμα με το υπόγειο: Όπως είπα είναι ημιτελές, είναι ξεμπαζωμένο, υπάρχει μόνο Φ.Ο. και ένας κλειστός χώρος 3 τ.μ. με τη σκάλα του κεντρικού κλιμακοστασίου). Υπάρχει όμως και μία παλιά αποθήκη 20τ.μ., η οποία έχει κατασκευαστεί με άδεια του '69, και η οποία δεν φαίνεται καθόλου στην άδεια του '83 (Σαν να μην υπήρχε, ούτε άδεια κατεδάφισης ούτε τίποτα). Η αποθήκη αυτή λοιπόν "πατάει" πάνω σε δύο διαφορετικές Ο.Ι. (βάσει της σύστασης), οι οποίες είναι μία αποθηκη του πελάτη μου και μία του άλλου ιδιοκτήτη. Το σκεπτικό μου είναι να τη βάλω στη ρύθμιση ως ΥΔ, αλλά πως μπορεί να μπει εφ' όσον ο χώρος που καταλαμβάνει ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες;

 

Ευχαριστώ όλους προκαταβολικά (μόνο και μόνο εάν αντέξατε να διαβάσετε ως εδώ)...

Link to comment
Share on other sites

Πως γίνεται αποθήκη που προϋπήρχε του κτίσματος να πατάει στις Ο.Ι. του κτίσματος;

 

 

υγ παρεμπιπτόντως Α2 και εγώ.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.