Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σε πολυκατοικια οπου την επικαρπία έχει ο Α και εχουν συσταθεί οριζοντιες ιδιοκτησιες των Β και Γ (τεκνα). Με τον 4014 έγιναν: 1 δήλωση για το κοινόχρηστο του υπόγειου, 2 για καθε ΟΙ του υπογειου και 1 για το κοινοχρηστο δωμα, συνολο 4 δηλώσεις. Πληρωθηκαν τα προστιμα αλλα δεν ολοκληρωθηκε η υπαγωγη. Με τον 4178 μπορει να κανει δηλωση ο Α εχων την επικαρπία για ΟΛΟ το κτίριο?Αν ναι, το προστιμο θα βγει μικρότερο, θα επιστραφει η διαφορα?

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση θα πρέπει να μεταφερθεί και δεν μπορείς να κάνεις νέα δήλωση και να συμψηφίσεις τα πρόστιμα. Οπότε, θα πρέπει να μεταφερθούν ως έχουν και εκεί να δεις εάν μπορείς να βάλεις σε όλες τον Α που έχει την επικαρπία.

 

ΥΓ: Φήμες λένε ότι η επιστροφή προστίμων θα αρχίσει μετά την εξόφληση όλου του κρατικού χρέους, περί το έτος 2128. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Έχω να τακτοποιήσω διαμέρισμα σε πολυκατοικία που έχει "μεγαλώσει" από κατασκευής και έχει παραβιάσει πλάγια απόσταση. Για την υπαγωγή στο 4178 χρειάζεται υπογραφές από πλειοψηφία των ιδιοκτητών?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

αν ρυθμίζεις μόνο τον όροφο ΟΧΙ

Προχώρα αφού είναι και από κατασκευής ένας λόγος... επί πλέον να μην χρειάζεσαι τίποτα 

 

υ.γ ακόμη και αν είναι στο ισόγειο και καταλαμβάνει ακάλυπτο οικοπέδου

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

υ.γ ακόμη και αν είναι στο ισόγειο και καταλαμβάνει ακάλυπτο οικοπέδου

ΚΑΝΑ να φανταστώ αυτό το στηρίζεις στο ότι έτσι θα είναι και στα σχέδια της σύστασης, οπότε και γι' αυτό δεν χρειάζεται συναίνεση, έτσι?

 

Να ρωτήσω όμως εδώ κάτι. Εάν η σύσταση έγινε επί λάθος σχεδίων, εκεί τι γίνεται? Έχω περίπτωση όπου η άδεια είχε 2 αναθεωρήσεις. Η σύσταση (κατά πάσα πιθανότητα) έγινε με τα σχέδια της 1ης αναθεώρησης και όχι με τα σχέδια της 2ης αναθεώρησης, ως όφειλε.

Επίσης το πρόβλημα μεγαλώνει, γιατί ενώ υπάρχει η 2η αναθεώρηση (που αλλάζει κάτι λίγα σε η/χ και κλιμακοστάσιο), η πολυκατοικία χτίστηκε βάσει της 1ης αναθεώρησης!!!

Κοινώς, η 2η αναθεώρηση έγινε μόνο για τα μάτια της πολεοδομίας και μόνο, γιατί και η κατασκευή και η σύσταση, ακολουθούν την 1η αναθεώρηση!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Tριώροφη οικοδομή χωρίς Ο.Α., με σύσταση Ο.Ι., ο Φ.Ο. κατασκευάστηκε το 1970 και ολοκληρώθηκαν  ο Α΄& Β' όροφος. Στο ισόγειο κατασκευάστηκαν δύο κατοικίες το 1979 και αυτό  αποδεικνύεται από την ρευματοδότησή τους.Το 1979 γίνεται και  σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών.Περίπου το 1985 το ισόγειο μετατρέπεται σε πάλι αυθαίρετα σε αρτοποιείο. Το 1998 γίνεται νέα σύσταση, περιγράφοντας το ισόγειο ως αρτοποιείο. Σήμερα κατά την αυτοψία μου, βρίσκω στο ισόγειο τις δύο αρχικές κατοικίες, όπως περιγράφονταν στην αρχική οριζόντια.

α)Πώς πρέπει να δηλώσω τις δύο κατοικίες του ισογείου, με παλαιότητα προ του 1983- εφόσον η κατασκευή έγινε πράγματι το 1979- και ΚΑΤ.5?

β)Σχετικά με την τελευταία σύσταση  περιγράφεται το ισόγειο κατάστημα,  τι ποσοστά θα χρησιμοποιήσω για τις δύο ξεχωριστές κατοικίες που σήμερα έχουν κατασκευαστεί? Η δήλωση θα είναι κοινή για όλες τις οριζόντιες. Να δηλώσω τα αρχικά ποσοστά και μετά την υπαγωγή να κάνει ο ιδιοκτήτης  τροποποιητική σύσταση με τα σωστά μέτρα και χρήσεις?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Ζητω εκ των προτερων συγνωμη απο τους διαχειριστες στην περιπτωση κατα την οποια ανοιγω ενα θεμα το οποιο δυναται να συγχωνευτει με αλλα, ομως δε βρηκα πουθενα κατι σχετικο και ειπα να κανω τη σχετικη αναφορα μου εδω ωστε και μεταγενεστερες αποριες για αυθαιρετες κατασκευες σε κοινοχρηστο χωρο να ερωτωνται εδω

 

Και αναλυω το θεμα μου

Οικοδομη του 1960 κατασκευαζεται τμηματικα, αποτελειται πολεοδομικα απο ημιυπογειο αποθηκη, ανωγειο με την εισοδο της οικοδομης και οροφους

Εν αντιθεσει, ανυψωνεται τοημιυπογειο στη σταθμη του ισογειου και 2-3 σκαλια πιο κατω, τοποθετειται η εισοδος ενα επιπεδο πιο κατω απο οτι μελετηθηκε να ειναι, στο κατωτερο επιπεδο, το οποιο αυθαιρετα απο αποθηκευτικο χωρο μετατρεπεται σε διαμερισματα και ετσι κερδιζεται ενας τυπικος οροφος ακομα.

 

Η περιπτωση μου αφορα διαμερισμα που στα εγκεκριμενα πολεοδομικα ειναι στο ισογειο-ανωγειο ενω στην πραγματικοτητα ειναι στον 1ο τυπικο οροφο.

βασει σχεδιων, λοιπον, εχει καταληφθει ενα σημαντικο τμημα του διαδρομου της εισοδου της οικοδομης και των χωρων που θα επρεπε να υφιστανται ρολογια ΔΕΗ και ΕΥΑΘ

Συσταση οριζοντιου υπαρχει εννοειται, απο το 1973

 

Στην πραξη, λοιπον, αυτοι οι χωροι τους οποιους καταλαμβανω βασει πολεοδομικων σχεδιων εχουν μεταφερθει ενα επιπεδο κατω, στο ημιυπογειο το οποιο σηκωθηκε στο επιπεδο του φυσικου εδαφους, στο οποιο τοποθετηθηκε η εισοδος και οι λοιποι κοινοχρηστοι εν προκειμενω

 

Συμβολαιογραφικα, μπορει, μεν, να υπαρχει συσταση ΟΙ μετεγγεγραμμενη κανονικα απο το 1973 ακομα, ομως δεν υπαρχει κανενα σχεδιο, ουτε συστασης, ουτε εργολαβικο, που να κανει αναφορα καποιο συμβολαιο και να δειχνει τις ΟΙ που μετεγγραφονται...

 

Εγω καλουμαι να τακτοποιησω τις αυθαιρεσιες του εν λογω διαμερισματος, που ειναι μονο εντος εγκεκριμενου ογκου. Δεδομενα προ 1975 βασει συμβολαιου που υπαρχει. Δεδομενα Κατηγορια 1

 

Το θεμα μου ειναι αλλο... προχωραω λαμβανοντας συναινεσεις (εξαιρετικα δυσκολο λογω μεγαλου αριθμου ιδιοκτητων και δη αλλοδαπων) η τακτοποιω ανευ συναινεσεων λογω υπαρξης συστασεως ΟΙ που μου δινει κυριοτητα στο χωρο του οποιου τις πολεοδομικες παραβασεις τακτοποιω?

 

Αποψεις?

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα μου ειναι αλλο... προχωραω λαμβανοντας συναινεσεις (εξαιρετικα δυσκολο λογω μεγαλου αριθμου ιδιοκτητων και δη αλλοδαπων) η τακτοποιω ανευ συναινεσεων λογω υπαρξης συστασεως ΟΙ που μου δινει κυριοτητα στο χωρο του οποιου τις πολεοδομικες παραβασεις τακτοποιω?

Δεν θέλεις συναίνεση, εάν η πραγματικότητα συμφωνεί με τον πίνακα της Ο.Ι. του 73 και εάν ο πίνακας φέρει τις υπογραφές όλων των τότε συνιδιοκτητών, προχωράς με αυτόν.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε...

Εν Θεσσαλονικη, παλαιωθεν, οι συστασεις οριζοντιου ιδιοκτησιας γινοντουσαν τμηματικα, με καθε πωληση διαμερισματος, ξεχωριστα

Δε γινοταν μια συσταση για ολα τα διαμερισματα

Καθε 1η πωληση εγγραφοταν και ως συσταση οριζοντιου ιδιοκτησιας

Ολως περιεργως, ουτε σχεδια υπαρχουν ουτε και πινακας χιλιοστων

Δεδομενο βασει αυτων πως δεν υπαρχουν υπογραφες κανενος

 

Οποτε, εχω στα χερια μου μια συσταση ΟΙ, με ποσοστα και εμβαδα διαμερισματος ιδια με τα των ανωτερω οροφων (τυπικος οροφος γαρ, ασχετα αν στα πολεοδομικα σχεδια ειμαι ισογειο και καταλαμβανω διαδρομο, ο εργολαβος με το τρικ αυτο εβγαλε εναν οροφο παραπανω), χωρις σχεδια (ενα μονο που περιλαμβανεται στο 1ο συμβολαιο πωλησης και συστασης ΟΙ του διαμερισματος μου ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΤΑΤΑΙ, ουτε εχει υπογραφες πανω)

 

Τι κανουμε?

 

Houston we have a problem here....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.