Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ναι, αρκει να μπορεσεις να αποδειξεις, με δεδομενη απωλεια φακελου, οτι ειμαστε οντως κατηγορια 2

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχω το εξής πρόβλημα:
Πελάτης μου θέλει να τακτοποιήσει κλειστό εξώστη φωταγωγού. Στην πολεοδομία που έψαξα, δεν υπάρχει η αρχική άδεια αλλά ανασυσταθέν φάκελος (μέσα στο 2013) που δείχνει τον εξώστη ανοιχτό. Πώς θα τακτοποιήσω εγώ τώρα? Δεν αποτελεί ο ανασυσταθέν φάκελος τεκμήριο ότι ο εξώστης έκλεισε μέσα στο 2013 και άρα δεν εμπίπτει στις διατάξεις του ν.4178/13? Στην πραγματικότητα ήταν κλειστός εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα όταν έγινε η ανασύσταση.
Τι μπορώ να κάνω? Να ζητήσω από τον συνάδελφο να διορθωθεί η ανασύσταση? (είναι εφικτό κάτι τέτοιο?) Πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξει αν ο ιδιοκτήτης πληροφορηθεί ότι δεν μπορεί να τακτοποιήσει για τον παραπάνω λόγω και κινηθεί νομικά εναντίον του.


Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Άρχισαν τα όργανα..

Καλύτερα να μιλήσεις με το συνάδερφο διότι όπως είναι τα πράγματα "χρέωσε" μια ωραιότατη κατεδάφιση στον πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Άρχισαν τα όργανα..

Καλύτερα να μιλήσεις με το συνάδερφο διότι όπως είναι τα πράγματα "χρέωσε" μια ωραιότατη κατεδάφιση στον πελάτη σου.

Δυστυχώς κ' εγώ κάτι τέτοιο μυρίζομαι...

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ητανε οταν γινεται ανασυσταση, να γινεται ως προς ενα συγκεκριμενο οροφο και οχι ως προς τυπικο οροφο

Δεν ξερεις τι μπορει να εχει ο επανω οροφος, τι διαταξη, διαμερισματωση και τι αυθαιρετα μπορει να εχει.

 

Οπως και να χει, αν διαβασεις την πληρη αποφαση της ανασυστασης και την ΤΕ του συναδελφου που τη συνοδευει, μπορεις ευκολα να καταλαβεις πως εκανε ανασυσταση ως προς ενα επιπεδο μονο και να το ισχυριστεις στην ΤΕ σου ωστε να τακτοποιησεις το αυθαιρετο σου.

 

Στην τελικη πηγαινε βρες το μηχανικο που την ενεκρινε και ζητα τον να τροποποιησει την ανασυσταση ως προς το συγκεκριμενο οροφο ωστε να κανεις εκ νεου ανασυσταση εσυ για το δικο σου επιπεδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερα στην πολεοδομία , μου είπαν ότι για ανασυσταση φακέλου , απαιτείται να γίνει για το σύνολο του κτιρίου και όχι μόνο για τον όροφο που με ενδιαφέρει.

Θα σας πω τι κατάλαβα και αν κάποιος έχει άλλη αποψη παρακαλώ να τη γράψει.

Σε κτίριο του 1972 έχω μόνο το στελεχος εγκεκριμένο και εχω βρει τα σχεδια της συστασης , καθώς και τα σχέδια από τον παλιο μηχανικό (διαφάνειες), τα οποία από ότι δείχνει συμφωνουν με τα πολεοδομικα μεγέθη του στελέχους της αδείας.

α)πρεπει  λοιπόν να κάνω συγκριση του στελέχους με τα σχεδια που βρήκα, διαγραμμα κάλυψης που να προκύπτουν αυτά που γράφονται στην αδεια και να υποβάλλω τα αρχιτεκτονικά σχεδια προς ανασυσταση του φακέλου της οικ. αδείας με βάση τα παλιά σχεδια.

β) Αυτοψία μου είπαν οτι δεν χρειάζεται να κάνω , διότι και παρανομίες να έχει αυτές δεν πρέπει να αποτυπωθούν γιατί κάνουμε ανασύσταση του παλιού φακέλου, προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιησουμε τα σχεδια για έλεγχο νομιμότητας των ιδιοκτησιών.

γ)Αρα δεν καταλαβαίνω γιατί παραπάνω λέτε ότι η ανασυσταση αποτελεί αποδεικτικό της υπάρχουσας κατάστασης;

δ) Τέλος μετά την ανασυσταση μπορώ να χρησιμοποιησω τα σχέδια για τον έλεγχο νομιμότητας κάθε μιας εκ των ιδιοκτησιών και ενδεχομένως να δηλώσω τυχον αυθαιρείες , αν αυτές υπάρχουν.

Σημειώνω οτι όλα αυτά μου ειπαν οτι θα τα εφαρμόσω με δική μου αποκλειστικά ευθύνη.  Ποια είναι η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο έλαβα από το ΤΕΕ εμαιλ απάντηση σε ερώτηση που είχα στείλει για το πως αντιμετωπίζουμε κτήριο με ΟΑ που έχει χαθεί ο φάκελος και το στέλεχος. Η απάντηση:

 

Το ΤΕΕ, ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος, είναι αρμόδιο μόνο για διαχειριστικά θέματα δηλώσεων αυθαιρέτων και θέματα λειτουργίας του αντίστοιχου λογισμικού.
Ως εκ τούτου, δεν έχει την αρμοδιότητα για την ερμηνεία της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας ή την υπόδειξη αντιμετώπισης συγκεκριμένων περιπτώσεων αυθαιρέτων προς τους συναδέλφους μηχανικούς ή τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.
Εάν το θέμα του ερωτήματος αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία ή έχει ήδη διευκρινιστεί, μπορούμε να παραπέμψουμε τον ενδιαφερόμενο στο αντίστοιχο άρθρο ή διευκρίνιση.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, σαφή ερωτήματα καταγράφονται προκειμένου να προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων θεμάτων μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων ή εγκυκλίων.

 

Σε σχέση με την απώλεια φακέλου, δείτε την παρ. 6γ του άρθρου 11 του Ν. 4178/13 και την Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1, Β3.
Κατά την άποψη μου, αν δεν μπορούν να ανεβρεθούν στοιχεία νομιμότητας του υφιστάμενου κτιρίου, θεωρείται όλο αυθαίρετο. Απευθυνθείτε και στην αρμόδια ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά σου απάντησαν. Αν έχει χαθεί και ο φάκελος και το στέλεχος θεωρείται εξολοκλήρου αυθαίρετο.

Το στέλεχος όμως όλο και κάπου θα μπορεί να το βρει ο ιδιοκτήτης....

Link to comment
Share on other sites

Αρα αν βρεις το στέλεχος και έχεις και τα σχεδια της συστασης, που συμφωνουν με το στελεχος μπορείς να βασιστείς σε αυτά ή πρεπει να κάνεις ανασυσταση;

Καμία γνωμη για το #146;

Link to comment
Share on other sites

Μεταφέρω απόσπασμα τοu Ν.4178/2013 όπως αυτός έχει "συμπληρωθεί" με τις εγκυκλίους'

 

".......γ. Στις περιπτώσεις απώλειας του φακέλου της οικοδομικής άδειας, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, ανεγερθέντος με βάση οικοδομική άδεια πριν τις 28.07.2011 που έχει απολεσθεί. Για να γίνει αποδεκτός ο φάκελος από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης κατά τις προδιαγραφές του από 08.09.1983 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ.394/Δ΄), κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομή, φωτογραφίες όλων των όψεων, υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, ότι στο διάγραμμα κάλυψης οι υπολογισμοί και ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας, για την οποία υποβάλλεται ο φάκελος αποτύπωσης, καθώς και κρατήσεις και εισφορές κατά τις κείμενες διατάξεις. Τα σχέδια κατατίθενται εις διπλούν και θεωρούνται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης.

 

40. Οι εισφορές και κρατήσεις αφορούν μόνο στην αμοιβή αποτύπωσης.

 

25. Στις περιπτώσεις που μετά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης κατά τη σύνταξη του διαγράμματος κάλυψης προκύψουν αυθαίρετες κατασκευές, αυθαίρετα τμήματα κτιρίου κ.λ.π., αυτά διαγραμμίζονται ή/και αναφέρονται ευκρινώς στο διάγραμμα κάλυψης με ειδική μνεία στην υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, σχετικά με την υπαγωγή των τυχόν αυθαιρέτων στις διατάξεις του Ν.4178/2013. Ακολουθεί η κατάθεση εις διπλούν στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και η θεώρησή τους. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής στο ν. 4178/13 συμπληρώνεται ο φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά.......".

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.