Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

σε υφισταμενο κτισμα προ 55 κ σε οικοπεδο εκτος σχεδιου μη αρτιο  ,εγινε στη πισω πλευρα του προσθηκη κατεπεκταση υπερυψωμενη κατα 0,80μ σε σχεση με το υφισταμενο,κατεδαφιστηκε η στεγη του υφισταμενου κ εγινε νεα ενιαια με την προσθηκη .Η νεα στεγη εγινε υψηλοτερη σε σχεση με την παλια ...κ δημιουργηθηκε σοφιτα στο προ του 55 που ομως οι τοιχοι του δεν υπερυψωθηκαν

Εφοσον βαζω οτι εχω ΟΑ (λογω υφιστ.προ 55)  η νεα στεγη που εγινε υπερυψωμενη

1)παει ως ΥΥ?(μαλλον οχι εφοσον δεν ξεπερνω τα 4,50μ ,εκτος σχεδιου  κ δεν υπαρχει ΟΑ)....

Αρα υπολογιζω την νεα στεγη αναλυτικο  για το τμημα του υφιστ ,την σοφιτα με μειωτικο κ την επεκταση με ΥΔ κ ΥΚ?ειναι σωστη η σκεψη μου?

2)  η προσθηκη που δεν τηρει το Δ=13μ<15Μ απο επαρχιακο παιρνει παραβαση Δ η προκηπιου? 

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ξεκινώ από τα εύκολα. 

στο 2ο ερώτημα έχεις ΥΔ, ΥΚ και υπέρβαση προκηπίου (έτσι λογίζεται στα εκτός σχεδίου-για τον υπολογισμό προστίμου- η παραβίαση της γραμμής δόμησης στο πρόσωπο του γηπέδου).

Για το πρώτο ερώτημα τώρα.

Η αντικατάσταση στέγης στο προ 55 θα πάει με αναλυτικό. Το τμήμα στέγης που καλύπτει την αυθαίρετη προσθήκη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πρόστιμο της προσθήκης.

Για το θέμα του ύψους το ισόγειο έχει μέγιστο ύψος 4 μ. και 1.20 η στέγη. Λες ότι έγινε σοφίτα.Άρα κατευθείαν ΥΔ με μειωτικό συντελεστή.

Συνοψίζοντας έχουμε

1 ΦΚ με 1 Λ.Π για τη νέα στέγη, και υδ+υκ+ παραβίαση προκηπίου για την προσθήκη και ένα ακόμη ΦΚ, με ΥΔ (με μειωτικό) για τη σοφίτα, η οποία αν έχει ξεπεράσει τα 4.20 θα λάβει και Υ.Υ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παυλο καλημερα καλη εβδομαδα,σε ευχαριστω για αλλη μια φορα,γιατι γραφεις αν ξεπερασει η σοφιτα τα 4,20μ(εννοεις κορφια)?

Στα υπολοιπα νομιζω συμφωνουμε..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Νίκο.

Εκ παραδρομής έγραψα 4.20 αντί για 5.20(4+1.20=5.20) μέγιστο ύψος στα ισόγεια εκτός σχεδίου+1.20 στέγη. 

 

ΦΕΚ 270/Δ/85 άρθρο 6 παρ.1.δ

 

δ) Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της οικοδομής μετρούμενον από το φυσικό ή το κατά την παρ.10 του άρθ-1 του παρόντος ΠΔ/τος διαμορφωμένο έδαφος και από κάθε όψη, ορίζεται σε τέσσερα (4) μέτρα για μονόροφη οικοδομή ή μονόροφο τμήμα αυτής και σε επτά και μισό (7,50) μ. για διώροφη οικοδομή ή διώροφο τμήμα αυτής. 
Σε περίπτωση κατασκευής κεκλιμένης στέγης το ύψος αυτό προσαυξάνεται κατά 1,20 μ. 
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συναδελφοι εχω περιπτωση ισογειας οικοδομης οπου στα σχεδια φαινεται υψος 4,00 μ. 

μετρωντας βρισκω οτι η οικοδομη εχει πραγματικο υψος 4,20 μ. .΄αρα ειμαι κατηγορια 3. αλλα σε καποιες οψεις εχω και ενα μπαζωμα ή ξεμπαζωμα 0,30 μ.

αυτο τωρα εγω πρεπει να το υπολογισω ως υπερβαση υψους ή με αναλυτικο αφου δεν μιλαμε για προσβασιμο χωρο ? ανεβαζω τομη.

Drawing1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν είσαι σε παραδοσιακό οικισμό ξεμπάζωμα με αναλυτικό.Αν είσαι σε παραδοσιακό οικισμό τότε ΥΥ

Link to comment
Share on other sites

το διαβασα αυτο συναδελφε και σε ευχαριστω. αρα δεν θεωρω οτι ειναι υπερυψωση-μπαζωμα αλλα οτι το κτιριο ξεμπαζωθηκε και φανηκε αυτη η υπερυψωση . σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Το αν έχει γίνει ξεμπάζωμα ή υπερύψωση δεν είναι κάτι που εύκολα μπορείς να καταλάβεις πάντα,ειδικά όταν είσαι σε οικισμό ή εκτός σχεδίου,εκτός αν είσαι εντός σχεδίου και υπάρχουν συγκεκριμένα υψόμετρα (δρόμοι,πεζοδρόμια κ.λ.π).
Οπότε στην περίπτωσή σου νομίζω με μεγάλη δόση ασφάλειας μπορείς να θεωρήσεις ξεμπάζωμα με αναλυτικό και όχι υπερύψωση (που θα σε οδηγούσε αναγκαστικά σε ΥΥ)

Link to comment
Share on other sites

ειμαι εντος σχεδιου με διαμπερες οικοπεδο. με πεζοδρομια μπρος πισω. στη μπροστινη κυρια οψη το κτιριο ειναι σε επαφη με το πεζοδρομιο και μαλιστα το πεζοδρομιο ειναι ακριβως στο ιδιο υψος με το δαπεδο του ισογειου. αντιθετα πισω το πεζοδρομιο απεχει περιπου δεκα μετρα απο την πισω οψη . εκει φαινεται η διαφορα απο το πεζοδρομιο. ακριβως δεν εχω δει ποση ειναι αυτη υψομετρικα. θεωρω οτι μπορω να επικαλεστω το μπροστα πεζοδρομιο ωστε να πω οτι η οικοδομη ειχε τοποθετηθει σωστα απο παλια και μετα με την πεζοδρομηση στην κυρια οψη ηρθε το δαπεδο με το πεζοδρομιο στο ιδιο υψος. σωστα.?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.