Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Eίναι το ίδιο ερώτημα αν θα τακτοποιούσες τη μη κατασκευή ψευδοροφής κάτω από οριζόντια πλάκα. Το ύψος του κτιρίου ορίζεται κάτω από τη στέγη (και λογικά φαίνεται στην εγκεκριμένη τομή) είτε τοποθετούσαν γυψοσανίδα για ψευδοροφή, είτε απλώς έδειχναν στα σχέδια μια διάστικτη-οριζόντια-γραμμή. Άνω  του μέγιστου ύψους, δικαιούται να έχει στέγη μέχρι ενός ορισμένου ύψους (ανάλογα αν το κτίριο ανεγείρεται σε οικισμό, εντός σχεδίου κλπ). 

Επιπλέον, η στέγη δεν έχει αλλάξει, σχήμα, όγκο κλπ. Συνεπώς, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημερα συναδελφοι. Εχω σε οικισμο με συστημα πτερυγων,αυθαιτετο  τμημα 11 μ2 σε κατοικια με αδεια του 83. Η κατοικια εχει υπερυψωθει κατα 30 εκ. σε σχεση με την αδεια και ειναι ισογεια ενω το συστημα πτερυγων επετρεπε διοροφο υψος μεχρι 7.50 μ. Επειδη η τιμη ζωνης ειναι χαμηλη το προστιμο για την υπερβαση δομησης 11μ2 με υπερβαση υψους 30 εκ. βγαινει 600 ευρω. Βαζοντας τα υπολοιπα νομιμα τετραγωνικα μονο με υπερβαση υψους χωρις Υ.Δ. τα τετραγωνικα της κατοικιας ειναι 102 και βγαζει παραβολο 2000. Δεν ειναι υπερβολη εφοσον ειναι πολυ κατω απο το υψος της περιοχης να πληρωσει 2000  μονο για το υψος; Πως προτεινετε να το χειριστω; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειναι ισογειο με υψος οροφου 3μ. και υπερυψωση απο το εδαφος 60 εκ. Σε ενα οικισμο που ολοι εχουν διοροφα με παρανομη σοφιτα θεωρω οτι ειναι υπερβολικο να πληρωσει 2000 για υπερυψωση 30 εκ.

Link to comment
Share on other sites

Άρα έχεις κατοικία 60εκ. υπερυψωμένη από το έδαφος σύμφωνα με την άδεια και είναι επιπλέον 2,70 από την άδεια ενώ έγινε 3,00μ

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να περιμένεις το νέο νόμο που σου δίνει μικρότερα παράβολα, εφόσον το πρόστιμό σου είναι μικρότερο του παραβόλου, σε βολεύει.

Πέρα από αυτό, αν δεν βοηθάει ο νόμος σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Στο άρθρο 18 λέει ότι οι κατασκευές που δεν αντιστοιχίζονται σε τ.μ. χώρου, πάνε με αναλυτικό, αλλά έχουν βάλει την ΥΥ χωρίς ΥΔ, να μπαίνει χωρίς αναλυτικό στο σύστημα.

Έτσι παρόλο που έχεις πραγματοποιημένη δόμηση - εγκεκριμένη δόμηση = 0, το παράβολο βγαίνει μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Στην παρακάτω περίπτωση πώς υπολογίζεται το πρόστιμο?

Υπάρχει άλλη άδεια για το ισόγειο και άλλη για την προσθήκη ορόφου. Το έδαφος έχει κλίση κάτι που δεν αποτυπώνεται στα εγκεκριμένα σχέδια. A)α) ένα τμήμα του ισογείου υπερυψώθηκε κατά 38,0cm, β) ενώ σε άλλο τμήμα του χώρου έχει γίνει ''υποχώρηση θα το λέγαμε?'' ή και αυτό είναι υπέρβαση? κατά 33,0cm

O όροφος έχει γίνει 10cm χαμηλότερος. Δεν υπάρχει σύσταση στην οικοδομή η οποία αποτελείται από μια κατοικία στο ισόγειο και μια κατοικία στον όροφο ανεξάρτητες λειτουργικά μεταξύ τους. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικισμό και οι άδειες είναι παλιές έχουν τα βασικά. Το ισόγειο είναι προ 75 κατ.2 (ως προ 83) και ο όροφος προ 75 κατ.1 θα πάει.

1)Αν τα δείξω όπως στα σχέδια μπορώ να θεωρήσω υπέρβαση μόνο στον επάνω όροφο? Να λάβω 28cm υπέρβασης ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης για όλη την επιφάνεια και την υποχώρηση σε λοιπή μαζί με άλλη αυθαιρεσία λοιπής παράβασης?  και συγκρίνω με συνολικό των δύο αδειών? ή 28cm για την αντίστοιχη επιφάνεια και 33,0+28cm=61,0cm για την υπόλοιπη και συγκρίνω με συνολικό?

ή 

2)κάθε όροφος με την άδειά του? 

Ευχαριστώ.

post-37340-0-66719900-1479861088_thumb.jpgpost-37340-0-28204300-1479861107_thumb.jpg

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

που ειναι δρομος;

ποια η σχεση της πλακας δαπεδου ισογειου με το δρομο στην αδεια και τι σχεση εχει με αυτη που διαπιστωνεις σημερα;

η τομη που δειχνεις ειναι εσωτερικα κατα μηκος του οικοπεδου;

Link to comment
Share on other sites

που ειναι δρομος;

ποια η σχεση της πλακας δαπεδου ισογειου με το δρομο στην αδεια και τι σχεση εχει με αυτη που διαπιστωνεις σημερα;

η τομη που δειχνεις ειναι εσωτερικα κατα μηκος του οικοπεδου;

η τομή είναι κατά μήκος του οικοπέδου (παράλληλα με το δρόμο) και για την ακρίβεια η τομή της αδείας(μία) είναι αυτήpost-37340-0-36524500-1479857561_thumb.jpg

απλά εγώ έδειξα κατά μήκος του άλλου άξονα γιατί εκεί είναι η ουσία, αλλά δεν έχει σημασία ούτως ή άλλως ο δρόμος έχει κλίση. Δεν δείχνει στο σχέδιο ούτε κλίσεις ούτε αφετηρία υψών. Από το κάτω μέρος της εδαφόπλακας αρχίζει και μετράει. Από πού να πάρω αφετηρία από δρόμο, από ένα κάποιο πεζοδρόμιο, από τα χαμηλά, τα ψηλά. Σε οικισμό είναι. Η άδεια δεν δείχνει ούτε πεζοδρόμια ούτε δρόμους, απλά σχέδια είναι.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.