Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Πελάτης μου που πληρώνει το πρόστιμο σε μηνιαίες δόσεις, λόγω απρόοπτων εξόδων στην αρχή του εξαμήνου (7/8/2014) άφησε τις 6 δόσεις για να τις πληρώσει μαζεμένες στο τέλος του τρέχοντος εξαμήνου (7/2/2015). Επειδή είναι ακόμα λίγο στριμωγμένος με ρώτησε αν μπορεί να τις πληρώσει με ένα μήνα καθυστέρηση, δηλαδή τον Μάρτιο. Με μια πρώτη σκέψη έχω την εντύπωση ότι μπορεί να το κάνει, πληρώνοντας και το 1% προσάυξησης όπως λέει ο νόμος. Φοβάμαι όμως το εξής: υπάρχει περίπτωση με το που λήξει το εξάμηνο στις 8/2/15 και θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες οι 6 δόσεις να τον πετάξει το σύστημα έξω? Κάπου θυμάμαι έλεγε ότι με πάνω από 3 ληξιπρόθεσμες δόσεις σε πετάει έξω το σύστημα αλλά δεν βρίσκω που αναφερόταν αυτό. Ήταν επί 4014, ήταν στις δηλώσεις που μεταφέρθηκαν, ήταν για 4178?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 680
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

παιδια δεν ξερω εαν οντως οι προθεσμιες του νομου ισχυουν και πρακτικα μεσα στο συστημα. δικη μου περιπτωση που μπορει να βοηθησει και αλλους. ειχα δηλωση με προστιμο 500 . δηλαδη το ελαχιστο παραβολο. το πληρωσα τον ιουνιου του 2014. δηλαδη βρισκομαι στο δευτερο εξαμηνο του νομου. για να παρω την εκπτωση 20 % εαν ειχα κι αλλο προστιμο επρεπε να το κανω μεχρι 8/8 /2014. 

αρχικα σας ειπα ειχα προστιμο 500 αρα δεν ειχα υπολοιπο προστιμο. τωρα που κοιταξα καλυτερα την περιπτωση ειδα οτι εχω  και ενα αναλυτικο δηλαδη αλλα 500 . επαναυπολογιζω το προστιμο τον γεναρη του 2015 και παταω εφαπαξ με 20% εκπτωση. λεω δεν θα πληρωσω 300 αλλα 500 αφου ειμαι μετα την 8/8/2014. ομως το συστημα μου εδωσε κανονικα την εκπτωση και πληρωσα 300. 

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει συμβεί και εμένα με πελάτη που για διάφορους λόγους καθυστέρησε και δεν έκανε την εφ'άπαξ εξόφληση εντός του 6μήνου στο οποίο υπάχθηκε,αλλά 4 μήνες αργότερα.Το σύστημα του υπολόγισε κανονικά την έκπτωση του 20% και δεν την έχασε.Του είπα οτι κανονικά και βάσει νόμου θα έπρεπε να την είχε χάσει,απλά πιθανόν το σύστημα του ΤΕΕ δεν είναι τόσο έξυπνο (ή επίτηδες το έχουν αφήσει έτσι),να μην το πει ούτε το παπά,ότι δε μπορώ να αποκλείσω οτι θα του έρθει κάτι στο μέλλον (αλλά μετάξύ μας σιγά... ) κλείσαμε τη δήλωση και τέλος... ;)

Link to comment
Share on other sites

Έχω 6μηνη δόση για πληρωμή στις 8/2/15 και μία ακόμα για 8/8/15...

 

Γνωρίζει κάποιος να έχουνε πάρει παράταση και οι συγκεκριμένες πληρωμές; Ευχαριστώ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Οι πληρωμές των δόσεων δεν έχουν πάρει παράταση.

Αν τα έχεις τα πληρώνεις στην ώρα τους (αυτή που βγάζει το σύστημα).

Αν δεν τα έχεις τα πληρώνεις όποτε τ' αποκτήσεις, ελπίζοντας ότι, μέχρι τότε δεν θα έχουν φτιάξει το σύστημα όπως πρέπει και δεν θα σε χρεώσουν τόκους.

Αν πάλι προλάβουν και φτιάξουν το σύστημα και χρεώνει τόκους, τότε θα 'χεις μια ακόμα "μικρή" extra πληρωμή.

Και η ζωή συνεχίζεται.......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

έχει γίνει υποβολή στον 4178 στις 17-12-2014 πληρώθηκε το παράβολο και το ΤΕΕ και στην συνέχεια το σύστημα δίνει εξόφληση 6 δόσεων μαζί στις 8-2-2015 δηλ. 300 ευρώ. Πώς θα εξηγήσω στον πελάτη ότι οι δόσεις των 50 ευρώ τον μήνα δεν ξεκινούν από τον Ιανουάριο π.χ. αλλά καταλήγουν και οι έξι μαζί τον Φεβρουάριο;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΚΑΝΑ, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Όλοι ξέρουμε τι τραβάμε με αυτό το αχαρακτήριστο πράγμα του 4178 τις άπειρες εγκυκλίους και διευκρινίσεις. Τουλάχιστον μεταξύ μας ας καταλαβαινόμαστε.

 

Συνάδελφε APSP, ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ. Δυστυχώς, παρά το οτι είχα διαβάσει την απόφαση, άλλα ειχα καταλάβει. Καθώς η δική μου περίπτωση έχει κάνει χρήση του δικαιώματος της έκπτωσης 10%.

 

ii) Εξόφληση του 30% (έκπτωση 10%) με προθεσμία κα−
ταβολής έως και την 9/2/2015. Οι επόμενες προς εξόφληση
δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.
iii) 60 μηνιαίες δόσεις (ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ)
με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και
την 9/2/2015

 

Διαβάζοντάς το, κατάλαβα οτι αυτό με τις 6 δόσεις αφορά μόνο στο iii)

 

Τώρα τι θα πω στον πελάτη, ούτε που ξέρω.

 

Επικοινώνησα με το ΤΕΕ και μου είπαν οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι, γιατί αμα το ήξερα θα περίμενα να κάνω την υπαγωγή μετά το φλεβάρη.

Το παρήγορο είναι οτι μου είπαν οτι προσαυξήσεις δεν έχουν μπει ακόμα σε κανέναν και οτι υπάρχει μια χαλαρότητα στο θέμα.

Τώρα.. αν του έρθει σε δέκα χρόνια καμιά ειδοποίηση οτι χρωστάει... τη βάψαμε...

 

Τραγικά παράλογο πάντως. Δηλαδή, το να αργοπορεί κανείς για να κάνει τη δήλωση, τον εξυπηρετεί μόνο στο χρόνο καταβολής του παραβόλου, αφού το συνολικό ποσό μέσα στο εξάμηνο παραμένει το ίδιο....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.