Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

????

[ξαναδες το ο "καθε οροφος" δεν επαθε τιποτε  ηταν και παρεμεινε ιδιος...]

 

 

 

κατα τα λοιπα....

περιμενω να κλεισουνε τα μπλοκα για να ...μην μπορω να φυγω :smile: :-)

 

 

καλημερα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σκοτεινά μονοπάτια ο κάθε όροφος δεν έπαθε τπτ  :smile: εκτός από μια αλλαγή πλεον στα Η/Μ για αυτό ίσως είμαι υπερβολικός.Την πάτησες με την αγροτιά.Δεν κάτεβενεις να τους κάνεις και συμπαράσταση να πιεις και κάνα τσίπουρο ???

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι (όσο είμαστε ακόμα..) καλησπέρα

 

Ενδεχομένως να έχει ήδη απαντηθεί, η παρακάτω περίπτωση-απορία:

 

Διώροφη οικοδομή (μεθ' υπογείου που έγινε ισόγειο), χωρίς σύσταση Ο.Ι., που ανηκει δηλ στον ίδιο ιδιοκτήτη, έχει στην πραγματικότητα 3 διαμερίσματα ανά όροφο αντί των 2 ανά όροφο που εμφανίζονται στην Ο.Α., κάτι που έχει προφανώς επιφέρει αλλαγή κ στα Η/Μ.  Διαφορά υπάρχει κ στο πρώην υπόγειο, όπου οι δύο πρώην αποθήκες-νυν διαμερίσματα χωριστηκαν διαφορετικά ως προς την Ο.Α. (εδώ έχουμε νέα Η/Μ λόγω αλλαγής χρήσης από Β.Χ. σε Κ.Χ.)

 

Δεδομένου ότι είναι χωρίς σύσταση Ο.Ι., έχω διαφορετική διαμερισμάτωση, κ, εάν ναι, θα είναι 1(=για όλη την οικοδομή), 2(=όπου υπάρχει μεταβολή Η/Μ) ή 3 (=ανά όροφο)?

 

Ή μήπως μπορώ να καλυφθώ με αναλυτικό κ για τα 3 επίπεδα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by pardamaskou
Link to comment
Share on other sites

Την αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία θα την υπολογίσεις με Υ.Δ

Τις υπόλοιπες διαφορές σε σχέση με την άδεια θα μπορούσες όλες μαζί να τις συμπεριλάβεις σε μια λοιπή  παράβαση. Ουσιαστικά διαφορετική διαμερισμάτωση δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει σύσταση, άρα δεν υπάρχουν συμβολαιογραφικά, διηρημένες ιδιοκτησίες. Θα μπορούσες να ισχυρισθείς ότι είναι αλλαγές εσωτερικών διαρρυθμίσεων που δεν αποτελούν αυθαιρεσία κατά τις διατάξεις του νόμου. 

Τις αλλαγές η/μ εγκατατάσεων μην τις εξετάζεις. Ήταν μια ανοησία από την εποχή του ν. 4014 που έγινε "copy-paste" και στον παρόντα νόμο. Αν για παράδειγμα είχαμε σύσταση Ο.Ι και είχαμε διαφορετική διάταξη διαμερισμάτων σε κάθε όροφο, σε σχέση με την άδεια και την υφιστάμενη (και συμβολαιογραφική) κατάσταση, θα καταχωρούσαμε παράβαση διαμερισμάτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, Παύλο. Ναι, το πρωην υπόγειο εννοείται πως έχει ΥΔ. Η απορία μου αφορά τη διαφ. διμερισμάτωση. 

Άρα λες αντί 3Χδιαφ.διμερισμάτωση ορθότερο το 1(ή παραπάνω)Χαναλυτικό για όλες τις διαφορές των εσωτ. διαρρυθμίσεων..

 

(φτουυυ, ξανά μανά αναλυτικοί, δηλ.. :wacko:)

Link to comment
Share on other sites

και αυτή είναι η αυστηρή αντιμετώπιση, διότι αν το δεις ως  διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση δεν συντελεί σε αυθαιρεσία.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα!

 

 

Σε οικοδομή με άδεια εξετάζω τις αυθαιρεσίες οριζόντιας ιδιοκτησίας ισογείου, υφιστάμενης επιφάνειας 40 τ.μ.. Οι παραβάσεις που την αφορούν είναι οι εξής 2: α) διαφορετική διαμερισμάτωση ισογείου --> 1 φύλλο καταγραφής και 500 ευρώ ως μία λοιπή παράβαση και β) αλλαγή χρήσης από Β.Χ. (αποθήκη) σε Κ.Χ. (κατοικία), χωρίς Υ.Δ. αφού όλη η επιφάνεια έχει μετρήσει κανονικά στη δόμηση --> 1 φύλλο καταγραφής και 500 ευρώ ως μία λοιπή παράβαση. 

 

Η ερώτηση είναι εάν στην ηλεκτρ. εφαρμογή του ΤΕΕ θα πρέπει σε κάθε φύλλο καταγραφής να δηλώσω τετραγωνικά μέτρα Υ.Δ. κλειστών χώρων ή να αφήσω το κουτάκι κενό. Υπέρβαση δόμησης δεν υπάρχει. Το συνολικό πρόστιμο 1000 ευρώ δεν έχει να κάνει με επιφάνεια και τόσο παραμένει έτσι κι αλλιώς. Εξάλλου τα τετραγωνικά μέτρα της οριζ. ιδιοκτησίας αναφέρονται τόσο στην τεχνική έκθεση, όσο και στην Υ.Δ. του ιδιοκτήτη. Ρωτάω αν απαιτείται γιατί το έχω ήδη εισάγει έτσι, χωρίς δλδ. να συμπληρώσω τετραγωνικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα συμπληρώσεις τίποτα όπως ορθά αναφέρεις. Οι επιφάνειες και η λοιπή τεκμηρίωση θα φαίνονται στην τεχνική έκθεση, η οποία είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της δήλωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και αυτή είναι η αυστηρή αντιμετώπιση, διότι αν το δεις ως  διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση δεν συντελεί σε αυθαιρεσία.

Μεγάλη κουβέντα.Για άδεια λειτουργίας ΚΥΕ επί 4014 και επειδή δεν είχε ξεκαθαριστεί το θέμα ποίος έδινε την ΒΧΚ τότε, η πολεοδομία μου  ζήτησε στην τακτοποίηση να περαστεί η εσωτερική διαρρύθμιση  τότε σαν λοιπή παράβαση.Βρε αμάν βρε απλά χωρίσματα από γυψοσανίδα είναι βρε το ένα βρε το άλλο τίποτα αυτοί.Τελικά μπηκε το 500αρικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.