Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης


Recommended Posts

14 λεπτά πριν, psycho said:
Συνάδελφοι,
υπάρχει  θέση στάθμευσης  διαμερίσματος  του Α΄ορόφου σε πολυκατοικία, άδεια του 1987,  στην πυλωτή που περιγράφεται στην σύσταση, ως προσάρτημα,  αλλά δεν υπάρχει στην άδεια στην οποία προβλέπονται 4 θέσεις.
 Οι θέσεις σύμφωνα με την σύσταση είναι 7 και η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται κάτω από την βεράντα του διαμερίσματος που είναι 2.50 μ. Χ 6.00 μ.  Η θέση δεν είναι στην πρασιά γιατί η  πολυκατοικία είναι σε οπισθοχώρηση από την οικ. γραμμή.  Χρειάζεται ρύθμιση ; 
 

Στην άδεια έδειξαν (και ορθά) τις υποχρεωτικές θέσεις που απαιτούνται για την έκδοσή της. Κανείς δεν απαγορεύει τους συνιδιοκτήτες να προβούν σε σύσταση περισσότερων των υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Έχω αναλάβει τακτοποίηση αυθαιρεσιών και έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας σε διώροφο κτίριο. Η άδεια εκδόθηκε το 1982 και προέβλεπε μια κατοικία σε κάθε όροφο. Η κατοικία του ισογείου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ (υπάρχουν μόνο υποστηλώματα). Σύσταση δεν έχει γίνει.

α) Το ΔΚ της άδειας αναφέρει ότι απαιτούνται 2 ΘΣ, οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες κάπου και ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ αριθμός συμβολαίου. Υποθέτω ότι η άδεια βγήκε ερήμην, χωρίς να ελεγχθεί εάν υπάρχει συμβόλαιο για τις ΘΣ. Ο ιδιοκτήτης δεν ζει πια και οι κληρονόμοι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα, ενώ και μεταγενέστερο συμβόλαιο γονικής παροχής που υπάρχει, δεν αναφέρει τίποτα για υποχρεωτικές ΘΣ (ούτε αριθμό ΟΑ δεν αναγράφει).

β) Στο ΔΚ δεν "φαίνονται" οι εξώστες, μόνο το κτίριο,  άρα θεωρητικά οι 2 ΘΣ χωρούσαν παντού. Πρακτικά, εκτός του ότι το κτίριο έχει επεκταθεί, έχουν επίσης επεκταθεί οι εξώστες...άρα δεν μένει χώρος παρά για 1 ΘΣ (με πολύ ζόρι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 1982 για τα 12m2, όχι με τα τωρινά δεδομένα).

Απορίες:

1) Οι αυθαιρεσίες στο κτίριο τακτοποιούνται με ΥΔ και αναλυτικό προϋπολογισμό, οπότε αντίστοιχα αντιμετωπίζω την κατάργηση ΘΣ με αναλυτικό προϋπολογισμό?

2) Πως αντιμετωπίζω το γεγονός ότι δεν αναφέρεται σε ΟΑ και ΔΚ συμβολαιογραφική πράξη για τις ΘΣ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kαλημέρα.
 
Με τον ν.4178 είχα ρυθμίσει στην πυλωτή ανοιχτή θέση στάθμευσης, με χιλιοστά, μαζί με κλειστή θέση, του ίδιου ιδιόκτητη οι οποίες είχαν γίνει ένας  ενιαίος χώρος,  που έκλεινε με ένα τεράστιο ρόλο. Η κάτοψη της αδείας της πυλωτής έδειχνε τους χώρους αλλά με  χώρισμα ανάμεσά τους. Τώρα πωλείται το διαμέρισμα, αλλά ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να μεταβιβάσει το γκαράζ ως έχει. Πρέπει να έρθει στην κατάσταση που αναφέρει η σύσταση. Υπάρχει λύση σ΄αυτό το πρόβλημα;
 
Edited by psycho
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έχω υπόγειο-ισόγειο το οποίο αποτελείται από διαμέρισμα, αποθήκη και γκαράζ τα οποία είναι και 3 διαφορετικές ιδιοκτησίες με δικό τους ποσοστό επί του οικοπέδου και ξεχωριστό ΚΑΕΚ το καθένα. Η αποθήκη και το γκαράζ δεν μέτρησαν στη δόμηση. Το γκαράζ αποτελεί την υποχρεωτική θέση στάθμευσης. Στην πράξη έχουμε ένα ενιαίο διαμέρισμα το οποίο τακτοποιήθηκε ως Κατηγορία 4 (αλλαγή χρήσης εντός σχεδίου) με ΥΔ και διαμερισμάτωση αφού έχουν συνενωθεί οι ιδιοκτησίες. Η υποχρεωτική θέση στάθμευσης επί της ουσίας καταργείται. Θα το τακτοποιήσω ως λοιπή παράβαση (κατάργηση)  ή ως διαφορετική χωροθέτηση; Θέτει ζήτημα ο υποθηκοφύλακας για την τροποποίηση οριζοντίου. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω καταλαβει το προβλημα....

εχεις οικοπεδο εντος/εκτος εμβαδου ......

αρτιο οικοδομησιμο

εχεις αδεια για  α]....β]....    γ].......

 Καθε χωρος εχει δικα του χιλιοστα

 

"....διαμερισμάτωση αφού έχουν συνενωθεί οι ιδιοκτησίες."

Δεν υπαρχει  ΔΔ  μεταξυ οροφων....

 Τί καταργηση ΘΣΑ θα κανεις;

Χρειαζονται διευκρινησεις.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, dimitris GM said:

Δεν εχω καταλαβει το προβλημα....

εχεις οικοπεδο εντος/εκτος εμβαδου ......

αρτιο οικοδομησιμο

εχεις αδεια για  α]....β]....    γ].......

 Καθε χωρος εχει δικα του χιλιοστα

 

"....διαμερισμάτωση αφού έχουν συνενωθεί οι ιδιοκτησίες."

Δεν υπαρχει  ΔΔ  μεταξυ οροφων....

 Τί καταργηση ΘΣΑ θα κανεις;

Χρειαζονται διευκρινησεις.

 

 

 

Εντός σχεδίου. Ένας όροφος είναι ο οποίος περιγράφεται στην άδεια υπόγειο-ισόγειο λόγω κλίσης εδάφους. Βάσει αδείας ένα τμήμα του συγκεκριμένου ορόφου είναι ισόγεια κατοικία, ένα άλλο τμήμα υπόγεια αποθήκη και ένα άλλο τμήμα ισόγειο γκαράζ. Στην πράξη είναι όλο ένα διαμέρισμα στο ίδιο όροφο (άλλαξαν χρήση η αποθήκη και το γκαράζ σε κατοικία και συνενώθηκαν οι 3 ιδιοκτησίες). Κατά την έκδοση της άδειας το γκαράζ δεσμεύτηκε ως υποχρεωτική θέση στάθμευσης. Το οποίο όμως έχει γίνει κατοικία. Άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η θέση στάθμευσης. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο που φαίνεται και στην άδεια και στην σύσταση, έχει μεταφερθεί στην πυλωτή από την αρχή, χωρίς προβλήματα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και όλος ο ακάλυπτος χρησιμοποιείται ως κήπος. Πρέπει να εκδώσω ηλεκτρονική ταυτότητα για μεταβίβαση του διαμερίσματος με την αποκλειστική χρήση, συντάσσω ταυτότητα ή να προχωρήσω πρώτα σε διαφορετική χωροθέτηση της θέσης στάθμευσης της πυλωτής;

Edited by italian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.