Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Σε διαμέρισμα που αντιστοιχεί ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 40,00/1000. έχω υπέρβαση δόμησης 18,57τ.μ.. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 302,00τ.μ. Εχουν κτιστεί συνολικά 1072,10τ.μ.. (Το ποσοστό κάλυψης που ισχυε τοτε είναι 70%). Πως υπολογίζονται τα ποσοστά ΥΔ και ΥΚ??

 

Και κάτι ακόμα: είναι υποχρεωτική η δήλωση των κλειστών Η/Χ (που έγιναν κατοικια με Ν.3843) στον Ν. 4178? (το ποσό του προστίμου στον Ν. 4178 είναι μεγαλύτερο από το πρόστιμο του Ν. 3843...). Το δηλώνω ως ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Τους Η/Χ δεν τους δηλώνεις ! Έχουν τακτοποιηθεί και μάλιστα με νόμο Συνταγματικότατο που δεν έχει κανένα θέμα. Αααααν θέλεις, φτιάχνεις νέα δήλωση άσχετη με αυτήν που κάνεις και μεταφέρεις τους Η/Χ στον 4178.

 

Τα ποσοστά υπέρβασης πάνε με χιλιοστά σύμφωνα και με τις τροποποιήσεις της Εγκ.4. Εάν τα (1) ποσοστά ιδιοκτησίας επί επιτρεπόμενο συντελεστή  = 40/1000 * Σ.Δ.* 302,00  (όχι τα πραγματοποιηθέντα)  και  (2) τα Μ2 του διαμερίσματος είναι διαφορετικά,  βάζεις το (2) και συγκρίνεις με αυτό τα 18,57. Στην κάλυψη ελέγχεις με ολόκληρη την κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Ο κοινόχρηστος δεν έχει δικά του χιλιοστά, αλλά έχει δικό του εμβαδό. Μετά την 4η εγκύκλιο, αν τα χιλοστά δεν ταιριάζουν με το ποσοστό του εγκεκριμένου εμβαδού, πας με το εγκεκριμένο εμβαδό. 

Προσωπικά θα αντιμετώπιζα όλους τους κοινόχρηστους (εκτός ακαλύπτου) ως μια τελευταία ιδιοκτησία (ή τον 12ο παίκτη αν μιλάγαμε για μπάλα). Φυσικά με συναίνεση όλων των ιδιοκτητών. Αν είναι να συναινέσουν μερικοί και μετά να βγάλουν τα μάτια τους, θα προειδοποιούσα τον πελάτη για την περίπτωση και θα κοίταζα να βρουν μια φόρμουλα - προσύμφωνο πριν κάνω δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Σύμφωνα με Ν4178 & διευκρινήσεις του (εγκύκλιοι):" ένας ιδιοκτήτης με περισσότερες ιδιοκτησίες στο ίδιο κτίριο, μπορεί να τις δηλώσει σε μία υπαγωγή".Έχω περίπτωση τελείως αυθαίρετων 4 ορόφων ( χωρίς Ο.Α.) με σύσταση Ο.Ι., που οι 3 όροφοι ανήκουν στον Χ  ιδιοκτήτη (1η δήλωση)  & ένας όροφος στον Ψ ιδιοκτήτη (2η δήλωση), από τους συνολικά 4 όροφους του κτιρίου. Έχουν όμως κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονολογίες. Πείτε μου  αν σωστά διαχειρίζομαι τα στοχεία που διαθέτω / ΦΚ?

<1ο ΦΚ>:Ισόγειο & Α' : κατασκευάστηκαν το 1970 με αποδεικτικά το Ε9 του 2005 & ρευματοδότηση του Α' ορόφου_ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1

<2ο ΦΚ>:Κατασκευή λουτρού στο ισόγειο κάτω από εξώστη, χωρίς να αποδεικνύεται η παλαιότητα_ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5

<3ο ΦΚ>:Β' όροφος:κατασκευάστηκε το 1976 , δέν έχω περαιτέρω παρέμβαση στην αυτοτελή ιδιοκτησία, άρα προ του 1983 με αποδεικτικό την ρευματοδότηση , την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών & Ε9_ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2

<4ο ΦΚ>:Γ' όροφος, κατασκευή του 1992, με αποδεικτικό την ρευματοδότηση_ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5

Τους κοινόχρηστους χώρους των κλιμακοστασίων, εφόσον υπάρχει σύσταση (και δεν διευκρινίζει το Υπουργείο ή το ΤΕΕ που επανηλλειμένως έχω στείλει e-mail),δεν τους δηλώνω, μέχρι νεοτέρας άν ..... Ζητώ την συμβουλή σας, γιατί πιστεύω ότι συγκαταλέγεται στις δύσκολες περιπτώσεις αυθαιρέτων και θόλωσα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά το ίδιο θα έκανα και εγώ αλλά θα δήλωνα και τους κοινόχρηστους χώρους με την παλαιότητά τους.

Link to comment
Share on other sites

Σκέπτομαι έτσι, γιατί εφόσον είναι με σύσταση Ο.Ι., τα κοινόχρηστα δεν αποτελούν επιφάνειες μεταβίβασης: άρθρο 3 περί βεβαίωσης μηχανικού.Θα υποβάλλω τα κοινόχρηστα άν στην πορεία διευκρινήσουν κάτι, είμαι της άποψης καλύτερα να δηλώσω αργότερα και σωστά, αλλά  κατά το συμφέρον του ιδιοκτήτη, παρά να πληρώνει τζάμπα χρήματα άν μπορεί να τα γλιτώσει.

Μία ακόμη διευκρίνηση, που δεν καλύφτηκα με ό,σα διάβασα- δεν ξέρω άν κάτι έχουν πεί:

όταν γίνεται κοινή δήλωση του ιδιοκτήτη για διαφορετικές αυτοτελής ιδιοκτησίες π.χ. του ισογείου, που όμως η κάθε αυτοτελής ιδικτησία έχει και από έναν ημιυπαίθριο χώρο. Οι 2 ημιυπαίθριοι θα υπολογιστούν σε έναν αναλυτικό προυπολογισμό  και με ό,τι προυπολογισμό προκύψει, ή θα πρέπει να υπολογιστούν με  2 ξεχωριστούς αναλυτικούς? Δηλ. επειδή είναι 2 χώροι διαφορετικών  οριζοντίων ιδιοκτησιών, μήπως πρέπει αντίστοιχα να υπολογισθούν ώς 2 ξεχωριστές παραβάσεις? 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, για να υπολογίσω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης, θα λάβω υποψιν μου: α) χώρους που έχουν τακτοποιηθεί με Ν. 3843/10 , β) αυθαίρετους Η/Χ που θα δηλωθούν με αναλυτικό και γ) επιφάνεια πισίνας?

Edited by sirter
Link to comment
Share on other sites

Δες εγκύκλιο 4/13, άρθρο 10, τέλος παρ.16: Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι που προσαυξάνουν τον σδ.  Καταλαβαίνω ότι: όχι ανοιχτοί Η.Χ. και πισίνα παρά μόνο τα δηλωμένα στο 3843 και υπόλοιποι χώροι που δηλώνοναι σήμερα  με ΥΔ.

Κάποια απάντηση για το #466?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.