Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Παιδια ....ερωτηση!

 

Σε οικοπεδο εχω μονοκατοικια με υπογειο προ75 και ισογεια αποθηκη του 85. Κανω 2 φυλλα καταγραφης? Τα 2 με κατηγορια 1 και παλαιοτητα προ 75 και 1 με την ισογεια αποθηκη κατηγοριας 4 και παλαιοτητας μετα το 83? Γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά η κατηγορία 4 προϋποθέτει την ύπαρξη ΟΑ. Υπάρχει;;;;

Link to comment
Share on other sites

Άρα, κατηγορία 5 (εκτός κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατηγορίας 3 - έως 15 τ.μ. και έως 2,5 μ. ύψος).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Άρα, κατηγορία 5 (εκτός κι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατηγορίας 3 - έως 15 τ.μ. και έως 2,5 μ. ύψος).

Σ' ευχαριστω πολυ Ιασωνα.

 

Παντως μπορω για το ιδιο οικοπεδο να βαλω ενα φυλλο καταγραφης με παλαιοτητα κατοικια προ 75 και στο δευτερο φυλλο καταγραφης την ισογεια αποθηκη παλαιοτητας μετα το 83 και διαφορεικης κατηγοριας ε?

Το υπογειο το οποιο εχει υψος....1.50μ εχει καποιο θεμα? Μπορει να μπει στην κατηγορια 1 αν και οχι κατοικια?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ήδη από τον προηγούμενο νόμο έχω την εξής απορία:

Όταν ένα κτήριο με άδεια έχει διαφορές στο περίγραμμά του σε σχέση με αυτό της άδειας, οπότε δημιουργούνται προεξοχές και εσοχές σε σχέση με την άδεια, ( πχ ένας τοίχος έγινε 5,4 αντί για 5μ ή ένας άλλος έγινε 4 αντί 4,5 ενδεικτικά) δημιουργούνται κάποιες διαφορές που δεν ξέρω πως να τις χρεώσω.

Ενδεικτικά, η άδεια δίνει εμβαδόν ορόφου 100. Έγινε τελικά 150τ.μ. αλλά λόγω διαφοράς περιγράμματος (αν δλδ παραβάλλω τα δύο περιγράμματα) η διαφορά που προκύπτει είναι 60 τ.μ. ενώ η πραγματική διαφορά σε τ.μ. δόμησης είναι 50τ.μ. Δηλαδή η υπέρβαση δόμησης είναι 50τ.μ. αλλά από τη διαφορά των περιγραμμάτων είναι 60τ.μ.

Αυτά τα 10τ.μ. θα πρέπει να τα χρεώσω σαν υπέρβαση δόμησης και κάλυψης? Ή μήπως υπέρβαση κάλυψης χωρίς υπέρβαση δόμησης? Ή μήπως να χρεώσω την απόλυτη διαφορα (50τ.μ.) και να βάλω μία παράβαση για αυτές τις μικροδιαφορές στα μήκη των πλευρών???

Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

είναι η πρώτη μου συμμετοχή με ερώτηση στο forum, ελπίζω να είμαι στο σωστό σημείο για να την καταθέσω.

Δεδομένου οτι ασχολούμαι με την τακτοποίηση αυθαιρέτων για πρώτη φορά, θα ήθελα να ρωτησω τα εξής:

1.ο πελάτης μου διατηρει κατάστημα στο ισόγειο οικοδομης με ο.α του  2004.Εχει γινει επέκταση του καταστήματος και στον χωρο της πυλωτής που του ανηκει, (έτσι αγόρασε το κατάστημα) η οποία και εχει κλείσει, εντος του περιγράμματος του σχεδίου κάτοψης.Αυτο το κομματι ειναι και προς τακτοποιηση.Αυτο θεωρείται αλλαγη χρήσης και υπέρβαση δόμησης, ως 2 παραβάσεις;

2.λογω του ''κλεισίματος'' της πυλωτης κατα το ποσοστό αυτο που ανηκει στον πελάτη εχει μετατοπιστει και η κεντρικη είσοδος της οικοδομής.Σε αυτό δεν επηρρεαζονται και οι υπόλοιποι ένοικοι οσον αφορα την τακτοποίηση;

3.Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ειναι μόνο για το νόμιμο όπως καταλαβαίνετε, τωρα που θα μπει στη ρύθμιση θα πρεπει να βγει καινουργια αδεία λειτουργίας;εν παση περιπτώση αυτο εχει να κάνει με εμένα καθόλου μέτα;είναι βασικα αυτα που ρωτάω το ξέρω ,ζητώ επιεικεια λόγω απειρίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.