Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

σε μεζονετα με υπογειο που εγινε κατοικια το ποσοστο υπερβασης ειναι ακριβως 100%.

(το υπογειο ιδιο εμβαδον με τον οροφο που μετρα στη δομηση)

Θα επιλεξω συντελεστη υπερβασης το ΄50 εως 100%' κ οχι το '100 εως 200', σωστα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από την κλιμάκωση των συντελεστών Υ.Δ στο Παραρτ. Α΄  βλέπουμε ότι ο 1,9 είναι για >200%,  άρα ο 1,6 είναι για έως και 200%  και ο 1,3 για έως και 100%, ενώ ο 1 για <50%.

 

Εάν λοιπόν έχεις 100% ο συντ. είναι 1,3

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν σε ένα διώροφο κτίσμα έχουμε υπέρβαση κάλυψης σε δύο επίπεδα τότε την υπέρβαση καλυψης την βάζουμε και στα δύα επιπεδα ή μόνο στο ισμια φοατ

μια φορά

Link to comment
Share on other sites

μια φορά

 

μία φορά   !!!!!!???????

ΚΑΙ ΟΜΩΣ:

Οι περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται ο συντ. Υ.Κ αναφέρονται σαφώς στην επεξηγηματική παρ.7 του νέου παραρτ. Α΄ και είναι ΜΟΝΟ όταν έχουμε:

  • Αυθαίρετο εντός του περιγράμματος της αδείας  ή
  • Αυθαίρετο χωρίς άδεια

Επίσης  στην αρχή της ίδιας παραγράφου αναφέρεται για το συντελεστή Υ.Κ :   “Αφορά σε επιφάνεια αυθαιρέτου…”  δηλαδή για κάθε επιφάνεια χωρίς άλλους περιορισμούς (π.χ η ίδια επιφάνεια και σε άλλους ορόφους). (βλ και #883, #892 στο ίδιο θέμα)

 

Κάθε άλλη ερμηνεία λοιπόν για να μην φαίνεται αυθαίρετη και ότι κάνει κατάχρηση του δικαιώματος γνώμης θα πρέπει να συνοδεύεται από μία στοιχειώδη τεκμηρίωση. Αλλιώς  τέτοιες μονολεκτικές  δογματικές απαντήσεις χωρίς τεκμηρίωση υπάρχει κίνδυνος  να παγιδεύσουν  συναδέλφους που μέσα από το forum αναζητούν όπως όλοι μας κάποια υπεύθυνη γνώμη στο θολό τοπίο του νόμου.    

 

Υ.Γ :    kefalos  θα περίμενε  κανείς ότι οι 23 μέρες που πέρασαν από την ανάρτηση του ερωτήματος του steve100 σου χρειάστηκαν για την συγκέντρωση της τεκμηρίωσης……..!

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να παραθέσω και γω το συλλογισμό μου να μου πείτε αν τα λέω καλά:

 

σε οικόπεδο με επιτρεπόμενη δόμηση 850,00τμ (600,00τμ για καταστήματα) ανεγέρθει κατάστημα εμβαδού αδείας 260,00τμ (210,00τμ ισόγειο + 50,00πατάρι) + 210,00τμ υπόγειο. 

 

Στην πράξη το ισόγειο-υπόγειο έγιναν 340,00τμ και το πατάρι 150,00τμ. Άρα έχω υπέρβαση 130,00τμ χώρων κύριας χρήσης στο ισόγειο και 130,00τμ+100,00τμ =230,00τμ χώρων μειωμένου συντελεστή σε υπόγειο-πατάρι. Το υπόγειο σκέφτεται να το κλείσει οπότε πιθανόν να μη δηλωθεί ως αυθαιρεσία. Επίσης υπάρχει και παραβίαση πλάγιων αποστάσεων από την πλευρά που επεκτάθηκε παρανόμως το κτίριο.

 

Σε ένα φύλλο καταγραφής θα βάλω τα 130,00τμ του ισογείου θεωρώντας ποσοστό υπέρβασης <50% αφού έχω 130,00+100,00=230,00 < 50% των 600,00τμ που επιτρέπονται βάση αδείας και θα βάλω και την παραβίαση πλάγιων αποστάσεων και την υπέρβαση κάλυψης.

 

Σε ένα δεύτερο φύλλο καταγραφής θα βάλω τα 100τμ του παταριού με μειωμένο συντελεστή και ποσοστό υπέρβασης πάλι <50% των 600,00τμ που επιτρέπονται βάση άδειας, χωρίς παραβίαση πλευρικών

αφού το πατάρι δεν είναι στην πλευρά που παραβιάζει το όριο και χωρίς υπέρβαση κάλυψης.

 

Σωστός ο συλλογισμός?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Μια ερώτηση έχω που αν έχει απαντηθεί σε κάποιο σημείο αυτού του θεματος πιστεύω θα λύσει πολλών τις απορίες.Αν κάποιος συνάδελφος έχει παρακολουθήσει το θέμα, θα εκτιμούσα μια απάντηση.

Οι υπερβάσεις (δομησης,καλυψης,υψους) υπολογίζονται:

α)Με βάση την άδεια που είχε βγεί (ασχέτως αν επιτρέπονταν περαιτέρω δόμηση,καλυψη,υψος)

β)Με βάση τους όρους δόμησης τη χρονική περίοδο που έγιναν οι παρανομίες

ή γ)Με βάση τους σημερινούς όρους δόμησης ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

δεν ενδιαφέρεσαι για τα μη υλοποιημένα μεγέθη σε σχέση με τα μέγιστα του οικοπέδου κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Ο έλεγχος για τις κατηγορίες γίνεται με τα προβλεπόμενα να υλοποιηθούν μεγέθη από την οικοδομική άδεια.

Για τους συντελεστές προσαύξησης προστίμου λόγω υπέρβασης δόμησης/κάλυψης συγκρίνεις με βάση το σημερινό ΣΔ/ΣΚ του οικοπέδου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι,

 

στο ΓΟΚ όπου κτίριο δεν υπήρχε αποσαφήνιση ότι δε συμπεριλαμβανοταν το επίχρισμα στο πάχος (όπως στο ΝΟΚ). Ωστόσο στο Π.Δ. του 93 για τον έλεγχο προβλεπόταν ότι ο σοβάς δε λαμβάνεται υπ' όψιν κατά τον έλεγχο...

Καλούμαι να κάνω αποτύπωση για τακτοποίηση σε αυθαίρετη κατασκευή που έχει οικοδομική άδεια με ΓΟΚ. 

1) Στην αποτύπωση θα δείξω στις κατόψεις και στο Δ.Κ.  το επίχρισμα, αλλά κατά τον υπολογισμό της υπέρβασης δε θα το λάβω υπ' όψιν?...

2) Επίσης, δεδομένου ότι στη 2ώροφη εν προκειμένω κατασκευή υπάρχει απόκκλιση 3 εκατοστών καθ'  ύψος, σκέπτομαι να την αποδώσω στο επίχρισμα και να μην κάνω διαφορετική κάτοψη, εαν θεωρήσω ότι κατά τον έλεγχο το επίχρισμα δε λαμβάνεται υπ΄ όψιν.....τι λέτε?... 

Το λέω αυτό διότι η υπέρβαση αν δε λάβω υπ' όψιν το επίχρισμα είναι <2%...Το θέμα είναι σοβαρό διότι λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις λοιπές αυθαιρεσίες  βρίσκομαι στην κατηγορία 5, οπότε θα περάσει οπωσδήποτε από ελεγκτή δόμησης...

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω μία ερώτηση σχετικά με το εάν το κλείσιμο pilotis συνιστά εκτός από ΥΔΚΧ και υπέρβαση κάλυψης.

Συγκεκριμένα σε διώροφο κτίριο με μία Ο.Ι. στο ισόγειο και άλλη Ο.Ι στον πρώτο, ο ιδιοκτήτης του ισογείου επέκτεινε το διαμέρισμα του κλείνοντας υπόστυλο χώρο (κάτι σαν pilotis ή Η/Χ) κάτω από την πλάκα του Α' ορόφου όπου υπάρχει δωμάτιο, δηλαδή κάτω από χώρο ο οποίος μέτρησε κανονικά σε δόμηση και κάλυψη κατά την έκδοση αδείας. 

 

Υ.Γ.

Το ισόγειο είναι προ 55, ο Α' όροφος έβγαλε άδεια γύρω στο 1990 και η αυθαίρετη επέκταση ισογείου πραγματοποιήθηκε το 2009.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.