Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Έχω αναλάβει τη νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου και έχω κάποιες απορίες, μια και δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με τα αυθαίρετα.

Πρόκειται για ισόγειο γκαράζ από το χωρίς ΟΑ. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι κατασκευασμένο από τσιμεντογωνία (τι είναι αυτό???)  με στέγη από λαμαρίνα. Είναι 18τμ με ύψος 2,5μ. Οι απορίες μου:

1) Στην επικρατούσα χρήση τι δηλώνω?

2)Κατηγορία?

3)Το πρόστιμο πώς το βγάζουμε ακριβώς? Με αναλυτικό προϋπολογισμό? Δηλαδή θα είναι το παράβολο των 500€ + το ειδικό πρόστιμο άλλα 500€ γιατί θεωρείται 1 παράβαση αφού λογικά θα είναι κάτω από 15000€? Δηλαδή το τελικό πρόστιμο 1000€ ή τα έχω καταλάβει λάθος?

 

Επίσης στο ίδιο οικόπεδο έχει χτιστεί και άλλο γκαράζ από τον ίδιο ιδιοκήτη ακριβώς δίπλα στο αυθαίρετο το οποίο είναι δηλωμένο κανονικά με ΟΑ και όλα τα απαραίτητα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστεθεί και το άλλο ή πρέπει να το δηλώσω ξεχωριστά σαν αυθαίρετο από την αρχη?

 

 

 

Παρακαλώ να γίνεται σωστή επιλογή του θέματος για ερώτηση
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχάς για να ασχοληθείς με τα αυθαίρετα θα πρέπει να διαβάσεις πολύ. Εφόσον δεν προλαβαίνεις θα συνεργαστείς με έμπειρο συνάδελφο της περιοχής σου.

Στη περίπτωση που αναφέρεις επιγραμματικά κάνω κάποιες επισημάνσεις που ενδεχομένως σε βοηθήσουν

α) Δεν μας λες αν υπάρχει κτίριο κατοικίας στο οικόπεδο ή άλλο κτίριο διαφορετικής χρήσης. 

β) Οι κλειστοί χώροι δεν υπολογίζονται με αναλυτικό.

γ) Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι προτίθεσαι να κάνεις τακτοποίηση αυθαιρέτου και όχι νομιμοποίηση, η οποία γίνεται με βάση το άρθρο 23 του ν. 4178/13.

δ) Το πρόστιμο γενικώς υπολογίζεται από το βασικό τύπο κάνοντας χρήση και αντίστοιχων συντελεστών.

ε) Στο οικόπεδο καλείσαι να ελέγξεις και όλα τα κτίρια και όλες τις κατασκευές σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α.για τυχόν αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα στο οικόπεδο εκτός από το 2ο γκαράζ που είναι κανονικά δηλωμένο. Σε όσα διάβασα εδώ οι πλειοψηφία υποστηρίζει ότι γίνεται με αναλυτικό και γι αυτό μπερδεύτηκα κυρίως. Αλλά εντάξει αυτά θα τα ξεκαθαρίσω. Όσο αφορά στις υπόλοιπες απορίες μου?

Σίγουρα χρειάζεται πολύ διάβασμα αλλά μου το έδωσαν χθες και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις θα πρέπει να το κάνω μέχρι την Τετάρτη γιατί αλλιώς θα υπάρξουν προσαυξήσεις στα πρόστιμα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Vstarch το πρόλαβες το διάβασμα; Για πες σε τι πρόστιμα αναφέρεσαι; Μήπως εννοείς φορολογικά πρόστιμα; Απόψε πήρε παράταση το Ε9 αν ενδιαφέρεσαι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι έγινε με το διάβασμα Meremeti αλλά ο πελάτης αποφάσισε να μην κάνει ούτε τακτοποιηση ούτε νομιμοποιηση τελικά. Τουλάχιστον δεν πάει τζάμπα το διάβασμα. Δεν εννούσα τα φορολογικά. Εννούσα αυτά που θα πρέπει να πληρώσει ο πελάτης για την τακτοποίηση. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι αλλά ειπώθηκε στην τηλεόραση ότι από δω και πέρα οι τακτοποιήσεις γενικά θα κοστίζουν περισσότερο γιατί τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι μεγαλύτερα απ' ότι ήταν μέχρι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι βοηθήστε με λίγο. Όταν έχουμε διαφορετικές κατηγορίες παραβάσεων και κατά συνέπεια διαφορετικά ΦΚ, το ποσοστό υπέρβασης δόμησης και κάλυψης είναι το ίδιο σε όλα τα ΦΚ? Η διαιρούμε τα αυθαίρετα τμ του ΚΑΘΕ φύλλου ΦΚ  με τα επιτεπόμενα? Έχω περίπτωση που σε οικόπεδο με αδεια για αποθηκη (κατ. 2) που πραγματοποιηθηκε με υπερβαση 10 τμ, συνυπάρχει και οικία 120 τμ χωρις άδεια προ του 1975. Για το ποσοστό υπερβασης στο ΦΚ της αποθηκης μετραω και τα 120 τμ της οικίας????

Link to comment
Share on other sites

Αν σε εξαώροφη πολυκατοικία στο ισόγειο σε οριζ. ιδιοκτησία, για την οποία έχουμε εξουσιοδότηση, έχει διαπιστωθεί μια μικρή υπέρβαση στο ύψος της (της τάξης των 8εκ) χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό επηρεάζει το τελικό ύψος της οικοδομής, τότε για να δηλωθεί η παράβαση απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών ή όχι;

Ζητώ συγγνώμη αν έχει ήδη τεθεί αυτό το ερώτημα_

Link to comment
Share on other sites

Το ύψος της οριζόντιας ιδιοκτησίας έχει αυξηθεί? 

Αν ναι, χρειάζεται τακτοποίηση. Συναίνεση συνιδιοκτητών δεν απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.