Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Επίσης, αν το υπόγειο είναι χώρος βοηθητικής χρήσης και επομένως δεν αυξάνει το ΣΔ, πως θα ενταχθεί στο νόμο? Το παράρτημα Α αναφέρεται σε παραβάσεις οι οποίες προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής:

Ακίνητο με άδεια του 2003 για υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Το υπόγειο από αποθήκες έχει μετατραπεί σε 3 γκαρσονιέρες. Τα ύψη έχουν κρατηθεί σταθερά, έχει ξεμπαζωθεί ο περιβάλλων χώρος αλλά... μετά την αποτύπωση διαπιστώθηκε ότι τα υψόμετρα βάσει των οποίων έχει γίνει η μελέτη της αδείας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δλδ, το οικόπεδο βρίσκεται σε οδό με κλίση. Το τοπογραφικό της αδείας αναφέρει το ένα ακρο στο 0,00 και το άλλο στο +1,50, ενώ στην πραγματικότητα είναι 0,00 και +2,50. Την πλάκα ισογείου την έδινε στο 1,65 ενώ είναι 2,65.

 

Θεωρώ ότι έχω ανύψωση της στάθμης θεμελίωσης; Θεωρώ το υπόγειο ως Υ.Δ.Κ.Χ.; Πώς θα το χειριζόσασταν;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνήθης πρακτική από μεγάλο μέρος συναδέλφων (και προσωπική μου άποψη) σε ανάλογη περίπτωση είναι να χρεώνεται πέραν της Υ.Δ (με μειωτικό) για την αλλαγή χρήσης από Β.Χ σε Κ.Χ (κατοικίες υπογείου) και  λοιπής παράβασης για την εκχωμάτωση και Υ.Υ στη τελευταία στάθμη του κτιρίου με την επιλογή "χωρίς Υ.Δ" στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αν θες ανέβασε μια σχηματική τομή με εγκεκριμένες στάθμες και πραγματοποιούμενες για καλύτερη εποπτεία του ερωτήματος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σχηματικά η υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με την άδεια είναι κάπως έτσι.. Εγώ θα ασχοληθώ προς το παρόν με τη μία οριζόντια ιδιοκτησία του υπογείου του ακινήτου. Την Υ.Υ την χρεώνω στο υπόγειο ή στον όροφο; Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον μειωτικό συντελεστή;

post-42283-0-93885400-1434471641_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έθεσες νέο δεδομένο περί σύστασης Ο.Ι στο κτίριο,  σε σχέση με την αρχική σου δημοσίευση.

Από ότι καταλαβαίνω όλο το κτίριο θεμελιώθηκε ψηλότερα κατά 60 εκ.

Με βάση το νόμο δεν είναι ξεκάθαρο, αν σε Ο.Ι οφείλουμε να ελέγχουμε τα πολεοδομικά μεγέθη ολόκληρου του κτιρίου. Με βάση το σκαρίφημα το ύψος (όχι οι στάθμη) του υπογείου παραμένει το ίδιο. Οπότε η οριζόντια του υπογείου δεν έχει υπέρβαση ύψους σε σχέση με το εγκεκριμένο της.

Για λόγους όμως αμφιβολιών ίσως θα μπορούσες να χρεώσεις και υπέρβαση ύψους 60 εκ. στην υπόγεια Ο.Ι αντιμετωπίζοντας την στο θέμα αυτό ως να μην ήταν οριζόντια.

Link to comment
Share on other sites

Παράληψή μου.. Υπάρχει σύσταση στο κτίριο. Η απορία μου είναι αν μπορώ να χρησιμοποιήσω και τον μειωτικό συντελεστή, σκεπτόμενη την εγκ.4 που αναφέρει ότι αν δεν έχει εφαρμοστεί η στάθμη θεμελίωσης χάνεται το δικαίωμα.. Αλλά πως μπορώ να ελέγξω κάτι τέτοιο σε μία άδεια με λάθος υψόμετρα;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Και εγώ υπέρ του μειωτικού τείνω... Από την αποτύπωση φαίνεται ότι είναι υπόγειο ξεμπαζωμένο από την μία πλευρά, όπου και έχει τα ανοίγματα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι, έχω την εξής ερώτηση η οποία ίσως έχει ξανατεθεί:

Επέκταση υπογείου σε τμήματα εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος (βάσει Ο.Α.) σε χώρους βοηθητικής χρήσης (αποθήκη, γκαράζ) που δεν προσμετρούν στον Σ.Δ. του ακινήτου πώς θα τους δηλώνατε εσείς; Με αναλυτικό (λοιπή πολεοδομική παράβαση) ή επιφάνεια τμημάτων (τ.μ.) με μειωτικό και υπέρβαση δόμησης/κάλυψης;

Θα αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Με ΥΔ , ΥΚ και μειωτικό. Αν έχουν χρήση αποθήκης κτλ  βάζω το χαμηλότερο συντελεστή στο ποσοστό υπέρβαση δόμησης 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.