Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα, την πολιτιμη βοηθεια σας!

Εχω ενα νομιμο υπογειο με θεσεις σταθμευσης με αποκλειστικη χρηση και ολο το υπολοιπο κοινοχρηστο. Θα υποβάλλομε δηλωση του 4178, γιατι άλλαξαν οι θεσεις που παρκαρουν. Σε κατι εσοχες, δημιουργηθηκαν εξ αρχης κατι αποθηκες. Πως τις δηλωνω? Δεν εχω υπερβαση σε καλυψη, δομηση,υψος. Να το πω διαφορετικη διαρρυθμιση ? Διαμερισμάτωση δεν παιζει, δεν υπάρχουν χιλιοστα κ δεν φαινονται πουθενα. Με αναλυτικο, αλλα ως τι??? Δεν κουμπωνει καποια παραβαση.

Ευχαριστω!!

Edited by fifikaki
Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή θέσεων σε άλλη νόμιμη θέση είναι συμβολαιογραφική πράξη

 

αν οι αποθήκες έγιναν σε χώρο που ήταν στο περίγραμμα του κτιρίου  τότε  μέχρι 15 τ.μ  και 2.50 υψος είναι κατηγορία 3

αν όχι  τότε  είναι λοιπή παράβαση από β.χ  σε β.χ

αν είναι σε χώρο εκτός περιγράμματος κτιρίου ανωδομής τότε είναι  Υ.Δ  Β.Χ  κάποιοι θα έβαζαν και Υ.Κ  γιατί το υπόγειο εκτός περιγράμματος δεν μετρά όταν είναι για χώρο στάθμευσης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το τελευταίο πιστεύω ότι είναι και ΥΚ διότι αφενός θα μετρούσε στη κάλυψη και αφετέρου για προεξοχή από το περίγραμμα δεν αρκεί να είναι γκαράζ, αλλά το υπόλοιπο να είναι τουλ. 40%γκαράζ και ο χώρος από πάνω φυτεμένος κ.ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

Προβλεποταν μπαζωτη βεραντα στην ΟΑ, εκτος σχεδιου ,μπροστα σε ισογεια κατοικια (υπαρχει κλιση εδαφους) ,αντι να μπαζωθει εγινε εκσκαφη κ δημιουργηθηκε  κατοικια, της οποιας η σταθμη οροφης βρισκεται 1,40μ απο το εδαφος ενω το δαπεδο 1,50 μεσα στο εδαφος ,(αρα ο χωρος βρισκεται εκτος νομιμου περιγραμματος.)

Επισης για την προσβαση σε αυτη,στη προσοψη  ξεμπαζωθηκε ο απαραιτητος χωρος για τη δημιουργια εισοδου, 

 

1.Παιρνει μειωτικο ? (Νομιζω οχι ,αλλα επειδη εχω καιρο να ασχοληθω,μηως αλλαξε κατι) η το θεωρω υπογεια σταθμη,συμφωνα με το σωμα του νομου?

2.υπολογιζεται στο ΣΔ για την ευρεση κατηγοριας?

3.υπολογιζεται στο τυχον αθροισμα των τμ για το ποσοστο (στο κουτακι της ΥΔ), ΥΔ?

 

 

παραθετω την υπαρ 286 ααπαντ ΤΕΕ της πελοπονησου

<<Όχι, σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου.>> κ την 369 ΑΠ<<Το ερώτημα είναι λίγο ασαφές.

Γενικά πάντως σύμφωνα με την εγκύκλιο 4 στο εδάφιο 10, για τον έλεγχο της κατηγορίας 4 λαμβάνονται υπόψη οι χώροι που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης, ενώ για την εύρεση του ποσοστού υπέρβασης λαμβάνονται υπόψη οι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόμησης του ακινήτου.>>

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

Σε μικρο ισογειο καταστημα του 66 με υπογειο που στην αδεια φαινεται σαν αποθηκη στην πραξη κατασκευαστηκε w.c. αγνωστο ποτε.

 

Για να δωθει αδεια ΚΥΕ χρειαζεται τακτοποιηση το w.c. ?

Link to comment
Share on other sites

Μια λοιπή παράβαση θα βάλεις για αλλαγή χρήσης από Β.Χ σε Β.Χ.

Πρέπει να ρυθμιστεί, διότι και το w.c αποτελεί χώρο που θα χρησιμοποιείται από το κατάστημα και τους πελάτες του, άρα πάνω στη βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης δεν μπορείς να υπογράψεις ότι ο χώρος είναι νόμιμος, χωρίς τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Απλα με βαζει σε δευτερες σκεψεις ο ΝΟΚ.

 

Γιατι και στο αρθρο 4 και στο αρθρο 5 λεει οτι αλλαγη χρησης χρειαζεται αν τροποποιουνται ΗΜ που περνανε απο κοινοχρηστο χωρο ή αλλη ιδιοκτησια. Την κατασκευη ενος wc στο υπογειο που δεν μεταβαλλει υδρευση και αποχετευση εκτος της ιδιοκτησιας ειναι σαν να την αντιμετωπιζει ως εσωτερικη διαρρυθμιση μου φαινεται...(μπορει να το εεμηνευω και λαθος) και επομενως δεν χρειαζεται αδεια.

 

Μια αλλη λυση ειναι η ΕΕΜΚ ως εσωτερικη διαρρυθμιση ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.