Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση


Recommended Posts

κατ' αρχας να δουμε το οικοπεδο-γηπεδο

εντος-εκτος σχεδιου

αρτιο -οικοδομησιμο- εμβαδον

μοναδικος ιδιοκτητης

ειδος και εμβαδον κτιρίου

 

μετα να δουμε,  αν και υπό ποιές προυποθεσεις μπορει να γινει  εφαρμογη  που ανεφερε ο vagiotis  στο #78

 

υγ

"φετος"????!!!!!

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλο θεμα...

 

κατοικια-3 οροφη μεζονετα που εχει αλλαγη χρηση στο υπογειο, απο αποθηκη εγινε σπιτι και ξεμπαζωμα..κλασσικη περιπτωση δηλαδη..

 

εντος της οποιας ομως εντος του νομιμου περιγραμματος έχει κατασκευαστει ανσασερ! το οποιο φυσικα δεν προβλεπεται στην αδεια σε κανεναν οροφο, με αφορμη την τακτοποιηση που θα γινει, αυτο πιστευετε οτι χριζει καποιας ρυθμισης? και αν ναι πως?

 

1) στον αναλυτικο που ουτως η αλλως θα γινει απλα να ανααφερθει και ισως να υπολογιστει η αφαιρεση κομματιου της πλακας ως παραβαση κτιριοδομικου?

 

2) ή σε αναλυτικο ξεχωριστα ενα εξτρα 500 ρικο... παλι ως παραβαση κατ αποκοπη δηλαδη..

 

3) να μην αναφερθει καθολου αφου ειναι εντος νομιμου περιγραμματος!

 

επισης, στην ιδια κατοικια υπαρχει μια αποθηκη εξτρα, η οποια πληρει τις προυποθεσεις της κατηγοριας 3, αυτη μπορει να συμψηφιστεί με τον αναλυτικο του ξεμπαζωματος?

Link to comment
Share on other sites

Το γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλο θεμα...

κατοικια-3 οροφη μεζονετα που εχει αλλαγη χρηση στο υπογειο, απο αποθηκη εγινε σπιτι και ξεμπαζωμα..κλασσικη περιπτωση δηλαδη..

εντος της οποιας ομως εντος του νομιμου περιγραμματος έχει κατασκευαστει ανσασερ! το οποιο φυσικα δεν προβλεπεται στην αδεια σε κανεναν οροφο, με αφορμη την τακτοποιηση που θα γινει, αυτο πιστευετε οτι χριζει καποιας ρυθμισης? ΝΑΙ και αν ναι πως? ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΣ ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ

1) στον αναλυτικο που ουτως η αλλως θα γινει απλα να ανααφερθει και ισως να υπολογιστει η αφαιρεση κομματιου της πλακας ως παραβαση κτιριοδομικου? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

2) ή σε αναλυτικο ξεχωριστα ενα εξτρα 500 ρικο... παλι ως παραβαση κατ αποκοπη δηλαδη..ΟΧΙ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

3) να μην αναφερθει καθολου αφου ειναι εντος νομιμου περιγραμματος! ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ....

επισης, στην ιδια κατοικια υπαρχει μια αποθηκη εξτρα, η οποια πληρει τις προυποθεσεις της κατηγοριας 3, αυτη μπορει να συμψηφιστεί με τον αναλυτικο του ξεμπαζωματος? (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΟΧΙ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ 500ΑΡΙΚΟ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημερα σας. Σε οροφοδιαμερισμα γ οροφου εγινε διαχωρισμοος σε δυο κατοικιες. Οι ιδιοκτητες ειναι δυο. Εγω εκανα τακτοποιηση - διαμερισματωση, στον δικο μου πελατη για το διαμερισμα του. Ηθελα νσ ρωτησω αν με αυτην την δηλωση καλυπτεται κ ο διπλανος ιδιοκτητης η αν πρεπει να υποβολλει κ αυτος δηλωση για την κατοικια του

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω την εντύπωση πως ο διπλανός ιδιοκτήτης καλύπτεται με αυτή τη δήλωση αρκεί να μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάτοψη που έφτιαξες για τον πελάτη σου όπου φαίνεται η διαμερισμάτωση, αν κάποτε αυτό του ζητηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Kαλύπτεται αν έχει συναινέσει. Έτσι λένε οι μέχρι τώρα οδηγίες. 

α) εγχειρίδιο χρήσης ΤΕΕ

Η διαμερισμάτωση αφορά το σύνολο του ορόφου, οπότε μπορεί να γίνει μια δήλωση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη. Εάν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των ιδιοκτητών, μπορεί να δοθεί βεβαίωση μεταβίβασης και για άλλη ιδιοκτησία. Στη περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να εκδώσετε χωριστή βεβαίωση, αναφέροντας στη τεχνική περιγραφή τον α/α της δήλωσης αυθαιρέτου που ρυθμίστηκε η διαμερισμάτωση.

βλ. και Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), Παράρτημα 1, Διευκρινίσεις κατ’ άρθρο  α/α 62.:

 

β) ΕΓΚ. 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 62)   Παρ.  10  :  Καταβάλλεται  παράβολο  500  ευρώ  ανά  όροφο  και  την  αίτηση  υποβάλλει 

οποιοσδήποτε ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης διαµερίσµατος. Σε περίπτωση που η αποτύπωση 
του ορόφου έχει γίνει µε τη συναίνεση των λοιπών ιδιοκτητών διαµερισµάτων του ορόφου η 
υπαγωγή καλύπτει και αυτούς. 
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γεια χαρά συνάδελφοι και εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Έχω την εξής περίπτωση. Σε Ο.Α. που έχω εκδώσει προ του 2007 για διώροφο κατάστημα ενιαίο. Στον Α΄οροφο έκλεισε ο ιδιοκτήτης ένα χώρο περίπου το 1/3 με γυψοσανίδες και έχει κάνει κάτι σαν στούντιο. Είναι μια παράβαση (από κυρία σε κυρία, εντός Ν.Π.και χωρίς αύξηση Σ.Δ.)?  Επειδή έχει ένα καλό γείτονα όμως, φοβάται μην του κάνει καταγγελία και θέλει να το βάλει στον 4178. Μου ζήτησε να μην το βάλω σαν αλλαγή χρήσης σε κατοικία γιατί μπορεί αργότερα αν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση (ναι καλά) να μπορέσει να βγάλει της γυψοσανίδες και να επανέλθει στην προτερα κατάσταση ώστε να μην χρειαστεί τότε να κάνει πάλι αλλαγή χρήσης για να γίνει πάλι όλο κατάστημα. Αν το βάλω μια παράβαση με αναλυτικό και στην τεχνική έκθεση γράψω ότι πρόκειται για χώρο γραφείου η εκθεσης  του καταστήματος όποτε να παραμείνει κατάστημα είναι λογικό? Η πως αλλιώς υπάρχει κάποια σκέψη?

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Έχει χωρίσει από την γυναίκα του κι μένει εκεί. Δηλ έχει βάλει ένα κρεβάτι κι ένα κουζινακι. Καταραμένη κρίση!!! Θα μας ρημάξουν ! είναι το διαγραμμισμένο τμήμα. αυτό έχει κάνει .Το wc είναι κανονικά στην άδεια.

post-3247-0-48083600-1417683487_thumb.jpg

post-3247-0-96933400-1417684200_thumb.jpg

Κατοψη Α΄Οροφου Model (1).pdf

Link to comment
Share on other sites

γραφείο με λουτρό και κουζινάκι επιτρέπεται 

ακόμα και καναπές επιτρέπεται..

αν θυμάμαι καλά μόνο οι ιατροί απαγορευεται (αν ισχυει ακόμα) να  εχουν κρεβατι στο γραφείο τους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.