Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση


Recommended Posts

Δηλ έχει βάλει ένα κρεβάτι κι ένα κουζινακιτο διαγραμμισμένο τμήμα. αυτό έχει κάνει .Το wc είναι κανονικά στην άδεια.

Εσωτερική διαρρύθμιση εντός χώρου καταστήματος είναι. Το w.c υφίσταται νόμιμα, συνεπώς δεν έχει ανησυχία να του επιβληθεί πρόστιμο.

Υ.Γ αρκετοί καταστηματάρχες, σε πόλεις που έχουν σπαστό ωράριο καταστημάτων, κάνουν χρήση παταριού για ολιγόωρη ανάπαυση το μεσημέρι αποφεύγοντας έτσι τη μετακίνηση στην οικία τους.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

παυλε

πολυ σωστα

 

[ασε που μετακομισε προσωρινα...ολο και καπου θα βρει αποκούμπι ο ανθρωπος..

 

αλλά   να παρει μαζι του και το Χριστουγεννιατικο δενδρο...!!!!..]

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μπορεί να γίνει μόνιμη κατάσταση...και να θέλει να τα διαχωρίσει μόνιμα...

με 500 ευρω πρόστιμο και αμοιβή στον συνάδελφο καλά του είναι

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

 

Επίσης (για εργασίες που έγιναν μετά τον Ιούλιο του 2011), μπορείς εκ των υστέρων να εκδόσεις έγκριση μικρής κλίμακας, σύμφωνα με τον Ν.4258/2014, άρθρο 20, παρ. 8:

 

8. H παρ. 6 του άρθρου 4 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) αντικαθίσταται ως εξής:
 
«6. Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση ή ενημέρωση της άδειας δόμησης είτε μετά από την έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για τις εργασίες των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων εργασιών της παραγράφου 3 εκδίδεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο με την υποβολή τεχνικής έκθεσης. Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα. Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.»

 

« .... είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί....» εφόσον όμως πληρωθεί και το πρόστιμο που αντιστοιχεί στην αυθαιρεσία. Άλλωστε ρητά αναφέρει μόνο για την περίπτωση «...αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ...» ότι « Πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής δεν επιβάλλεται .... »

Edited by neoklis
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλά Χριστούγεννα συνάδελφοι.

Υ.Γ. Άσχετο. Μήπως έχει κάποιος εμπειρία από Ντουμπάι? Να μου δώσει κάποια κατεύθυνση? Έχω αρχίσει και το σκέπτομαι πολύ σοβαρά. Αν και 59 χρονών δεν βλέπω όμως κάποια άλλη διέξοδο επιβίωσης. Δυστυχώς!!!

Να είστε καλά όλοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

 

Το γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλο θεμα...

κατοικια-3 οροφη μεζονετα που εχει αλλαγη χρηση στο υπογειο, απο αποθηκη εγινε σπιτι και ξεμπαζωμα..κλασσικη περιπτωση δηλαδη..

εντος της οποιας ομως εντος του νομιμου περιγραμματος έχει κατασκευαστει ανσασερ! το οποιο φυσικα δεν προβλεπεται στην αδεια σε κανεναν οροφο, με αφορμη την τακτοποιηση που θα γινει, αυτο πιστευετε οτι χριζει καποιας ρυθμισης? ΝΑΙ και αν ναι πως? ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΣ ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ

1) στον αναλυτικο που ουτως η αλλως θα γινει απλα να ανααφερθει και ισως να υπολογιστει η αφαιρεση κομματιου της πλακας ως παραβαση κτιριοδομικου? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

2) ή σε αναλυτικο ξεχωριστα ενα εξτρα 500 ρικο... παλι ως παραβαση κατ αποκοπη δηλαδη..ΟΧΙ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

3) να μην αναφερθει καθολου αφου ειναι εντος νομιμου περιγραμματος! ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ....

επισης, στην ιδια κατοικια υπαρχει μια αποθηκη εξτρα, η οποια πληρει τις προυποθεσεις της κατηγοριας 3, αυτη μπορει να συμψηφιστεί με τον αναλυτικο του ξεμπαζωματος? (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΟΧΙ, ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑ 500ΑΡΙΚΟ

 

Για το ασανσερ απαιτειται Τ.Ε. μηχανολογου?

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευή WC -ίσως και εκ κατασκευής του κτιρίου- εντός περιγράμματος καταστήματος (το WC δεν φαίνεται στο σχέδιο που έχουμε) θεωρείται εσωτερική διαρρύθμιση ή λοιπή παράβαση;

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.