Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Εγκύκλιος 3] 1-10-2013, Οδηγίες-διευκρινίσεις-απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις


Recommended Posts

Δεν νομίζω ότι, λέει κάτι τέτοιο!!!!

Θεωρώ πως όταν λέει "ποσοστά υπέρβασης" εννοεί αυτά της δόμησης <40%, της κάλυψης <40% και του ύψους <20%, τα οποία δεν απαιτείται να "...συντρέχουν αθροιστικά", δηλαδή, ................... (δηλαδή, λέει μπούρδες)!!!!!

μάλλον έχεις δικιο......

 

για τον έλεγχο κατηγορίας συμφωνείς???εξετάζουμε μονο την ιδιοκτησια..

 

για την κυρια κ μοναδικη κατοικια έχεις καποια αποψή?????είναι γελοίο.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 600
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπούρδες που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που λέει ο νόμος. 

 

Ακούτε.Εσείς εκεί του ΥΠΕΚΑ.

 

Εάν δεν κατέβει ΥΑ και δεν αλλάξετε και το σώμα του νόμου βάσει αυτών που λέτε (εάν έχετε καταλάβει τι λέτε) δήλωση από εμένα δεν βλέπετε. Και ας πεινάσω.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

.......................... δήλωση από εμένα δεν βλέπετε. Και ας πεινάσω.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, κατ'αρχάς καλό μας διάβασμα.

Συμφωνώ με τον Ιασονα ότι ρίχνουν μια ματιά στο forum ή τουλ. υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν επαφή μαζί τους και τους ενημερώνουν για τα προβλήματα

(ξέρω έναν απο μας πολύ ικανό και δραστήριο)

 

Στα της εγκυκλίου:

Προφανώς πέφτουν στα πολύ μαλακά όσοι δήλωσαν με τον 4014 και όσοι δεν βιαστηκαν να κλείσουν τις υπαγωγές, αντίθετα απ'όσα συμβουλευε ο ΙΑΣΟΝΑΣ.

όχι μόνο θα μπορούν να μεταφέρουν τις δηλώσεις τους, αλλά θα μπορούν να επανυπολογίσουν πρόστιμα σε μικρότερες τιμές (π.χ. για προ 75, για συνολικούς αναλυτικούς κλπ) ακόμη και αν τα πρόστιμα τους βγουν μεγάλα, θα αρκεστούν σε όσα προσδιορισε ο 4014.

Απο την μια είναι λίγο ευνοικό, από την άλλη είναι λογικό, δεν φταίει ο ιδιοκτήτης που το κράτος δεν φρόντισε να κατοχυρώσει θεσμικά το νόμο και τον άφησε εκτεθειμένο.

 

 

αρθρο 11 παρ. 1

Μπορούν και οι ιδιοκτήτες περισσοτέρων αυτοτελών ιδιοκτησίων να υποβάλλουν απο κοινού μια ή περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής.

 

η κατηγορία 4 άρθρου 9 αναφέρεται σε ακίνητο/ή σε περίπτωση οριζοντιου/καθετου σε διηρημένη ιδιοκτησία.

ευτυχώς, η τηλεφωνήτρια του ΤΕΕ είχε δίκιο.

 

η κατηγορία 1 άρθρου 9 δεν επηρεάζεται από μεταγενέστερες αυθαίρετες κατασκευές.

το είχαμε γράψει και προηγουμένως και επιμέναμε σε αυτό.

Edited by soundholics
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

..., δηλαδή, ................... (δηλαδή, λέει μπούρδες)!!!!!

 

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που συντάσσουν τις διευκρινιστικές, αμοίβονται με τη σελίδα ή μάλλον με τη γραμμή (όπως οι συμβολαιογράφοι με τις μεγάλες γραμματοσειρές) ...

Για να το ερμηνεύσουν υποτίθεται ... από δω το πάνε από κει το πάνε ... και στο τέλος πηδάνε στην άβυσσο !

Εκτός από το παραπάνω, παράδειγμα η τελευταία Ε/Α : α) στο πρώτο εδάφιο, ο ναός δεν είναι λατρευτικός χώρος ; και β) στο δεύτερο εδάφιο, ποιές οι παράγραφοι του αρ. 16 που μπορούν να υπαχθούν ;

Link to comment
Share on other sites

Καλά οι φωστήρες του ΥΠΕΚΑ δεν παίζονται! Στην Ε/Α 19 ο συνάδελφος ρωτά ξεκάθαρα αν ισόγειοι αποθηκευτικοί χώροι δηλώνονται ως βοηθητικοί χώροι (κάνοντας χρήση του συντελεστή 0,50 δηλαδή) και ο "ανταποκριτής" του ΥΠΕΚΑΚΑ μετά από συνεχείς ανατροπές βαφτίζει τον χώρο κατοικία! Ρε τι άλλο θα δούμε...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

"33) Παρ. ∆ Κατηγορία 4, εδαφ. αα : Σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου (δηλαδή ύπαρξη καθέτων ή οριζόντιων ιδιοκτησιών σε οικόπεδο) και κατ’ ανάλογη εφαρµογή της παρ. 2 του άρθρου 18 του νόµου, για τον υπολογισµό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών, τα µεγέθη τους συγκρίνονται µε το µέρος των πολεοδοµικών µεγεθών της οικοδοµικής άδειας, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας εκάστου συγκυρίου. Τα ποσοστά υπέρβασης δεν είναι απαραίτητο να συντρέχουν αθροιστικά για όλα τα µεγέθη προκειµένου η υπαγωγή να γίνει στη συγκεκριµένη κατηγορία."

 

Επομένως, π.χ. έχουμε οικόπεδο με Επ. Συντ. Δόμησης 2000 τμ. και έχουμε σε αυτό 10 οριζόντιες ιδιοκτησίες. Μία από αυτές είναι 100 τμ. στα εγκεκριμένα σχέδια και έχει και 15 τμ. Ημιυπαίθριων χώρων οι οποίοι μετατράπηκαν σε κύριους χώρους. Το ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι 100/1000.

 

Έχουμε λοιπόν επιτρεπόμενη δόμηση που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας: 2000τμ * 100/1000 = 200 τμ.

Ποσοστό υπέρβασης 15/200 = 7,5% <40% και το κατατάσουμε στην Κατηγορία 4 χωρίς να ελέγξουμε τι γίνεται στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες??

 

Γιατί έτσι όπως το γράφει καταλαβαίνω ότι για να δω αν η αυθαιρεσία που δηλώνω είναι Κατηγορίας 4, πάω και συγκρίνω το μέγεθός μου, δηλαδή την υπέρβαση δόμησής μου, με το ΜΕΡΟΣ των επιτρεπομένων που αντιστοιχούν στο ποσοστό συνιδιοκτησίας μου, και όχι με το συνολικό επιτρεπόμενο, και έτσι βγάζω το πάνω ή κάτω του 40% χωρίς να ασχοληθώ με το τι γίνεται σε ολόκληρο το κτίριο. Δηλαδή κάνουμε την ίδια διαδικασία για την Κατηγοριοποίηση με τη διαδικασία για τον υπολογισμό του προστίμου (άρθρο 18)?

 

Και αν είναι έτσι τότε αυτό που λέει ο Νόμος ότι "Στα ποσοστά αυτά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και τυχόν αυθαίρετες κατασκευές κτλ κτλ" πώς εφαρμόζεται?

 

Γενικά από τη στιγμή που βάζει τη φράση "µε το µέρος των πολεοδοµικών µεγεθών της οικοδοµικής άδειας, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας εκάστου συγκυρίου" δεν βγάζει νόημα η ερμηνεία που είχε γίνει ότι για την ένταξη σε Κατηγορία ελέγχουμε όλο το ακίνητο συνολικά.

 

 

Καλά οι φωστήρες του ΥΠΕΚΑ δεν παίζονται! Στην Ε/Α 19 ο συνάδελφος ρωτά ξεκάθαρα αν ισόγειοι αποθηκευτικοί χώροι δηλώνονται ως βοηθητικοί χώροι (κάνοντας χρήση του συντελεστή 0,50 δηλαδή) και ο "ανταποκριτής" του ΥΠΕΚΑΚΑ μετά από συνεχείς ανατροπές βαφτίζει τον χώρο κατοικία! Ρε τι άλλο θα δούμε...

 

Ε τι να παραδεχτεί ότι κακώς δεν έχει προβλέψει ο 4178 να δηλώνεις βοηθητικούς χώρους?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

?ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΣΕς ΑΔΕΙΕς   εχουν υποβληθει μπορουν να ολοκληρωθουν...

 

νεες αδειες με ρυθμισμενους χωρους με 4014-4178 θα μπορουμε να καταθεσιυμε η την πατησαμε οπως με τους χωρους που ηταν με 3843 ??

Link to comment
Share on other sites

μια και ενωθηκαν τα φορουμ ξαναθετω το ερωτημα :

α)Τι ειδους βεβαιωση ειναι αυτη που δινουμε ΧΩΡΙΣ τελος ανταποδωσης στο τεε για τις ολοκληρωμενες υπαγωγες με σχεδια του 4014 συμφωνα με την ερωτηση 2 του παραρτηματος 2;

β)μεχρι ποτε επρεπε να ανεβασω τη β φαση για να θεωρειται ολοκληρωμενη η υπαγωγη.;

Edited by ioannat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.