Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Σε περιπτωση που μεταφερω στον 4178 δηλωση με τρεις και τέσσερις συνεχομενες δοσεις απληρωτες υπαρχει περιπτωση να εχει άλλο προβλημα περαν των προσαυξήσεων;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περιπτωση που μεταφερω στον 4178 δηλωση με τρεις και τέσσερις συνεχομενες δοσεις απληρωτες υπαρχει περιπτωση να εχει άλλο προβλημα περαν των προσαυξήσεων;

 

Όχι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Κυκλοφορεί μια φήμη..Ότι η έκπτωση 10% (από την πληρωμή του 30% του προστίμου στον 4014) θα ισχύσει στον 4178 μόνο αν μεταφερθεί η δήλωση μέσα στο Α εξάμηνο. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, που αναφέρεται?

 

Αν πχ  μεταφερθεί μια δήλωση 4014 ( έχει πληρωθεί το  30% του προστίμου με ν.4014 μέχρι τον Μάιο του 2013) στον 4178 τον Απρίλιο, δεν θα πάρει πάρει (υπολογιστεί αυτόματα όπως συμβαίνει τώρα) την έκπτωση 10% ?

Link to comment
Share on other sites

Θα ισχύσει μόνο άμα καταργήσουν το άρθρο 3 της 2254 και την παράγραφο 13 του άρθρου 4 της ίδιας.

Γιατί εκεί τα λέει ξεκάθαρα.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 3 όμως αναφέρεται στις νέες δηλώσεις (όχι 4014 + 4178, μόνο 4178) έτσι δεν είναι? Δεν βρίσκω κάτι σχετικό με μεταφορές από 4014 και την έκπτωση..

 

εντιτ.. Δηλαδη..

ΥΑ 2254, αρθρο 4, παρ 13..
 
13. Στις περιπτώσεις που έχει εξοφληθεί μέσω μηνιαίων ή
τριμηνιαίων δόσεων τουλάχιστον το 30% του ενιαίου ειδι−
κού προστίμου των δηλώσεων του Ν. 4014/2011 εφαρμόζεται
αυτόματα η έκπτωση 10% κατά τη διαδικασία μετάβασης.
 
Το παραπάνω ισχύει είτε η μεταφορά γίνει στο Α, είτε στο Β, είτε στο Γ εξάμηνο έτσι??
Edited by sofopc
Link to comment
Share on other sites

Όπως θα μας έλεγαν και οι νομικοί,

ο νόμος βάζει τον κανόνα.

Αν θέλει να εξαιρέσει κάτι, το λέει.

Ελλείψει λοιπόν εξαίρεσης, ισχύει παντού ο κανόνας.

Link to comment
Share on other sites

1) Δήλωση του Ν.4014 όπου προκειμένου να πληρώσει ο ιδιοκτήτης 500€ παράβολο δηλώσαμε αρχικά λιγότερα μέτρα αυθαιρεσιών με σκοπό στην πορεία να τα δηλώσουμε όλα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ και μάλιστα ο ιδιοκτήτης σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις.

 

Αυτή τη δήλωση την μεταφέρω στον Ν.4178. Μπορώ να φτάσω στην κατάσταση ΥΠΑΓΩΓΗ και μετά να δηλώσω και τα υπόλοιπα μέτρα? Αν το κάνω αυτό θα μου πετάξει να πληρώσω και το υπόλοιπο παράβολο? Ή πρέπει να τα δηλώσω όλα στην επεξεργασία?

 

2) Δήλωση από μεταφορά σε δόσεις αν γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου αναδιαρθρώνονται οι δόσεις σε 100βάλε?

 

 

1. το παράβολο είναι μέρος του προστίμου. Αν για κάποιο λόγο αυξηθούν τα μέτρα και σε αυτό αντιστοιχίζεται μεγαλύτερο παράβολο, τότε θα σου επανυπολογίζει μόνο μεγαλύτερο ποσοστό ανταπώδοσης, στην περίπτωση που τα ήδη καταβληθέντα ποσά ξεπερνούν το νέο παράβολο.

 

2. ναι,

 

Πριν λίγο διαβάζοντας το αρχείο faq_nov_2013, έπεσα στο εξής που νομίζω δίνει απαντήσεις στο θέμα που λέμε ssouanis.

 

4. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Όσο η δήλωση βρίσκεται σε «Υπαγωγή» είναι δυνατή οποιαδήποτε συμπλήρωση ή διόρθωση των στοιχείων υπολογισμού (συμπλήρωση ή διόρθωση τ.μ., αριθμού λοιπών παραβάσεων κλπ).

Μετά την αποθήκευση των αλλαγών, για να επανυπολογιστεί το πρόστιμο με τα νέα στοιχεία, χρησιμοποιείτε το πλήκτρο «Υποβολή δήλωσης» (δίπλα στο σήμα του ευρώ). 

Μετά την εκτέλεση της εντολής, εκτός από τον επανυπολογισμό, το σύστημα αφαιρεί τα ήδη καταβληθέντα ποσά, τυχόν παλαιότερες πληρωμές καθώς και τυχόν εκπτώσεις και ανακατανέμει τα ποσά των πληρωμών στα οικονομικά στοιχεία της δήλωσης. Ο μηχανικός θα πρέπει να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την αλλαγή των ποσών και των αντίστοιχων κωδικών πληρωμής, ώστε να συνεχίσει η διαδικασία πληρωμών με τα διορθωμένα πλέον στοιχεία.

Ü Εάν προκύψει μεγαλύτερο παράβολο (π.χ. μετά από αύξηση των τ.μ.) εφόσον το ύψος του δεν καλύπτεται από το ύψος του προστίμου, εκδίδεται συμπληρωματική εντολή παραβόλου.

Ü Τα ποσά παραβόλου/προστίμου, που εμφανίζονται στο παράθυρο πριν και μετά από κάθε υποβολή, εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δηλωθέντα στοιχεία υπολογισμού και δεν επηρεάζονται, ως προς το ύψος τους, από υπάρχουσες ή παλαιότερες πληρωμές ή εκπτώσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά! Σε δηλώσεις του 4014 που δεν υπήρχε αποδεικτικό παλαιότητας αλλά πήγαινε με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη, κατά τη μεταπήδηση στο 4178 και εφόσον εξακολουθώ να μην έχω αποδεικτικό, αλλάζω την παλαιότητα σε 2004+?

και αν ναι, τι γίνεται τότε? επαναπροσδιορίζεται το πρόστιμο και πρέπει να πληρωθεί η διαφορά?

ή επειδή δεν αλλάζουν τα "πολεοδομικά μεγέθη" παραμένει το παλιό (μικρότερο) πρόστιμο?

και συγγνώμη εαν έχει συζητηθεί...δεν το βρίσκω και έχω πελαγώσει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έστειλα ερώτηση στο ΤΕΕ

 

"Θα επιθυμούσα να μου διευκρινίσετε σχετικά με την μετάβαση, δηλώσεων του Ν. 4014/11, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στο Ν.4178/13 (αποφ. 2254/13 αρθρο 4 παρ.10)

Ερώτημα:

Αρκεί οι δηλώσεις αυτές να έχουν μεταφερθεί στον Ν.4178/13 μέχρι 6-2-14 και να βρίσκονται σε κατάσταση «αρχική υποβολή» ή θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση «υπαγωγή» ?"

 

Έχει απάντηση κάποιος συνάδελφος?

Όλο το θέμα τουλάχιστον των δικών μου πελατών, είναι η αδυναμία πληρωμής των μαζεμένων δόσεων , εδώ δεν μπορούσαν τις μηνιαίες του 4014.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.