Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Aν θυμάμαι καλά η 2η Ασφαλιστική κλάση ξεκινούσε από το 2012 και παραμένει για μια τριετία. Οπότε η 3η θα ξεκινούσε από το 2015.

 

Ανεβάζω και τις διαφορές (αναδρομικά) του Α 2012 για την περίπτωση:

1. ασφάλιση άνω της πενταετίας

και ταυτόχρονα,

2. ένταξη στην ειδική προσαύξηση κάτω από 5 έτη

ANAΔΡΟΜΙΚΑ ΤΣΜΕΔΕ Α 2012.bmp

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Edit: Παυλο έχεις δίκιο.

Οπότε ξέχασε το παρακάτω ερώτημά μου.

Ασ'  το απάντησα μόνος μου, και για να μην χαθεί το ερώτημα και η απάντηση με βάση τον νόμο ατο αφήνω μαζί με την απάντηση:

Αρα με βάση το μπλε στην 2η και για την 1η 3ετία θα ήμασταν για τα παρακάτω εξάμηνα:

Β'11 & Α12 = 1ο έτος
Β'12 & Α13 = 2ο έτος
Β'13 & Α14 = 3ο έτος
Αρα με βάση το κόκκινο αλλαγή ΑΚ δηλαδή στην 3η θα πηγαίναμε την 1/1/15 δηλ το Α'15.
 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παύλο αναφερόμενος στο τελευταίο σου post.

Επειδή (ίσως) έχω μπερδευτεί,

αν μπορείς και υπάρχει η διάθεση, εξήγησέ μου με βάση τα δικά σου γιατί η 2η Ασφαλιστική κλάση ξεκινούσε από το 2012 και να μην έχει ξεκινήσει από το '11 λόγω της αναδρομικότητας (1.7.2011).

 

Ο τότε ν.3986/2011, Αρθρο 44 "Αρθρο 44. Λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις" αναφέρει:

"[...]

15.α) Οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) - Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.), Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), Τομέας Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) -που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο από 1.1.1993 και εφεξής, και ασφαλίζονται στους ανωτέρω Τομείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά την πρώτη υπαγωγή τους στην ασφάλιση των Τομέων κατατάσσονται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, όπως αυτή προβλέπεται από το π.δ. 124/1993 (Α΄ 54) και την υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3518/2006 (Α΄ 272), το π.δ. 126/1993 (Α΄ 54) και το π.δ. 125/1993 (Α΄ 54), και μετατάσσονται στις επόμενες κατηγορίες ανά τριετία, και πάντα την 1η του έτους του επόμενου εκείνου στο οποίο συμπληρώθηκε η τριετία.
β) Για τα πρόσωπα της περίπτωσης α' που συμπληρώνουν μέχρι 30.6.2011 τουλάχιστον τρία (3) έτη ασφάλισης στους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), ως ημερομηνία μετάταξης στην επόμενη ασφαλιστική κατηγορία ορίζεται η 1.7.2011.
[...]"
 
Καλό βράδυ.
Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και πάλι ευχαριστώ.

 

Να σε πρήξω λίγο ακόμη (αυτά παθαίνουν οι γνώστες), στην απόφαση που μας έβαλες πιο πάνω  [Απόφαση 398_18-5-16 ΕΤΤΑ_ΤΣΜΕΔΕ για καταβολή των αναδρομικών σε 8 εξάμηνα κλπ.pdf ] στη σελ. 7 παραλείπεται το Β' εξάμηνο του 2014

Έχει σχέση με αυτά που έγραψα (μια χρονιά μας έβαλαν την προσαύξηση και μετά την πήραν πίσω, αλλά εγώ στο μεταξύ είχα πληρώσει);

Είναι λάθος εκ παραδρομής;

 

Δυστυχώς δεν γνωρίζω.

Και δεν μπορώ να βρω κάποια εξήγηση μιας και οι διαφορές δεν οφείλονται μόνο σε λάθη μόνο της ειδικής προσαύξησης αλλά σε λάθη τύπου "ότι να 'ναι".

Δεν ξέρω .... κλείνω προς το παραδρομικό λάθος ...

 

Πάντως προσωπικά εγώ στα δικά μου, που έχω προϋπολογίσει, βλέπω ότι το Β'14 μου έχουν χρεώσει ποσά ως να ήμουν στην 2η Α.Κ. και σωστά ως προς το "Ανω από 5 έτη ασφάλιση ..." αλλά λάθος ως προς την Α.Κ. η οποία έπρεπε να είναι η 3η Α.Κ.

(αφού εγώ ως ασφαλισμένος από το 1995 και ανώ 5ετίας ήμουν έτσι κι αλλίως ήδη στην 2η Α.Κ., οπότε σύμφωνα με τον ν.3986/11  δηλαδή τα έτη '11-'12-'13 θα ήμουν ήδη στην 2η Α.Κ., άρα τα έτη '14-'15-'16 θα ήμουν στην 3η Α.Κ.)

 

Σε συνέχεια της ανάρτησής μου στο # 3363 θεωρώ σκόπιμο να ανασκευάσω-διορθώσω το ανωτέρω κόκκινο με το ότι στην 3η ΑΚ θα μπαίναμε από το Α'15.

 

Και να απαντήσω  στο ερώτημα γιατί στην απόφαση παραπάνω δεν εμφανίζεται το Β'14.

Κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν το μόνο εξάμηνο του οποίου το ειδοποιητήριο υπολογίσθηκε σωστά.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εδω και 2-3 μηνες. Αλλα μην το συνεχίσουμε σε αυτο το νημα. Δες σε πρόσφατες σχετικές συζητήσεις.

 

Σε αυτη στα τελευταία posts.

http://www.michanikos.gr/index.php?/topic/48629-Πώς-θα-χορηγείται-ασφαλιστική-ενημερότητα-από-τον-ΕΦΚΑ

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Απο την ενημέρωση του τ. ΤΣΜΕΔΕ

"Σας ενημερώνουμε ότι με την αριθ. 248/27/29-06-2017 (ΑΔΑ: 610Τ465ΧΠΙ-70Τ) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ αποφασίστηκε η περαιτέρω χρονική επέκταση της δυνατότητας καταβολής εισφορών Β' εξαμήνου 2016 έως 30-11-2017, των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ του τ. ΕΤΑΑ.

Επισημαίνουμε ότι για τον τέως τομέα ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και νυν ΕΦΚΑ, στην έννοια της παράτασης εμπίπτει και η εξαμηνιαία δόση έναντι των αναδρομικών οφειλών που προβλέπονται από τον ν.3986/2011(αναδρομικά Β' εξαμήνου 2011 καθώς και αναδρομικά Α'εξαμήνου 2012) και καταβάλλονται σύμφωνα με την αριθ.398/Θ:20/18-05-2016 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ".

Πηγή: http://www.tsmede.gr/Default.aspx,

http://www.tsmede.gr/ΠληροφορίεςτουΤΣΜΕΔΕ/ΑρχικήΣελίδαeΤΣΜΕΔΕ/tabid/36/mid/1569/dnnprintmode/true/Default.aspx?SkinSrc=[G]Skins%2f_default%2fNo+Skin&ContainerSrc=[G]Containers%2f_default%2fNo+Container

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το B2017.  γράφει και εμένα. Όταν είχαν βγει τα αναδρομικά επειδή είχα πληρώσει με καθυστέρηση κάποιων μηνών ένα έτος (μπορει να ήταν πληρωμή του 2014 ή του 2013, δεν θυμάμαι καλά) μου εἰχαν φορτώσει τότε και τα πλήρωσα για ένα έτος και μετά ανεστάλη η εφαρμογή τους. Πιθανόν για αυτό δεν βγαίνει τίποτα τώρα. Εχω πληρώσει το 2016 και έχω σε διακανονισμό το 2015 το οποίο πληρώνω μέχρι στιγμής.

 

edit: ήθελα να συμπληρώσω σας γενική παρατήρηση-σχόλιο, παρακολουθώντας το φορουμ χρόνια, οτι παρατηρώ οτι πιο πολύ ασχολούμαστε (βάζω και εμένα φυσικά μέσα) τόσα χρόνια στο φορουμ, αλλά και σε συζητήσεις με συναδέλφους με Τσμεδε, Εφκα, φόρους, Pos, νόμους κτλ. και άλλα τέτοια, παρά με θέματα των επιστημών μας και επαγγελματικά θέματα των επιστημών μας. Ειναι η κατάντια του μηχανικού στην Ελλαδα. Στο εξωτερικό επειδή έχω μιλήσει με συναδέλφους εκει πραγματικά νιώθεις μηχανικός στην εργασία σου σε πολλές περιπτώσεις. Εδώ σκυλομετανειώνεις που έφαγες όλα αυτα τα χρόνια και χρήμα να σπουδάσεις. Και ποιο το αποτέλεσμα? Να ασχολείσαι με Εφκα, Τσμέδε και Pos.

Edited by tzitzikas
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους και ειδικότερα τους (georgegaleos και Pavlos33) για τις διευκρινήσεις τους.

 

Συνάδελφε tzitzikas λογικό είναι :( αφού στην Ελλάδα πλέον οι μηχανικοί δεν έχουν σοβαρό αντικείμενο εργασίας και μας έχουν πήξει στα φορολογικά και τα ασφαλιστικά χαράτσια με αυτά να παλεύουμε :(

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή ασφ. κατηγορίας που είχαμε κάνει το 2015 (όσοι είχαμε κάνει) παίζει ρόλο;

Όσοι δηλαδή είχαν αλλάξει κατηγορία (π.χ. από 2η ή 3η σε 1η) δεν θα πληρώσουν αναδρομικά για το 2015;

Αυτό είναι το καλό σενάριο...

 

Το κακό σενάριο είναι να πληρώσουμε τη διαφορά μεταξύ 1ης και 3ης κατηγορίας :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.