Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικές μελέτες από την Praktiker


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η κίνηση δεν με εκπλήσσει και έχω δει ανάλογα φαινόμενα και έξω.  Στις εμπορικές αυτές εταιρίες υπάρχουν αρχιτέκτονες και μάλιστα επιτελείο. Εργάζονται βέβαια σαν υπάλληλοι και άρα δεν υπάρχει νομικό κώλυμα. Δεν είναι βέβαια μόνο το Practiker, το κάνει εδω και χρόνια το IKEA, NEOSET, NEFF, MIELE, κλπ. Μάλιστα πολλές εταιρίες έχουν εκδώσει και λογισμικά ή και ακόμα stencils για μεγάλα αρχιτεκτονικά πακέτα. Αυτό το έχουν καταλάβει οι έξω Αρχιτέκτονες και πλέον έχουν κινηθεί προς το artistic κομμάτι. Εαν θέλετε τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στο εξωτερικό έχουν την λογική αυτή και όχι την λογική της αρχιτεκτονικής σαν μηχανική. Ιστορικά η λογική αυτή προέρχεται απο το Αγγλοσαξονικό τόξο, την ελεύθερη αγορά μέχρι και της τράπεζες που κατα βάση ανήκουν σε αυτό το τόξο και είναι οι παράμετροι αυτοί που θέτουν τους όρους του παιχνιδιού. Θα ήθελα να προσθέσω οτι στην Γερμανία ήδη υπάρχει απο το 1990 μια τέτοια στροφή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φήμες λένε ότι τουλάχιστον για το Praktiker Θεσσαλονίκης, στα 99€ θα περιλαμβάνεται και μία σακούλα 1 Kg με καραμέλες και γλυκά από το σταντ έξω από το κατάστημα!!!  :shock:  :mrgreen:

 

Στα σοβαρά τώρα... όπως λέει κ ο κ. Ροδόπουλος παραπάνω, σαν κίνηση, δεν είναι κάτι άγνωστο. Αρκετές εταιρίες έχουν (περίπου) αντίστοιχα τμήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι αμφιβόλου ποιότητας και αποτελέσματος. Το πρόβλημα είναι ότι αντί κάποιος ιδιοκτήτης να απευθυνθεί κάπου "έξω" για μία διακόσμηση ή μία ανακαίνιση ή το οτιδήποτε τέτοιο, θα παίρνει "πακέτο" από το Praktiker με τα προϊόντα εννοείται του Praktiker. Αυτό, ίσως, να μην δουλέψει και τόσο καλά όσο θα περιμένει το Praktiker, καθώς δεν είναι όλα του τα προϊόντα άριστης ποιότητας.

 

Τέλος, πιστεύω κ εγώ ότι ο τίτλος είναι λίγο άκυρος και περισσότερο τρομακτικός!!! :)

Βέβαια, αν φτάσουμε να έχουμε αρχιτεκτονικές μελέτες από το Praktiker, να δείτε που σε λίγο θα ακολουθήσουν τοπογραφικά, ΠΕΑ, 4178 κλπ.

Έτσι... να ανοίγει η αγορά!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι πρακτικές κάθε πράκτικερ και ΙΚΕΑ είναι ισοπέδωση της αξίας των μελετών και των μελετητών αντίστοιχα. Επίσης εγείρονται ζητήματα αθέμιτου ανταγωγνισμού.Τέλος οφείλουν αυτά τα "ενσωματωμένα" γραφεία/επιτελεία όπως θέλετε πείτε τα να καταβάλλουν για οποιαδήποτε μελέτη τις αντίστοιχες εισφορές-κρατήσεις επί αποτυπώσεων-μελετών που κάνουν...σου βγάζει κύριε ένα σχεδιάκι τάκα-τάκα για 200 τμ? ωραία.Ριζική ανακαίνιση είπατε?τέλεια. Ελάχιστος προυπολογισμός φορολογικα κτλ...να δούμε τότε τα 100 γιουρα αν θα φτάσουν.Χωρίς να εμπλακούν καν οι ελάχιστες αμοιβές...

Η σύνδεση του παρόντος θέματος (στρεβλώσεις αγοράς) με την κουβέντα περί ορθολογικοποίησης του θεσμικού πλαισίου-Επ. δικαιωμάτων είναι άκυρη σοφιστεία.

 

*Τρελαίνομαι να βλέπω ΠΜ,ΑΤΜ.Τ.Ε κλπ.. να εξεγείρονται για την υποβάθμιση της αρχιτεκτονικής μελέτης...Φιλικά  :)

Link to comment
Share on other sites

Από τι φαίνεται οι υπηρεσίες του μηχανικού (με τη μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά να την έχει ο κλάδος μας) κατάληξαν να είναι "δώρο" σε κάτι άλλο.

 

"Δώρο" αρχιτεκτονικές μελέτες αν ψωνίσετε από τα Praktiker

 

"Δώρο" το ΠΕΑ αν νοικιάσετε από το δικό μας μεσιτικό γραφείο

 

"Δώρο" η μελέτη του φυσικού αερίου αν επιλέξετε τον τάδε υδραυλικό κλπ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κάτι καινούριο και το πρόβλημα είναι πως δεν καταφέραμε να πείσουμε για την δουλεια μας...Τις καλές εποχές όχι τώρα...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Κατάντησαν οι μελέτες να κοστίζουν όσο μία κούτα τσίχλες από το ψιλικατζίδικο.

 

Η είδηση πλέον διαφημίζεται και στο ΙΕΚΕΕΜ ΤΕΕ.

 

bit.ly/17xmfo6

Edited by Giorgos Georgiou
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έτρεξαν για να μην χάσουν την ευκαιρία να διαφημίσουν στη συνέχεια και κανένα σεμινάριο για μηχανικούς να μάθουν ν' αγοράζουν τα προϊόντα Praktiker.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.