Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρασφάλεια σε ταβέρνα και φιάλες υγραερίου


alex...

Recommended Posts

Θα ηθελα να ρωτησω κατι..

Προσφατα μου ζητηθηκε να φτιαξω τη μελετη πυρασφαλειας για μια ταβερνα.. Στην οποια ομως θα βαλει μια φιαλη υγραεριου, εγω του ειπα οτι θα χρειαστει μελετη υγραεριου και εκεινος μου ειπε οτι ο ψυκτικος του θα του κανει μια υπευθυνη δηλωση την οποια θα στηλει στην πυροσβεστικη και με αυτο τον τροπο θα ειναι καλυμενος.. Εγω ομως δεν μπορω να το δεχτω.. Τι να κανω; ειναι λογικο;

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

gwert

Είσαι σίγουρος; Πέρυσι έκανα μελέτη υγραερίου για καφενείο που χρησιμοποιούσε 1 πετρογκαζ (μία φιάλη). Ανέφερα μάλιστα αν θυμάμαι καλά και για ανιχνευτή διαρροής που θα τοποθετείτο. Δεν σε αμφισβητώ, απλά απορώ.

Alex... Τι ακριβώς δεν μπορείς να δεχτείς; Εσύ λές οτι χρειάζεται και ο ιδιοκτήτης σε αγνοεί. Αν τελικά στο ζητήσουν στην πυροσβεστική εσύ είχες προειδοποιήσει. Χρονική καθυστέρηση και αύξηση αμοιβής βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Alex,

 

Απο την στιγμή που υπάρχει έστω και μία φιάλη υγραερίου θα πρέπει να γίνει απαραίτητα συμπληρωματική μελέτη υγραερίου σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 31856/2003 (Φ.Ε.Κ. 1257/Β’/3-9-2003) «Τεχνικός Κανονισμός εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βιομηχανιών- βιοτεχνιών).

Δεν περνάει από πυροσβεστική χωρίς την συμπληρωματική μελέτη.

Σου επισυνάπτω το υπόδειγμα συμπληρωματικής μελέτης.

 

Το ανεβάζω και στα downloads.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

ent_31856_2003_el_gr_entipo_meletis_igraeriou_656.doc

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδια μπερδευτηκαμε. Εννοω οτι δεν απαιτείται μελέτη υγραερίου γιατι από τα συμφραζόμενα του αλεξ αυτο κατάλαβα.οχι συμπληρωμαική μελέτη για την πυροσβεστική.Η τελευταία απαιτείται πάντα οταν έχουμε αεριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ετσι ακριβως ειναι, και εγω σημερα μολις περασα απο πυροσβεστικη, και χρειζαονται συμπληρωματικη μελετη, καθως και κατοψη απο τον χωρο, οπου θα φαινεται η θεση των πυροσβεστηρων. Εχω ομως αλλη απορία... Πόσο θα χρεώσεις τον πελάτη, αφού στην ουσία δεν ειναι ολοκληρωμενη μελετη πυρασφάλειας;

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι κ φίλοι

Ανέλαβα την ανανέωση πιστοποιητικού σε εστιατόριο-μαγειρίο. Πήγα στην Πυροσβεστική , βρήκαμε τον παλιό φάκελο,μου είπανε τι χρειάζεται από υπεύθυνες δηλώσεις,τιμολόγια αγοράς κλπ.

Προέκυψε όμως ένα θέμα. Ο ιδιοκτήτης έβαλε φυσικό αέριο, το οποίο, συνδέεται με την φριτέζα, τον γύρο, την σχάρα , κάτι τηγάνια και μια machina (έτσι μου την έιπε) που ζεστένει κάτι άλλα μαγειρικά σκεύη. Το ανέφερα αυτό και μου ζητήσανε απο την Πυροσβεστική να κάνω συμπληρωματική μελέτη φυσικού αερίου με τα σχέδια (εις τριπλούν) και να τα καταθέσω όλα μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά.

Ξέρει κανείς ποιά είναι αυτή η μελέτη φυσικού αερίου που ζητάει η Πυροσβεστική ? Βρίσκω το κέιμενο μόνο για την συμπληρωματική μελέτη υγραερίου στο site της Πυροσβεστικής...

 

Παρακαλώ, γράφετε τον τίτλο με μικρά γράμματα και όχι ΟΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.