Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόψεις: ''Συνύπαρξη μηχανικών ΠΕ & ΤΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος''


Engineer

Recommended Posts

alsterwasser αφού η Ελλάδα είναι μπανανία (που όντως αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα σε όλους τους τομείς) , και σπούδασες στις πανεπιστημιάρες της γερμανίας γιατί δεν έμεινες εκεί να κάνεις καριέρα και ήρθες εδώ να ασχολείσαι με τον κάθε ιθαγενή , και να σε πρίζει με τις @^&*^ σε  forum? Τους κανόνες τους ήξερες φαντάζομαι πριν έρθεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι αυτό πάλι; Δηλαδή επειδή ζούμε σε μία μπανανία, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχόμαστε το εξοργιστικό αυτό καθεστώς χωρίς να λέμε κουβέντα; Επείδη "έτσι είναι τα πράγματα;"!!! Ευτυχώς που οι Έλληνες δε σκέφτονται έτσι, αλλιώς θα γράφαμε τούρκικα τώρα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

alsterwasser αφού η Ελλάδα είναι μπανανία (που όντως αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα σε όλους τους τομείς) , και σπούδασες στις πανεπιστημιάρες της γερμανίας γιατί δεν έμεινες εκεί να κάνεις καριέρα και ήρθες εδώ να ασχολείσαι με τον κάθε ιθαγενή , και να σε πρίζει με τις @^&*^ σε  forum? Τους κανόνες τους ήξερες φαντάζομαι πριν έρθεις.

 

Ειλικρινά δε καταλαβαίνω αν το παραπάνω το γράφεις ειρωνικά ή όχι. Σε κάθε περίπτωση βλέπεις πουθενά να υποτιμώ τη χώρα μου ή να προσκυνώ τη Γερμανία? Να αλλάξουμε μυαλά θέλω! Έχετε κολλήσει όλοι στα ΕΔ,στις πανελλήνιες και τα 4 ή 5 έτη σπουδών και οι εξελίξεις μας προσπερνάνε...η ίδια η ζωή μας προσπερνάει!

 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Μπορεί να ζούμε στο μικρόκοσμο της Ελλάδας με τις ιδιομορφίες της και τα αυθαίρετά της,αλλά πρέπει επιτέλους εμείς που υποτίθεται ερχόμαστε απο πίσω, να ξεφύγουμε απο τις παθογένειες του παρελθόντος και να φτιάξουμε ενα νεο τοπίο που θα μας βγάλει απο τη κρίση και το τέλμα στο οποίο έχει πέσει ο κλάδος και η χώρα.

 

Παντού στο δυτικό κόσμο σημασία έχουν οι γνώσεις,η εμπειρία ,η ικανότητα του να παραδίδεις εντός χρονοδιαγράμματος άρτιο αποτέλεσμα και επιπλέον η διαρκής ενημέρωση σε νέες τεχνολογίες και τρόπους δόμησης. Το αν έχεις πάρει πτυχίο απο το ΑΕΙ,το ΤΕΙ, τη Γερμανία ή τη Μποτσουάνα ποσώς τους ενδιαφέρει..... Κάνουμε λες και τα αυθαίρετα ή η όποια δουλειά της πλάκας (ακόμα και μια 5όροφη οικοδομή απο Ω/Σ) είναι σημαντικό και δύσκολο τεχνικό έργο.....Ε μάθε οτι ΔΕΝ είναι....3οετής φοιτητής μπορεί να φέρει άνετα εις πέρας όλη τη διαδικασία της μελέτης...με το χέρι.

 

Διαβατήριο και παράσημο για την ΕΝΑΡΞΗ της επαγγελματικής σταδιοδρομίας είναι ο τίτλος απο ενα ίδρυμα όπως το ΕΜΠ,ΑΠΘ κτλ., όχι κάτι που a priori παρέχει ισοβίως "ανωτερότητα" έναντι όλων των υπολοίπων. Κοινώς οι ανώτερες γνώσεις σου, θα έπρεπε να σου δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς...οχι απειλής απο κάποιον με λιγότερα προσόντα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να δώσουν ίδια ΕΔ ακόμα και στα κολλέγια ή στα ΙΕΚ. Αν έχεις εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου,πίστεψέ με δε φοβάσαι κανέναν.

 

Τους μόνους που φοβάμαι είναι τους μηχανικούς λαμόγια ΠΕ,ΤΕ,Χ,Υ,Ω κτλ που μας τρώνε δουλειές είτε με εξευτελιστικές αμοιβές,είτε με απίστευτη φοροδιαφυγή είτε εφαρμόζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός της επιστήμης του μηχανικού με μελέτες φασον,πειραγμένα τοπογραφικά,πλαστά έγγραφα,λαδώματα,πλαστά ΠΕΑ, τώρα με τα αυθαίρετα,δηλώνοντας οτι να ναι και λοιδωρόντας συναδέλφους οτι δήθεν "δεν ξέρει" και το κράτος ή το τοπικό ΤΕΕ δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ! Απο αυτόν έχεις να φοβηθείς.Απο εναν ευσυνείδητο ΤΕ ή ακόμα και απόφοιτο Βουλγαρίας ή Τατζικιστάν οχι,καθώς λόγω της ευσυνειδησίας του ΔΕ θα αναλάβει πράγματα που δε γνωρίζει και πάλι λόγω μπανανίας αν το πράξει, να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος της μελέτης ή της κατασκευής που θα τον "κολλάει" στον τοίχο. Εξάλλου πάντα έλεγα για κοινές και αδιάβλητες εξετάσεις ανα 5ετία για όλους τους μηχανικούς ΤΕ,ΠΕ και με βάση αυτές να αποδίδονται ΕΔ σε συγκεκριμένα επίπεδα γνώσης.

 

Τώρα ως προς τα υπόλοιπα που γράφεις. Δεν ολοκλήρωσα σπουδές στη Γερμανία συνάδελφε,αλλά μετά απο 3 χρόνια σπουδών έφτασα στην 3η και τελευταία ευκαιρία να περάσω ενα μάθημα. Αν το περνούσα συνέχιζα,αν οχι με διέγραφαν απο τη σχολή. (εδω λοιπον κολλάει το τι @@ λέτε για πανελλήνιες.....) Δε το ρίσκαρα και καθότι τελευταία χρονιά μεταγραφών, πήρα μεταγραφή σε ΤΕΙ στην Ελλάδα,καθώς έπρεπε να έχεις περασμένα όλα τα μαθήματα των 2 πρώτων ετών για να είχες το δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις μεταγαφής στο ΑΕΙ...που προφανώς δεν τα είχα (χρωστούσα 3 μαθήματα). Όπως είπα απο όσους μπήκαμε στη σχολή στο Αμβούργο, πήραν πτυχίο μόλις 7 άτομα....οι υπόλοιποι κόπηκαν στην πορεία 3η φορά (ακόμα και επι πτυχίο) ή εγκατέλειψαν....κοινώς αποφοίτησε η αφρόκρεμα....για πάνε λοιπόν να τους ανταγωνιστείς.

 

Με βάση το παραπάνω, το ορθό είναι να εφαρμοστεί σχεδόν οτι ισχύει Γερμανία,απλά στο πιο νορμάλ => κατάργηση πανελληνίων και οποιονδήποτε εισαγωγικών εξετάσεων,παρά μόνο να υπάρχει λίστα αναμονής βάσει απολυτηρίου (που βέβαια δε θα δίνονται οι βαθμοί όπως τώρα με τα 20άρια να πέφτουν αέρα) ( Γερμανία σχεδόν όλοι αρχίζουν σπουδές μετά τα 21-22 όπου έχουν κατασταλλάξει τι θέλουν και έχουν βγάλει χρήματα απο περιστασιακές δουλειές όπως και κάποιο Lehre ή ΙΕΚ ώστε αν δεν τα καταφέρουν μετά στις σπουδές να υπάρχει διέξοδος=> Επιλογή σχολής που επιθυμείς να σπουδάσεις=> ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ επίπεδο εντός της σχολής και ξεκαθάρισμα με 3 ή 4 προσπάθειες σε κάθε μάθημα όπου θες δε θες είσαι υποχρεωμένος να δώσεις στο τέλος του 6μήνου κ μετά είσαι αυτόματα δηλωμένος για το επόμενο. Ούτε αιώνιοι φοιτητές,ούτε παρτάκηδες,ούτε δαποπασποκνίτες,ούτε αφισσοκολλητές και "φοιτητές¨που επειδή έγραψαν καλά στις πανελλήνιες, συμπεριφέρονται στη σχολή σαν τα χειρότερα ζωα (με καταλήψεις, αφίσες,γκράφιτι , πεσίματα σε καθηγητές και ανελέητα πάρτι με μπάφους και αλκοόλ)...ελεύθερος χρόνος? Ανύπαρκτος! Εκεί να δείς τι λαικό προσκύνημα γινόταν στη βιβλιοθήκη με φοιτητές να διαβάζουμε κατ`ομάδες νυχθημερόν και όλες οι συζητήσεις μας να περιστρέφονται γύρω απο τη σχολή και το τι είπε ο καθηγητής στο αμφιθέατρο...ούτε πολιτικά,ούτε αλληλεγγύη στη Συρία παρά μόνο ΕΠΙΣΤΗΜΗ....σου φαίνεται ουτοπικό? Μόνο εδω στη μπανανία....Καταλαβαίνεις το πολιτισμικό σοκ που έπαθα οταν ΕΔΩΣΑ κατατακτήριες στην ίδια σχολή ΤΕΙ που είχα περάσει με πανελλήνιες (ναι είχα 2 Μητρώα εγγραφής!)

 

Θες να αλλάξουν τα πράγματα?Θες να πλησιασουμε έστω ελάχιστα τα ευρωπαικά στάνταρ?Θες να αποτινάξουμε τα δεσμά του κάθε παπαρολόγου Σπίρτζη/Δημόπουλου/Σαμαρά/Παπανδρέου/Τσίπρα και συν αυτώ? Ε αυτός είναι ο δρόμος....ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ....ΕΔ,ΤΕ,ΠΕ είναι τα μόνα που δεν πρέπει να μας απασχολούν...

 

Τέλος, γύρισα Ελλάδα και δεν ξαναγύρισα Γερμανία,τόσο λόγω οικογένειας και παιδιών που θέλω να μεγαλώσουν σαν Έλληνες όσο και επειδή θέλω να αφήσω κάτι μικρό ή μεγάλο οταν με το καλό τελείωσει μετά απο πολλά χρόνια η επαγγελματική μου καριέρα.Έλληνες είμαστε...ούτε Γερμανοί,ούτε Εσκιμώοι και πάλι αν τα φέρει έτσι η ζωή ή καλύτερα το σάπιο κρατικίστικο κατεστημένο που τρώει τις σάρκες της χώρας...., όπου γης και πατρίς.....

 

The End και συγνώμη για την κατάχρηση του thread...

 

P.S.: Διάβασε την υπογραφή μου....

 

http://www.youtube.com/watch?v=mgmVOuLgFB0

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μιας και είναι περασμένη η ώρα να ρωτήσω καταρχήν το άσχετο.....

Μιλάνε οι φίλοι από τα ΤΕΙ για ΕΔ....Αυτό να σας πω δεν το πολυκαταλαβαίνω στην πράξη... Δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής καθόλου? Γιατί έξω βλέπω μια χαρά (αναλογικά το λέω) τα πάνε. Και αυθαίρετα κάνουν και ΠΕΑ, και πιστοποιητικά πυρασφάλειας υπογράφουν, και μελέτες στην πολεοδομία και ανελκυστήρες κτλ...Τι είναι αυτό που σας λείπει? Πραγματικά δεν γνωρίζω... Αν το πρόβλημα είναι στο μέγεθος πχ αναφέρω το χαζό να υπογράφεις που λέει ο λόγος για ουρανοξύστη...έ, δεν θα κάνεις και ποτέ ουρανοξύστη...Και τι έγινε?

Και σε εργοτάξια που είχα πάει και σε εταιρίες μια χαρά δουλεύουν...

 

Πάμε παρακάτω σε θέματα ωριμότητας μέσω πανελληνίων και αυτοσυγκέντρωσης... Το θέμα είναι η μετέπειτα πορεία και μάλιστα η πολύ μετέπειτα. Τι να το κάνω αν πέρασε κάποιος ΕΜΠ (αυτό δεν έχει τις υψηλότερες βάσεις) και στη συνέχεια χαλάρωσε και μετά έξω τα έκανε μαντάρα...Ξέρω αρκετούς.

Τι να λέει αν κάποιος πέρασε ΤΕΙ γιατί όπως λένε δεν διάβαζε πολύ,  αλλά στη συνέχεια προόδευσε....επίσης ξέρω αρκετούς.

Και τέλος για να τα λέμε όλα σταράτα οι του εξωτερικού, που στην ουσία το 98% είναι αυτοί που δεν πέρασαν εδώ πανελλήνιες (και εγώ σε αυτούς μην κάνω τον έξυπνο). Αλλοι πρόκοψαν, άλλοι τα παράτησαν, άλλοι ψιλά πράγματα... Εδώ και αν ξέρω...

Σε όλα τα παραπάνω κάντε όσους συνδυασμούς θέλετε....

 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τι κάνεις στην αγορά εργασίας....Γιατί αν δεν κάνεις τίποτα, συγχαρητήρια κέρδισες τον τίτλο της πιο αποτυχημένης επένδυσης με δώρο έναν πάπυρο σε κορνίζα για να θυμάσαι τι έκανες... Απλά πράγματα, ούτε που πήγες, ούτε πόσα ΕΔ έχεις, ούτε τίποτα. Η κοινωνία δεν σε κρίνει έτσι. Και αν αυτό στα φρύδια σου, ούτε η ζωή σε κρίνει έτσι.... 

 

Και τέλος, σχετικά με ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΕΔ για Ελλάδα πάντα κτλ...

Τη στιγμή που έχεις 2 σχολές ίδιας ειδικότητας με διαφορετικά έτη, υπάρχει θέμα.....Δεν ξέρω να το λύσω, αλλιώς θα είχα στείλει πρόταση στο υπουργείο. 

Και από ότι ξέρω μόνο οι σχολές μηχανικών είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα ΑΕΙ, ΤΕΙ.  Αντε και της νοσηλευτικής αλλά εκεί είναι άλλοι οι ρόλοι... 

Τώρα τι ήθελαν να πετύχουν με ΑΕΙ,ΤΕΙ μηχανικών (εκτός από το να ζούνε επαρχιακές πόλεις και να τρων ψωμί κάποιοι), έχουν ακουστεί διάφορα, αλλά εγώ ξέρω στην τελική τα κάνανε σκατά....Και φυσικά δεν υπάρχει κανείς να τα καθαρίσει..

Link to comment
Share on other sites

επειδή προσπάθησα να παρακολουθήσω το θέμα, αλλά είδα ότι η βαλίτσα πήγε πολύ μακρυά, 2 πράματα έχω να πω:

 

1. υπάρχουν παιδιά από τα ΤΕΙ που επαγγελματικά είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο γνώσεων κλπ από μηχανικάρες του Πολυτεχνείου

 

2. το επίπεδο των ΤΕΙ είναι πραγματικά για γέλια συγκρινόμενο με το Πολυτεχνείο

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μιας και είναι περασμένη η ώρα να ρωτήσω καταρχήν το άσχετο.....

Μιλάνε οι φίλοι από τα ΤΕΙ για ΕΔ....Αυτό να σας πω δεν το πολυκαταλαβαίνω στην πράξη... Δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής καθόλου? Γιατί έξω βλέπω μια χαρά (αναλογικά το λέω) τα πάνε. Και αυθαίρετα κάνουν και ΠΕΑ, και πιστοποιητικά πυρασφάλειας υπογράφουν, και μελέτες στην πολεοδομία και ανελκυστήρες κτλ...Τι είναι αυτό που σας λείπει? Πραγματικά δεν γνωρίζω... Αν το πρόβλημα είναι στο μέγεθος πχ αναφέρω το χαζό να υπογράφεις που λέει ο λόγος για ουρανοξύστη...έ, δεν θα κάνεις και ποτέ ουρανοξύστη...Και τι έγινε?

Και σε εργοτάξια που είχα πάει και σε εταιρίες μια χαρά δουλεύουν...

 

Το πρόβλημα Ίκαρε είναι η αβεβαιότητα που νιώθεις για το αν οι ΥΔΟΜ δεχτούν τελικά τις μελέτες σου. Είναι παράλογο να μη γνωρίζεις τι ακριβώς δικαιούσαι να υπογράψεις. Τώρα νόμιμα ή παράνομα οι περισσότερες πολεοδομίες δέχονται Ο.Α. απο ΤΕ για πυλωτή και 2 ορόφους,όπως και υπογραφή πχ Τοπογραφικού. Βλέπεις όμως που πάει η δουλειά ιδίως τώρα που όλα θα παιρνάνε μέσω ΤΕΕ.Στο σύστημα των αυθαιρέτων, μηχανικός ΤΕ δε μπορεί να ανεβάσει ούτε Τοπογραφικό,ούτε Μελέτη Στατικής επάρκειας ακόμα και για 2όροφο...Ναι μπορεί να κάνει δηλώσεις,αλλά πάντα σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους. Και για να προλάβω τους υπόλοιπους...Τοπογραφία έχουμε διδαχτεί σε υπέραρκετό βαθμό,ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε με τις συνήθεις εργασίες όπως και στατικά σε όλη τη διάρκεια της σχολής.

 

Πάμε παρακάτω σε θέματα ωριμότητας μέσω πανελληνίων και αυτοσυγκέντρωσης... Το θέμα είναι η μετέπειτα πορεία και μάλιστα η πολύ μετέπειτα. Τι να το κάνω αν πέρασε κάποιος ΕΜΠ (αυτό δεν έχει τις υψηλότερες βάσεις) και στη συνέχεια χαλάρωσε και μετά έξω τα έκανε μαντάρα...Ξέρω αρκετούς.

Τι να λέει αν κάποιος πέρασε ΤΕΙ γιατί όπως λένε δεν διάβαζε πολύ,  αλλά στη συνέχεια προόδευσε....επίσης ξέρω αρκετούς.

Και τέλος για να τα λέμε όλα σταράτα οι του εξωτερικού, που στην ουσία το 98% είναι αυτοί που δεν πέρασαν εδώ πανελλήνιες (και εγώ σε αυτούς μην κάνω τον έξυπνο). Αλλοι πρόκοψαν, άλλοι τα παράτησαν, άλλοι ψιλά πράγματα... Εδώ και αν ξέρω...

Σε όλα τα παραπάνω κάντε όσους συνδυασμούς θέλετε....

 

Συμφωνώ και επαυξάνω!

 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τι κάνεις στην αγορά εργασίας....Γιατί αν δεν κάνεις τίποτα, συγχαρητήρια κέρδισες τον τίτλο της πιο αποτυχημένης επένδυσης με δώρο έναν πάπυρο σε κορνίζα για να θυμάσαι τι έκανες... Απλά πράγματα, ούτε που πήγες, ούτε πόσα ΕΔ έχεις, ούτε τίποτα. Η κοινωνία δεν σε κρίνει έτσι. Και αν αυτό στα φρύδια σου, ούτε η ζωή σε κρίνει έτσι....

 

Συμφωνώ και επαυξάνω Χ 2!

 

 

Και τέλος, σχετικά με ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΕΔ για Ελλάδα πάντα κτλ...

Τη στιγμή που έχεις 2 σχολές ίδιας ειδικότητας με διαφορετικά έτη, υπάρχει θέμα.....Δεν ξέρω να το λύσω, αλλιώς θα είχα στείλει πρόταση στο υπουργείο. 

Και από ότι ξέρω μόνο οι σχολές μηχανικών είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα ΑΕΙ, ΤΕΙ.  Αντε και της νοσηλευτικής αλλά εκεί είναι άλλοι οι ρόλοι... 

Τώρα τι ήθελαν να πετύχουν με ΑΕΙ,ΤΕΙ μηχανικών (εκτός από το να ζούνε επαρχιακές πόλεις και να τρων ψωμί κάποιοι), έχουν ακουστεί διάφορα, αλλά εγώ ξέρω στην τελική τα κάνανε σκατά....Και φυσικά δεν υπάρχει κανείς να τα καθαρίσει..

 

Υπάρχει το ίδιο σύστημα στη Γερμανία και ακόμα και εκεί το ΑΕΙ είναι 5 κ το αντίστοιχο ΤΕΙ 4 με ίδια ΕΔ. Να δεχτώ οτι λόγω της ιδιομορφίας της Ελλάδας, η αγορά εργασίας δε χρειάζεται τόσους πολλούς μηχανικούς. Λύση για εμένα θα ηταν η συγχώνευση των σχολών και η κατάργηση των σχολών μηχανικών των ΤΕΙ. Ας μας βάλου + 1-2 χρόνια επιπλέον σπουδές στο τέλος τέλος για την ισοτιμία. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

 

Επιπλέον αυτό που ανέφερα παραπάνω για τη δυνατότητα να δίνεις μόνο 3-4 φορές το ίδιο μάθημα,αλλά με πραγματικά ΠΟΛΥ υψηλό επίπεδο εξετάσεων και οχι αυτό που επικρατεί σήμερα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ με συνήθως στάνταρ θέματα μέτριας δυσκολίας, θα ξεχωρίσει την ηρα απο το στάρι και θα έχεις απόφοιτους πραγματικά υψηλού επιπέδου οπου όποιος πραγματικά το θέλει,θα σκιστεί στο διάβασμα και θα ολοκληρώσει σπουδές ασχέτως απο ποιά αφετηρία ξεκίνησε,δλδ ασχέτως του αν σε θεωρητικό επίπεδο στα 18 του οι γνώσεις του αντιστοιχούσαν σε 5-10 ή 19.000 μόρια.

Link to comment
Share on other sites

 
 

 

επειδή προσπάθησα να παρακολουθήσω το θέμα, αλλά είδα ότι η βαλίτσα πήγε πολύ μακρυά, 2 πράματα έχω να πω:

 

1. υπάρχουν παιδιά από τα ΤΕΙ που επαγγελματικά είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο γνώσεων κλπ από μηχανικάρες του Πολυτεχνείου

 

2. το επίπεδο των ΤΕΙ είναι πραγματικά για γέλια συγκρινόμενο με το Πολυτεχνείο

 

 

 

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω γι'αυτό λέμε ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ και όσα τμήματα δεν αξίζουν να πάνε στο καλό.Μαζί με πολλά τμήματα ΤΕΙ θα κλείσουν και αρκετά Πανεπιστημίων που δεν έχουνε λόγο ύπαρξης αλλά όσα αξίζουν να αναβαθμιστούν και να συνενωθούν για να τελειώνει αυτός ο διαχωρισμός ΠΕ,ΤΕ που δεν έχει κανένα νόημα και μόνο τοπικιστικά συμφέροντα εξυπηρετεί.Να δεχθούν όμως ΟΛΟΙ τις αξιολογήσεις,κανείς δεν είναι υπεράνω κρίσεως.Τέλος,θα πρέπει να θεσπιστούν ανά τακτά διαστήματα εξετάσεις για όλους που θα διευκρινίζουν το επίπεδο γνώσεων του καθένα στο αντικείμενό του.Δεν είναι νεκρή επιστήμη η μηχανική,δεν παραμένει στάσιμη και δεν θα πρέπει να παραμένουν στάσιμοι και οι κοινωνοί της

Edited by project.breeze
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.