Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αυτη την αίσθηση εχω και εγω. Αλλα απο τη μια εχω τον Συμβολαιογραφο σίγουρο οτι εχει δίκιο και το εχει ξανακάνει. Απο την άλλη κάποιος εδω μεσα ανέβασε ενα έγγραφο της Κτηματολόγιο προς τα κτηματολογικα γραφεία όπου λεει το ίδιο (οτι η βεβαιωση αφορά το μεταβιβαζομενο ακίνητο) - το έγγραφο βέβαια ηταν για τον 4014.

Συνάδελφοι μου λενε οτι με 4014 εχει δίκιο ο Συμβολαιογραφος αλλα πλεον οχι.

Εχω χάσει τη μπάλα. Θα ξεχάσω και αυτα που ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω και απόσπασμα απάντησης απο συνάδελφο " Αν προσέξεις τις παλιές βεβαιώσεις έγραφαν: "Δεν υπάρχει κτίσμα και δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που επηρεάζουν το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη, του μεταβιβαζομένου ακινήτου ". Δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος επί της ουσίας, απλά το δικό μου σκεπτικό στην όλη υπόθεση ήταν ότι η βεβαίωση του μηχανικού αφορούσε το μεταβιβαζόμενο ακίνητο, όχι ολόκληρο, και για αυτό τον λόγο έδωσα σε αυτή την περίπτωση.

 

Με τον 4178 όμως η βεβαίωση γράφει απλά ότι "Στο ακίνητο δεν υπάρχει κτίσμα". Η οδηγία που μου έστειλες είναι πιο παλιά και αναφέρεται στον 4014 όχι στον 4178 σύμφωνα με τον οποίο θα εκδόσεις εσύ την βεβαίωση και δεν ξέρω πόσο μπορείς να στηριχτείς απόλυτα σε αυτή."

Link to comment
Share on other sites

Απο την άλλη κάποιος εδω μεσα ανέβασε ενα έγγραφο της Κτηματολόγιο προς τα κτηματολογικα γραφεία όπου λεει το ίδιο (οτι η βεβαιωση αφορά το μεταβιβαζομενο ακίνητο)

Η βεβαίωση αφορά στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο όταν πρόκειται να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου. Εσύ εδώ δεν έχεις 4 στρ. για μεταβίβαση (οπότε και θα έδινες βεβαίωση για αυτά). Έχεις 26 στρ. τα οποία θα διαιρεθούν και θα προκύψει μεταξύ άλλων και ένα τμήμα 4 στρ. το οποίο έπειτα θα μεταβιβαστεί. Ο συμβ/φος σου ζητάει βεβαίωση κατευθείαν για τη μεταβίβαση, δηλαδή για να κάνει τη διάιρεση των 26 στρ. δεν απαιτείται βεβαίωση? Δεν είναι συμβολαιογραφική πράξη αυτή? Αν όχι, πάω πάσο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μαζι σου 100 φορες. Δεν εχω δωσει βεβαιωση σε αντιστοιχη περιπτωση οπου στο αρχικο γεωτεμαχιο απο το οποιο θα μεταβιβαζοταν διαιρετο τμημα υπηρχε αυθαιρετο. (επι 4014)

 

ομως με αυτα που διαβαζω το εγγραφο της Κτηματολογιο ΑΕ εκανα λαθος?

 

περιπτωση 22

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.pdf

Edited by thief7710
Link to comment
Share on other sites

κινούμαι στην ιδια λογική με τον letom.

Αν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή μέσα στα 26στρ δεν θα τη δούμε?

Θα μπορουμε λοιπόν, να κόψουμε σε 6 τεμάχια των 4στρ (και κατι) και μετά να μείνει ένα τμήμα με αυθαίρετο? Δεν νομίζω....

 

edit

η περίπτωση σου πραγματι είναι η 22.

παρε τηλ στο 2106505620 κα Κουκούτση

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

thief7710 τι βόμβα είναι αυτό το 22 στο έγγραφο του Κτηματολογίου? Εντάξει οι τύποι θα μας χαζέψουν, δεν υπάρχει περίπτωση. Δηλαδή τι μας λέει το 22? Ότι σε κτήριο χωρίς ο.ι. όπου υπάρχουν αυθαιρεσίες πχ σε όλους τους ορόφους εκτός από έναν, μπορούμε να συστήσουμε ο.ι. σε αυτό τον ένα όροφο και να τον μεταβιβάσουμε!

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το λεει το παραδειγμα 10 αν δεν κανω λαθος :smile: 

 

Ο,τι να ναι φιλτατε. Βεβαια ξανα λεω οτι το εγγραφο αυτο ειναι επι 4014!

 

Εχω κανει ερωτηση σχετικη στον πανελληνιο συλλογο τοπογραφων και περιμενω απαντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.