Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

 ΑΠΥ "υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού"

Καλύτερα να γράψεις κάτι πιο συγκεκριμένο στην ΑΠΥ. Εγώ στις βεβαιώσεις γράφω "βεβαίωση Ν.4178/2013 για την τάδε οριζόντια ιδιοκτησία που βρίσκεται στην τάδε οδό στον τάδε δήμο".

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο του 86 λέει πωλείται κατάστημα 96τμ σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεώς (συσταση) και 75 τμ σύμφωνα με νεώτερη καταμέτρηση του τάδε μηχανικού και πρασαρτάται και κάτοψη. Σε αυτή την κάτοψη λείπει ένα τμήμα του ισογείου σε σχέση με την κάτοψη της άδειας και στην πράξη όντως λείπει (το οποίο τμήμα είναι μια είσοδος με πρόσβαση σε μια σκάλα για το υπόγειο). Το τμήμα αυτό είναι περίπου 6τμ.Η αγοράστρια του καταστήματος δεν είχε ποτέ στην κατοχή της αυτό το τμήμα. Τα 75τμ από ότι κατάλαβα είναι από πείραγμα των διαστάσεωn

εχεις ΟΑ για 96 τμ

εχεις πρωτο συμβολαιο συστασης ΟΙ για 96 τμ.

ολα νομιμα

το 1986 πουλαει 75 τμ.."μετα απο νεωτερη καταμετρηση" χωρις τροποποιηση της αδειας και χωρις τροποποιηση της συστασης, ενω επρεπε να το κανει διοτι "εκοψε"   ενα τμημα   και το προσθεσε σαν εισοδο προς το υπογειο..

τεσπα...το συμβολαιο  του 1986  εχει μεταγραφει....όπως εχει μεταγραφεί

Και,

Δεν ξερουμε αν εκανε συσταση ΟΙ και για το υπογειο και περιγραφη οτι "αποτελειται απο ισογεια εισοδο 1,20Χ5   εμβαδου 6 τμ με κλιμακα προς το υπογειο  εμβαδου ....100 τμ. και ....χιλιοστα στο ολο οικοπεδο.

 

Τουλαχιστον ετσι θα πηγαινες για διαμερισματωση  στο ισογειο δλδ την δημιουργια δυο "τμηματων"  κατα παραβαση της ΟΑ.

 

Πλην ομως το  εμβαδον το βρισκεις 90 τμ..

 

[εκτος αν τακτοποιησεις με διαμερισματωση  και "βρεις" οτι εχει επεκταθει κατα 15 τμ...δεν ξερω πού..και πληρωσεις για αυτα......και ετσι εγιναν τα 90...

Ειναι απο παντού προβληματικο...

 

Καιαιαι, τί λεει ο συμβ/φος  για αυτα που εγιναν το 1986???

Τα θεωρει σωστα και νομιμα???

ή, τι λυση προτεινει αυτος???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Είπα στο συμβ/φο να κάνει μια ερευνα στο ιδιοκτησιακό του αρχικού ιδιοκτητη της οικοδομή, τι έχει κρατησεί και αν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές που αφορούν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, το οποίο θελεί τώρα να μεταβιβάσει. Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο συμβ/φος περιμένει τη δικιά μου βεβαίωση για να προχωρήσει , λες κ μόνο ο μηχανικός έχει ευθύνη για την σύνταξη ενος συμβολαίου.

ΤΕλοσπάντως, θα ξαναενοχλήσω όταν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα. Πολλά ευχαριστω κ πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Όπως στο λέει ο Ιάσονας. Οι αυθαιρεσίες ελέγχονται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας. Αν δεν τα έχεις δεν χορηγείς βεβαίωση. Από κει και ύστερα φροντίζεις να λάβεις την αμοιβή σου για τον έλεγχο ή να την συμψηφίσεις στην αμοιβή για την ανασύσταση ή την μερική ανασύσταση ορόφου (εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στη μερική ανασύσταση).

 

Καλημέρα σας,

 

Σε ανάλογη περίπτωση όπου δεν βρίσκεται ο φάκελος από την πολεοδομία χρειάζεται (δυστυχώς) ανασύσταση φακέλου γιατί δεν βλέπω άλλη λύση....

 

1) Η ανασύσταση πρέπει να είναι για όλο το κτίριο (πολυκατοικία) ή μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ ο όροφος ή ΜΟΝΟ το διαμέρισμα του ορόφου για το οποίο είναι θέλουμε να βγεί η βεβαίωση???

 

2) Στην περίπτωση της ανασύστασης κάνουμε μόνο αρχιτεκτονικά και τοπογραφικό?

 

3) Νομιμοποιητικά στοιχεία, εκτός του συμβολάιου αρχικής πώλησης δεν υπάρχουν για να βασιστούμε κάπου, επομένως σε περίπτωση ανασύστασης θα περιλάβουμε και τυχόν αυθαιρεσίες εν αγνοία μας???

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1) Εξαρτάται από την πολεοδομία... Εμένα εδώ Αθήνα μου ζήτησαν όλης της πολυκατοικίας ενώ του Inzaghi (αν δεν κάνω λάθος) στη Θεσ/νίκη τουζήτησαν μόνο του ορόφου στον οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα. Πάντως μόνο το διαμέρισμα δεν νομίζω να αρκεί, αν είσαι τυχερός στην καλύτερη θα πας με του ορόφου.

2) Εμένα μου είχαν πει ότι τα θέλουν όλα και διάγραμμα κάλυψης κλπ.

3) Τα σχέδια έχουν χαθεί ή και το στέλεχος της ΟΑ? Αν δεν βρίσκεται ούτε το στέλεχος εγώ θα το τακτοποιούσα ως "χωρίς ΟΑ" και θα ησύχαζα.

Link to comment
Share on other sites

Για διαμέρισμα σε πολυκατοικία με σύσταση προ του 75 πρέπει να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας, Παραβάσεις στην κυριολεξία δεν υπάρχουν. Εισάγοντας τα στοιχεία στο σύστημα με κατηγορία 1 και χωρίς υπέρβαση δόμησης ή παραβάσεις ,  για την αρχική υποβολή βγάζει μήνυμα ότι πρέπει για κατηγορία 1 να δηλώσω οπωσδήποτε κάποια υπέρβαση ή παράβαση. Γιατί; Για το 500άρικο; Τι παράβαση να δηλώσω, αφού δεν υπάρχει;

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν υπάρχουν παραβάσεις εκδίσεις βεβαίωση και δεν κάνεις ρύθμιση.

Βάζεις μηδενικά φύλλα καταγραφής και εκτυπώνεις τη βεβαίωση που σου επιστρέφει το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω λίγο το θέμα μου

Ο συμβ/φος μου είπε δεν υπάρχει σύσταση για το τμήμα του ισογείου που λείπει

Αναρωτιέμαι, (μετά από μελέτη των μηνυμάτων του dimitris DM και μετά από διάβασμα άπειρων θεμάτων του φορουμ)

1. με δεδομένο ότι υπάρχει μια συσταση και μια ΟΙ του '79 για το κατάστημα και το γεγονός ότι η προσαρτημένη κάτοψη του '86, που με βάση αυτή έγινε η πώληση, δείχνει το κατάστημα όπως έγινε λόγω "διαμερισμάτωσης" μπορώ να δηλώσω διαμερισμάτωση?? ΄(θα πρέπει ο συμβ/φος να αλλάξει συστάσεις κ τα σχετικά για να κάνει τη μεταβίβαση?)

2.το κατάστημα στο συμβόλαιο το λέει με τα του παταριού του αλλά δεν αναφέρει τμ. Στην πράξη το πατάρι είναι μεγαλύτερο από αυτο που το δείχνει στην κάτοψη άδειας του '73 δηλ. υπάρχει το πατάρι στην θέση που το δείχνει η άδεια αλλά εγινε πατάρι και σε άλλη θέση. Θεωρείται υπέρβαση δόμησης???

3. Στον ημιόροφο πάνω από την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας σε τομή της αδείας προβλέπονταν πατάρι. Κάποια στιγμή χωρίς συμβόλαια ο ιδιοκτήτης το πούλησε στον πελάτη μου. Το πατάρι αυτό ο πελάτης μου το άνοιξε και έγινε ένα με το πατάρι του καταστήματος. Αυτό τι είδους αυθαιρεσία είναι...?? (στην τομή της άδειας το λέει πατάρι και δείχνει κλεισμένο χώρο με παράθυρο στη πρόσοψη)

 

Αν κάποιος έχει αντιμετωπίση παρόμοι θέμα..

 

Υ.Γ. Τον πελάτη-συγγενή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου να τακτοποιήσει τα θέματα του καταστήματος τον ενδιαφέρει μόνο η μεταβίβαση.

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.