Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αντιγράφω από τη σύσταση οριζοντίου:

«Στον ……………… θα ανήκει το δικαίωμα ανέγερσης μελλοντικών ορόφων, οι οποίοι θα έχουν επιφάνεια …… τμ συνολικά και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο …………. εξ αδιαιρέτου, το οποίο θα κατανεμηθεί από αυτόν ή τους καθολικούς  και ειδικούς διαδόχους του κατά την κρίση τους στις οριζόντιες ιδιοκτησίες  που θα ανεγερθούν στο μέλλον με μονομερείς πράξεις τροποποιητικές της παρούσας χωρίς την σύμπραξη των άλλων συνιδιοκτητών.»

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

εχω το παρακατω προβλημα.

Εχω ακινητο του 75 στο οποιο εχει γινει αλλαγη χρησης απο αποθηκη σε κατοικια με το νομο 720/78. 

Ο ιδιοκτητης εχει τα εγγραφα αλλαγης χρησης του 720/78 σε φωτοτυπια,

καθως και πρωτοτυπα εγγραφα της ΕΥΔΑΠ με σφραγιδες κλπ που αφορουν την υδροδοτηση του εν λόγω ακίνητου

και αναφερουν οτι το ακινητο εχει νομιμα αλλαξει χρηση απο αποθηκη σε κατοικια με το 720/78 και ως εκ τουτου εγκρινεται η υδροδοτηση του.

Στη πολεοδομια ωστοσο, κατοπιν αναζητησης του φακελου που αφορα τον 720/78 δεν υπαρχει τιποτα. Εχει χαθει ο φακελος.

 

Δινουμε τη βεβαιωση για μεταβιβαση ή κανουμε υπαγωγη στο 4178/13 για αλλαγη χρησης απο ΒΧ σε ΚΧ?

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Για να υπάγεται το ακίνητο στις εξαιρέσεις του νόμου και να μπορεί να μεταβιβαστεί καλείσαι να ελέγξεις αν έχει τις δυο τότε θεωρημένες υπεύθυνες δηλώσεις του τότε νόμου 720/77. Η δεύτερη αναγράφει "περί οριστικής εξαιρέσεως από κατεδάφιση" στη σφραγίδα. Επίσης υπάρχει τεχνική έκθεση μηχανικού με τους υπολογισμούς επιφάνειας αυθαιρέτου καθώς και σχέδια (τοπογραφικό και κάτοψη). Αν έχεις και τις δυο υπεύθυνες δηλώσεις το συζητάμε.

Στην πολεοδομία θα πας στο τμήμα αυθαιρέτων να αναζητήσεις τη δήλωση με βάση τον αριθμό της. Έχουν ένα βιβλίο καταχώρησης. Ξαναδές το.

Βεβαίως υπάρχει και η εγκύκλιος 3 που λέει ότι αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις από ΚΧ σε ΚΧ που συντελέστηκαν προ ΓΟΚ 85 δεν συνιστούν αυθαιρεσία, πλην όμως κανείς μας (ή σχεδόν κανείς) δεν την εφαρμόζει για το καλό των πελατών μας.  

Link to comment
Share on other sites

Την αναφέρω για να έχει πλήρη άποψη των δεδομένων. Αν το κτίριο ήταν αυτοτελές με εγκεκριμένη χρήση αποθήκη η οποία μετατράπηκε σε κατοικία πριν την εφαρμογή του ΓΟΚ 85, είχε αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

 Αν το κτίριο ήταν αυτοτελές με εγκεκριμένη χρήση αποθήκη η οποία μετατράπηκε σε κατοικία πριν την εφαρμογή του ΓΟΚ 85, είχε αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ.

 

Εντάξει οκ έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Το κτήριο είναι αυτοτελές με εγκεκριμένη χρήση αποθήκη σύμφωνα και με Ο.Α του 1975. Το 1978 έγινε η αλλαγή χρήσης με 720/78. Όπως προανέφερα, στη πολεοδομία δεν υπάρχει ο φακελος του 720/88, χάθηκε. Ο ιδιοκτήτης έχει τις δύο υπυεθυνες δηλώσεις σε φωτοτυπία, και πρωτότυπη βεβαίωση της αρμόδιας πολεοδομίας προς την ΕΥΔΑΠ του έτους 1997 που αναφέρει ότι το κτήριο έχει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση κι έχει γίνει νομιμα η αλλαγή χρήσης σε κατοικία και οτι μπορεί να υδροδοτηθει.

Link to comment
Share on other sites

Κτίριο νόμιμο μονοκατοικία, θέλει ο ιδιοκτήτης να βγάλει άδεια για να το χωρίσει σε δύο διαμερίσματα και να κάνει σύσταση ΟΙ, με βάση τα σχέδια της άδειας που θα βγάλει.

Μόλις βγει η άδεια υπάρχει καθεστώς νόμιμου κτίσματος και εκρεμούσες εργασίες, δίνω βεβαίωση για μία ιδιοκτησία. Όταν γίνει η σύσταση και θέλει να μεταβιβάσει το ένα μελλοντικό διαμέρισμα, δίνω πάλι βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες και εκρεμούν εργασίες;

 

Τι γίνεται με την σύσταση αν λήξει η άδεια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες; Συνεχίζουν να υφίστανται δύο ιδιοκτησίες με τα περιγράμματά τους, με λειτουργική συνένωση;

Στην εφορία αυτές οι ιδιοκτησίες αντιμετωπίζονται ως μία κατοικία μέχρι να γίνουν οι εργασίες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.