Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαθος τρυπημα σε κολωνα του σπιτιου


Recommended Posts

Στέλιο1, με όλο το σεβασμό, αυτό που υποστηρίζεις για τις κολώνες, τα δοκάρια και τα τοιχεία είναι τελείως λανθασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Αν ηταν οικονομικο κατασκευαστικα ΞΕΡΕΤΕ (οσοι σας κοβει κ λιγο) οτι η τελεια κολωνα η τοιχειο η δοκαρι θα ηταν ισχυροτερο αν ηταν μεσα κενο.

 

Στέλιο,αυτό που φαντάζομαι οτι θέλεις-προσπαθείς να πεις και είναι εν μέρει ορθό αν και λάθος διατυπωμένο,έχει να κάνει με την ροπή αδράνειας και κατ'επέκταση την δυσκαμψία του κάθε στοιχείου,που σημαντικό ρόλο παίζει η απόσταση (ας είναι και κενό εσωτερικά) από το κέντρο βάρους (βλ. βάθρα γεφυρών).Όμως,ένα εσωτερικά κενό υποστύλωμα συγκριτικά με ένα ίδιο πληρωμένο εσωτερικά,δεν είναι ισχυρότερο και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψην.

 

Στο προηγούμενο πάντως έχεις άδικο,η αντοχή ενός πχ υποστυλώματος δεν παραμένει ίδια μετά από παρέμβαση.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Άλλο πράγμα το κούφιο υποστύλωμα και άλλο μια διαμπερή οπή!!!!!!!

 

yg. atsalovergas δεν πάει σε εσένα το παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη μητρώου ειδικών τεχνικών και την "μόδα" της αδήλωτης εργασίας χωρίς απόδειξη. (Αν κάνω λάθος και ο υδραυλικός έχει έκοψε απόδειξη να με διορθώσετε ).

 

Ο καθένας βαπτίζεται υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κτλ, και στην συνέχεια κάνει ότι του καπνίσει.

 

Όλες οι τεχνικές εργασίες πρέπει να επιβλέπονται από αρμόδιο μηχανικό. Ο μηχανικός δεν πληρώνεται για να τυπώσει μερικές σελίδες χαρτί, πληρώνεται για να εξασφαλίσει στον ιδιοκτήτη πως δεν θα υποβαθμιστεί η περιουσία του.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εχω 3, τρια, three, 99-6, ΤΡΙΑ τελος παντων εγκεκριμενα διπλωματα ευρεσιτεχνιας. Ολα τα συνεταξα μονος μου (χωρις καμια βοηθεια μηχανικου η ειδικου γραφειου σε αυτα) και εγκριθηκαν. Μπράβο σου! Ασχολήσου λοιπόν με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχεις και όχι με την on-line παροχή υπηρεσιών μηχανικού! Δεν σε ειρωνεύομαι. Το εννοώ αυτολεξεί.

Αν ηταν οικονομικο κατασκευαστικα ΞΕΡΕΤΕ (οσοι σας κοβει κ λιγο) οτι η τελεια κολωνα η τοιχειο η δοκαρι θα ηταν ισχυροτερο αν ηταν μεσα κενο. Δέχομαι καλόπιστα ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ προσπαθείς να πεις...Αυτό που γράφεις απλά δεν υπάρχει...Αν ήταν έτσι θα απομειώναμε εσωτερικά τις διατομές όλων των στοιχείων σκυροδέματος, δεχόμενοι ότι παλιά κάναν λάθος που τα σχεδιάζαν έτσι, και τώρα εμείς με το κομπρεσσέρ τα φέρνουμε στα ίσια τους..Ήμαρτον!!

Σεισμικές βλάβες υποστυλωμάτων που διέρχονταν από τη διατομή τους υδροροές έχεις δεί? Ο Ε.Κ.Ω.Σ. γιατί απαγόρεψε την διέλευση υδροροών εντός της διατομής υποστυλωμάτων? 

Ακουσατε την μια αποψη (αυτην της κυριας) και με μενος ειρωνευεστε και καταδικαζετε τ μαστορους, ειναι θλιβερο. Εσεις το κανετε να ειναι θλιβερο. Δεν θελω, δεν γουσταρω καμια διακριση σαν μελος, τ φορουμ τα κοτσαιρνει αυτα με καθαρα ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΟ τροπο (κατι απαραδεκτο ειδικα για εδω μεσα). Ξεχναω εγω, η δε με βολευει να βγαινω-μπαινω πχ και εσεις ανεχεσται τ κανονισμο να ειναι αυτος ο αχρηστος χρονος παραμονης μου ενδειξη συμετοχης.. Δεν είναι το θέμα μας αν είσαι διακεριμμένο ή επί των τιμών μέλος του φόρουμ,αν σου αρέσει ο τίτλος ή όχι κλπ κλπ.. αλλά σου το τόνισα για να σου υπενθυμίσω ότι ειδικά σε θέματα ιδιωτών και ειδικά αν κάποιος είναι παλαιό μέλος και όχι ένας απλός leecher, οφείλει να βουτάει την πένα του στο μυαλό του προτού γράψει..

Αλλα στο θεμα μας, μπηκε η κυρια και ειπε 2-3 πραγματα κ εσεις ολοι σας (οσοι γραψατε εδω εννοω) δεν σκεφτηκατε καν αν ισως ηταν απαιτηση της το να μην φαινεται πχ ο σωληνας, να μην κοστισει εξτρα η καλυψη του, να γινει γρηγορα η δουλεια να καθαρισει τ χωρο κτλ. Ενας σας δεν βρεθηκε να πει.. Κυρια μου, να ξερετε οτι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εργασια ξανακανετε να πατε πρωτα σε μηχανικο να σας κατευθυνει ΣΩΣΤΑ!

Ξαναδιάβασε την πρώτη σελίδα του νήματος...εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα...μόνο στα μηνύματα 2,3,5 οι γράφοντες συμβουλεύουν τον ιδιώτη να απευθυνθεί σε μηχανικό ξεκάθαρα... Προχειροι, προχειροτατοι, βγαλατε την μανια προς τ μαστορους. Γραπτα ειναι ομως και διαβαζονται. Κανενας σας δεν με καλυψε σε οτι διαβασα και πιστευω και κανεναν καυμενο ιδιωτη.

Δεν νομίζω ότι ο σκοπός της συζήτησης είναι να σε καλύψουμε. Για ένα τέτοιο ζήτημα, με μια περιγραφή μέσω ίντερνετ και χωρίς έστω μία φωτογραφία, όπου μπήκε ένας ιδιώτης ωσάν κομήτης πέταξε μια απορία και εξαφανίστηκε, εσύ προτίμησες να δώσεις ιντερνετική συμβουλή θεωρώντας ότι οι μηχανικάρες δεν ξέρουν τί λένε. Μπράβο σου και γούστο σου και καπέλο σου. Έδωσες όμως με αυτό σου τον τρόπο, δικαίωμα και στους μηχανικάρες να σε λοιδωρήσουν για τα γραφόμενα σου.Μην ζητάς τα ρέστα λοιπόν...

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Συγνωμη κατ αρχην, αν εθιξα δεν ηθελα αυτο και το παιρνω πισω. Μην τα βαζετε ομως με τ μαστορους, προσπαθουν να ζησουν και κανεις δεν θελει να δυσφημειται στ δουλεια του, οι δουλιες των μαστορων απο στομα σε στομα βγαινουν οι περισσοτερες. 

pirsogiannis εννοουσα μονο οτι αν υπηρχε θεμα οικονομιας υλικου λογω κοστους του η λογω αυξημενης ενεργειας για κινηση πχ του θα σχεδιαζατε αφαιροντας περιτες μαζες και λογικα αυτες θα ηταν στην μεση, εσεις προσπαθωντας να τονισετε οτι δεν πρεπει να τρυπαμε οπου ναναι κτλ σχεδον θα πειτε οτι τ σπιτι θα πεσει. Φυσικα και θα δουλεψει μαυρα καποιος (αναγκαζεται) οταν παει να δει μια δουλιτσα και τρεμουν τ ποδια του μην τ χασει, αλλο ειναι αυτο και αλλο να τσεπωνει τ ΦΠΑ, κατι που ισχυει στανταρ σε ενα καφε χωρις αποδειξη. Τ ΦΠΑ ο ιδιος ο ιδοκτητης δεν τ θελει, ο ιδιοκτητης εφτιαξε Αλβανους μπογιατζηδες και στην τελικη φτιαξαμε σπιτια με μικροτερα κοστολογια κατι που ωφελησε τ ιδιοκτητες και ΣΙΓΟΥΡΑ εχασαν οι μαστοροι. Μακαρι σε αυτο τ κρατος να ειχε ''χαρτι'' ο μαστορας, φανταστειτε Αλβανους μηχανικους σε αναλογια με τ εργατες Αλβανους να δουλευουν εδω τζαμπα 20 χρονια τωρα και μην ειστε αδικοι.  
Link to comment
Share on other sites

Στέλιο..

 

1. Μπετά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρυπάμε ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ..... μόνο ο αρμόδιος μηχανικός μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο.... νομίζω είναι απλό....

 

off topic

 

2. τους αλλοδαπούς τους "κάνατε" εσείς "μαστόρους" από εργάτες.... γιατί τις καλές εποχές τους αφήνατε να βγάζουν τις δουλειές και "εσείς" πίνατε μπύρες από τις 9 το πρωί (η συντριπτικη πλειονότητα)....

 

3. δεν υπάρχει προσπάθεια δυσφήμισης από κανέναν για κανένα... αλλά οι μα@κιες πρέπει ΚΡΑΖΟΝΤΑΙ προς αποφυγή επανάληψης......

 

4. το ΦΠΑ κτλ είναι τελείως ΕΚΤΟΣ θέματος...

 

5. δεν απαγορεύεται να εργαστεί αλλοδαπός μηχανικός στην Ελλάδα αρκεί να έχει τα τυπικά προσόντα.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο σωλήνας είναι πιο ανθεκτικός από μασίφ διατομή για το ίδιο υλικό αλλά αυτό νομίζω είναι εκτός της συζήτησης.

 

Αν υπήρχε από την αρχή η τρύπα για τον σωλήνα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Π.χ. στο κτήριο που βρίσκομαι αυτή την στιγμή οι κολώνες έχουν χωνευτές τις σωλήνες αποχέτευσης. Οι εξωτερικές κολώνες έχουν όμως διάσταση 55cm x 55cm, οι Φ100 και Φ80 σωλήνες είχαν ληφθεί υπ'όψιν στην αρχική μελέτη.

 

Αν κάτι έχει υπολογιστεί από την αρχή για να έχει μια Χ αντοχή για να πληρεί τις προδιαγραφές, αν του κάνουμε μια τρύπα τότε μειώνουμε τον συντελεστή ασφαλείας. Από το forum δεν μπορούμε να πούμε αν ο συντελεστής ασφαλείας μετά την παρέμβαση είναι ικανοποιητικός ή όχι, γι'αυτό χρειάζεται αυτοψία από έμπειρο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν συζητάω καν την συγκέντρωση τάσεων που πολύ απλά είναι ενα ωραίο επι 3. Στα παραπάνω βάλτε και την πιθανότατη διάβρωσης του οπλισμού που συνήθως απο την εμπειρία μου συνδυάζεται με χημική προσβολή και κατά συνέπεια απώλεια μηχανικών ιδιοτήτων τόσο του οπλισμού όσο και του σκυροδέματος και που με μια πολύ απλή προσέγγιση το 3 που έγραψα παραπάνω αυξάνεται αρκετά. Με λίγα λόγια ο συντελεστής ασφαλείας πάει περίπατο έχουμε δεν έχουμε κάνει μελέτη.  

Link to comment
Share on other sites

Ο σωλήνας είναι πιο ανθεκτικός από μασίφ διατομή για το ίδιο υλικό αλλά αυτό νομίζω είναι εκτός της συζήτησης.

 

Αν υπήρχε από την αρχή η τρύπα για τον σωλήνα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Π.χ. στο κτήριο που βρίσκομαι αυτή την στιγμή οι κολώνες έχουν χωνευτές τις σωλήνες αποχέτευσης. Οι εξωτερικές κολώνες έχουν όμως διάσταση 55cm x 55cm, οι Φ100 και Φ80 σωλήνες είχαν ληφθεί υπ'όψιν στην αρχική μελέτη.

 

Εκεί που πάμε να λήξουμε το θέμα εσύ το συνεχίζεις...!! Που ξέρεις ότι είχαν προβλεφθεί οι σωλήνες στην μελέτη ?!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.