Μετάβαση στο περιεχόμενο

εκκαθαριστικα ΕΝΦΙΑ


Recommended Posts

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Φταίνε αυτοί που ψήφισαν τον ΕΝΦΙΑ και όχι η λανθασμένη εφαρμογή του

Τουλάχιστον προκλητική για τον Έλληνα πολίτη χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών που οδύρονται σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, για τα εκκαθαριστικά  του ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη στην λάθος εφαρμογή του νόμου, τη γραφειοκρατία και την Δημόσια Διοίκηση.

Όπως προκλητική είναι και η στάση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αντί να ανακοινώσει παραιτήσεις όσων έχουν την πολιτική ευθύνη, διαπιστώνει γενικά «λάθη» τα οποία θα διορθώσει κάποτε, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:

Εμείς ρωτάμε κ. Υπουργοί - Υφυπουργοί και Βουλευτές :

* Ποιος ψήφισε την φορολογική πολιτική της βαρβαρότητας και του παραλογισμού που οδηγεί στο Κράτος και τις Τράπεζες (μέσω κατασχέσεων) το σπίτι και την ιδιοκτησία του πολίτη, που αγωνίστηκε για να καλύψει βασικές ανάγκες της οικογένειάς του, ακόμα και της α΄ κατοικίας;
* Ποιος φόρτωσε την κοινωνία με χαράτσια, ειδικούς φόρους, αυξήσεις τιμών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ίδια στιγμή που μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής λιμνάζουν και περίεργες χαριστικές  τροπολογίες ψηφίζονται;
* Ποιος οδηγεί σε νέες επιβαρύνσεις τους πολίτες (πώς θα πληρώσουν παιδιά και εγγόνια τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί, χωρίς δωρεά ποσών τα οποία θα έχουν και νέα φορολογία ;) ενώ κλείνει το μάτι στα κόμματα τα οποία θα παρέχουν φοροαπαλλαγές στους «δωρητές τους»;

===========================================================
Κατεβασα ολοκληρη την ανακοινωση που ανεφερε πιο πανω ο φιλος imxotep
επειδη
α] η ΠΟΕ -ΔΟΥ   " σήμερα" ανακαλυψε το   "αληθες" περιεχομενο   του νομου για τον ΕΝΦΙΑ  ενω επι τοσους μήνες "δεν ήξερε"  "δεν γνωριζε"  "δεν ειχε  αντιληφθει"
 
β] επειδη λεει μια μεγαλη αληθεια..
[οπως την επισημανε ο φιλος BAS, πριν  μερικες ημερες.]
 

Διακεκριμένο Μέλος

  • photo-thumb-21070.jpg?_r=1380362343
  • Core Members
  • bullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.png
  • 3.199 Μηνύματα:
  • ΤοποθεσίαΑθήνα
  • Ειδικότητα:Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
Offline

Δημοσίευση 02 Αύγουστος 2014 - 08:36

Είναι μικρότερο από τα χαράτσια , αν και με τον συμπληρωματικό φόρο ανεβαίνει πολύ .

 

Η πλάκα είναι ότι ο φοιτητής γιός μου , όταν του ανακοίνωσα ότι σαν κάτοχος ψιλής κυριότητας σε κάποιο ακίνητο , θα πρέπει να πληρώσει 500 € , έγινε έξαλλος . :mrgreen:

 

Αφού λέει δεν κάνω δήλωση και δεν έχω έσοδα , πως θα πληρώσω ? Ελα μου ντε .

 

Και αν του τα δώσω εγώ πρέπει να πληρώσω και φόρο δωρεάς 10 % η με καλύπτει το ότι είναι προστατευόμενο μέλος ? :confused:

 

Βρε που μπλέξαμε γιά να μην γίνουμε Αργεντινή ... 8-)

================================================================
 
οτι δλδ μετα  την καταργηση του αφορολογητου ...πληρωνουν "ολοι"  ΕΝΦΙΑ  απο το πρωτο ευρω
Αυτο σημαινει οτι πληρωνει  και ο ψιλος κυριος..
 
Ο οποίος, ομως, δεν εχει εισοδηματα
[προκειται -συνηθως- για τεκνα ή εγγονια- που εχουν την ψιλη κυριοτητα...αλλα δεν εχουν εισοδηματα]
 
Οι οποίοι, πληρωνοντας, σημερα, το δικο τους "μεριδιο"  στον ΕΝΦΙΑ
 
"αυριο" θα ελεγχθούν για το "ποθεν εσχες"
 
με αποτελεσμα να αναγκασθουν να επικαλεστουν  " δωρεα χρηματων απο τους γονεις."
που σημαινει   φορο 10%   και πλεον προστιμα λογω μη  υποβολής  εμπροθεσμης δηλωσης φορου δωρεάς.
Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν και λίγο εκτός θέματος

"τεχνικά" πάντως για να μην μας πιάσει πανικός και εξ αυτού του λόγου 

(άλλο θυμός άλλο πανικός)

το πρόβλημα της "δωρεάς" λύνεται

τα παιδιά που δεν έχουν εισοδήματα μπορούν να έχουν καταθέσεις σε κοινό λογαριασμό με τους γονείς και θεωρούνται συνδικαιούχοι χωρίς φόρους μεταβίβασης

για τα ανήλικα τέκνα δεν τίθεται θέμα είναι υπό κηδεμονία

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, εμένα ο γιος μου έχει μόνος του λογαριασμό και τον κατέγραψα στη δήλωση πόθεν έσχες που έκανα. Θα τον ρωτήσουν που τα βρήκε;

Link to comment
Share on other sites

Αθήνα
Στις στρεβλώσεις, τις αδυναμίες και τα λάθη με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ αναφέρεται η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, καλώντας την κυβέρνηση να εισαγάγει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο, διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες.


Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται επίσης: «Η ΔΗΜΑΡ με την κατάθεση συνολικών προτάσεων για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως εν όψει της νομοθέτησης του ΕΝΦΙΑ, είχε αναδείξει τα προβλήματα που θα προέκυπταν με τις νέες ρυθμίσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

» Η κυβέρνηση οφείλει να εισαγάγει στην ολομέλεια της Βουλής, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει διατάξεις όπου θα αίρονται ακραίες στρεβλώσεις και κραυγαλέες αδικίες του ΕΝΦΙΑ. Να μην αρκεστεί στην επαγγελία αλλαγών, αφού πρώτα υπάρξει εφαρμογή του νόμου.»

 

 

ερωτημα

και αφου τα ειχαν "ανα-κατα-δια-μετα-υπο-επι-υπερ...κατα....δειξει

 

γιατι τα ψηφιζαν????

 

υγ

ακολουθει και αυτο

 

 

 

Αθήνα

Να μετατεθούν κατά ένα μήνα οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Σαχινίδη με τον Υπουργό των Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη για τα ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν παραλείψεις κατά την υποβολή της δήλωσης αλλά και στρεβλώσεις που επισημαίνονται από την εφαρμογή του. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

» Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

»Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζητά από το ΥΠΟΙΚ να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν»

 

 

 

τελικα αυτος ο νομος για τον ΕΝΦΙΑ

 

μονος του ψηφισθηκε???

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να μπει ένας φόρος φόρου.

Δηλαδή ένας ειδικός φόρος που θα πληρώνεται αν έχεις πληρώσει όλους τους φόρους σου.

Διότι αν πληρώνεις όλους τους φόρους σου, σημαίνει ότι έχεις φοροδοτική ικανότητα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλά θα κάνουν να αφήσουν τα λόγια και να ασχοληθούν με τη διόρθωση των προβλημάτων απο την εφαρμογή του νόμου . Μπορούσαν να το ειχαν κάνει νωρίτερα αυτό , αν έκαναν κάποιες δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις στον φόρο αυτόν , εκκαθαρίσεις για εσωτερική χρήση , και κατόπιν να διόρθωναν νομοτεχνικά τις όποιες ατέλειες και προβλήματα. Επισημάνσεις ειχαν γίνει απο πολλούς , επομένως υλικό για να δουλέψουν πάνω σε συγκρίσεις υπήρχε.

 

Ενας φορολογικός νόμος επειδή φέρνει φόρους θα προκαλεί αντιδράσεις από αυτούς που καλουνται να πληρώσουν , αλλά επειδή και χωρίς φόρους δε γίνεται καλό επίσης θα ήταν να υποδέιξουν οι διάφοροι διαμαρτυρόμενοι και τις εναλλακτικές πηγές άντλησης εσόδων , οχι όμως με τις γνωστές γενικότητες που ακούγονται ευχάριστα , επειδή ακριβώς είναι ασαφείς και νεφελώδεις , αλλά με συγκεκριμένα (ποιοτικά και ποσοστικά ) παραδείγματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενας φορολογικός νόμος επειδή φέρνει φόρους θα προκαλεί αντιδράσεις από αυτούς που καλουνται να πληρώσουν , αλλά επειδή και χωρίς φόρους δε γίνεται καλό επίσης θα ήταν να υποδέιξουν οι διάφοροι διαμαρτυρόμενοι και τις εναλλακτικές πηγές άντλησης εσόδων , οχι όμως με τις γνωστές γενικότητες που ακούγονται ευχάριστα , επειδή ακριβώς είναι ασαφείς και νεφελώδεις , αλλά με συγκεκριμένα (ποιοτικά και ποσοστικά ) παραδείγματα.

Με όλο το σεβασμό

οι φόροι πληρώνονται για να υπάρχουν αντίστοιχες κοινωνικές παροχές

το έγραφαν παλιά και τα εκκαθαριστικά

-άμυνα

-υγεία

-παιδεία

κλπ

δεν είναι για κάλυψη δανεισμού που επέλεξαν οι κυβερνώντες ούτε για αντιστάθμισμα των χαριστικών διατάξεων υπέρ κομμάτων καναλιών και λοιπών λαμόγιων και για ανακεφαλαιοποιήσεις χρεωκοπημένων ιδίοις χερσίν τραπεζών

δεν θα κάνουμε εδώ σύνταξη προϋπολογισμού του κράτους

ο νόμος είναι καταχρηστικός και άδικος και εντελώς απαράδεκτος γιατί επαναφορολογεί ήδη φορολογηθείσα περιουσία

αυτά

 

και αν θέλεις αντιστάθμισμα

δήμευση της περιουσίας των κομμάτων και των πολιτικών της τελευταίας 40ετίας, δήμευση των κτισμένων και λειτουργούντων με χαριστικές διατάξεις (κανάλια TV, Mall, Ελ-Βενιζέλος, Μέγαρο κ.τ.ο.)

Edited by imhotep
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Τι ψάχνεται βρε σεις .

 

Εδώ ο πήγασος και ο οργανισμός έσονται εις σάρκα μία και τα λεφτά γιά τις άδειες αναβάλλονται επ' αόριστον . :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.