Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράσινος εμπρηστής την φωτιά στην Χίο;


Engineer

Recommended Posts

Από χθες το απόγευμα η Χίος ξαναζεί εφιαλτικές στιγμές πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική πλευρά της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη αρκετές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, βοσκοτόπια καθώς και πολλές εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

 

Η αιτία της πυρκαγιάς σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του τοπικού τύπου ήταν μια ανεμογεννήτρια η οποία προφανώς δεν άντεξε τον ισχυρό νοτιά και σπινθήρισε, κάηκε ολοσχερώς ο μηχανισμός της και προκάλεσε όλην αυτή την καταστροφή η οποία ακόμη συνεχίζεται παρ' όλες τις υπεράνθρωπες και ολονύχτιες προσπάθειες πυροσβεστικής και εθελοντών οι οποίοι τελούν εν αναμονή των βροχών που θα σβήσουν τις φλόγες μιας και οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

 

Ανεμογεννήτρια λοιπόν ο εμπρηστής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η πράσινη ανάπτυξη καρβουνιάζει τον τόπο και το τοπίο γύρω της.

 

Βεβαίως, θα πει κάποιος, οι ΒΑΠΕ που θα μας φέρουν δεν είναι σαν αυτές τις παλαιού τύπου μικρές ανεμογεννήτριες. Αυτές είναι πραγματικά ασφαλείς και πράσινες. Κι όμως δεν είναι έτσι. Εκτός από τις ήδη γνωστές περιβαλλοντικές καταστροφές που προξενούν όπως την κατακρήμνιση ολόκληρων βουνών, την ισοπέδωση και την κοπή εκατομμυρίων δέντρων, την τσιμεντοποίηση των τοπίων σε γιγάντια κλίμακα αφού η κάθεμιά χρειάζεται ένα στρέμμα τσιμεντένιας βάσης για να στηθεί, τις εκσκαφές και τις διανοίξεις δρόμων επί παρθένων και περήφανων ορέων τα οποία θα καταντήσουν ρημαδιό με ό,τι συνέπειες έχει αυτό στους υδροφόρους ορίζοντες και στην ζωή ανθρώπων και πλασμάτων άλλων ολόγυρα, οι "σύγχρονες" ΒΑΠΕ που θέλουν να μας φέρουν είναι πολύ παλαιάς τεχνολογίας, πριν την εποχή της ελληνικής ευμάρειας, κατασκευασμένες το 2002, και απέμειναν απούλητες στις αποθήκες των εταιριών που εξυπηρετούνται από τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις πολιτικών εξυπηρετητών του πολυεθνικού συμφέροντος και όχι της πατρίδας.

 

Οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη κατανοήσει το μέγεθος της καταστροφής και της κοροϊδίας. Γι' αυτό και υπάρχουν παντού γενικευμένες πλέον αντιδράσεις ενάντια στην εγκατάσταση αυτών των Βιομηχανικών ΑΠΕ. Πολίτες, σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα, Δήμοι εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους σε ένα σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας δίχως κανέναν στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης ούτε καν "ανάπτυξης", έχουν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους και προβαίνουν σε συνεχείς δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και πλήρους αντιστροφής του κλίματος και απομυθοποίησης της λεγόμενης πράσινης αυτής ανάπτυξης, που είναι ουσιαστικά μαύρη ερπύστρια ισοπέδωσης.

 

Το ζητούμενο είναι τώρα πια να νιώσουν και οι άνθρωποι των αστικών κέντρων την ουσία του μεγάλου αυτού προβλήματος και να προσαρμόσουν όσο μπορεί ο καθένας την ζωή τους στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας προς σωτηρία των δασών και των ορέων της χώρας μας, να συνδέσει δηλαδή ο καθένας μας την κάθε μικρή του κίνηση που χρειάζεται ενέργεια με ένα δέντρο, με μια βουνοπλαγιά και μια κορφή που δεν θα υπάρχουν πια.

 

Ας συνδέσουμε όλοι μες στο μυαλό μας την καθημερινότητά μας και τις μικρές μας καθημερινές κινήσεις με τις συνέπειές τους στο οικοσύστημα και όχι μόνον στο σύστημα, δηλαδή στην τσέπη μας.

 

Είναι κι αυτός ένας τρόπος αντίδρασης από ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα ή την διάθεση ή τον χρόνο να αντιδράσουν αλλιώς.

 

Πηγή: http://www.thepressp...r/article/68270

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θεωρώ οτι κάποιοι εκεί βρήκαν να κατηγορήσουν τις ανεμογεννήτριες επειδή απλά δεν τις θέλουν. Διάβασα τα κείμενα, έψαξα να βρώ και αυτές τις φωτογραφίες από το ίντερνετ και δεν υπάρχει κάποιο τρανταχτό στοιχείο. Κάποιοι προσπαθούν χωρίς να έχουν τις γνώσεις να παίξουν τον ρόλο των αστυνομικών αρχών. Ας περιμένουν τι θα προκύψει από την έρευνα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

 

 

μια ανεμογεννήτρια η οποία προφανώς δεν άντεξε τον ισχυρό νοτιά και σπινθήρισε, κάηκε ολοσχερώς ο μηχανισμός της και προκάλεσε όλην αυτή την καταστροφή

 

Όλοι ξέρουμε οτι στις ανεμογεννήτριες υπάρχει το γνωστό φρένο που όταν η ταχύτητα αέρα υπερβεί κάποιο όριο αυτό ενεργοποιείται και σταματάει την πτερωτή και την λειτουργία της α/γ για να μην υπάρξουν βλάβες. Τώρα το τι έγινε με τον μηχανισμό εσωτερικά δεν το ξερω, πάντως δεν γίνεται να πάρει φωτιά αυτό το τεράστιο μεταλλικό κατασκεύασμα, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η μετάδοση της φωτιάς μεταξύ του μονωτικού των αγωγού της γεννήτριας.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ιερά Εξέταση εν έτει 2014.Το αν "φταίει" ή όχι η ανεμογεννήτρια για την πυρκαγιά θα την κρίνει η έρευνα της ΠΥ. Το πόσα στρέμματα δασών "έσωσε" αυτή η ανεμογεννήτρια παράγωντας ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας το αιολικό δυναμικό όλα τα χρόνια λειτουργίας της δεν μας λέει το άρθρο.Η είδηση καλώς αναπαράγεται αλλά το περιεχόμενό του συγκεκριμένου άρθρου είναι μέσα στην προκατάληψη,την γενικολογία και την άγνοια.Στερείται επιστημονικότητας από την αρχή του μέχρι το τέλος του

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Aκόμα και αν βρεθεί, ότι όντως η φωτιά προήλθε από την ανεμογεννήτρια, μήπως η συντήρησή της είχε ανατεθεί στο έλεος του Θεού???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απορώ που κάθεστε και σχολιάζετε με διαφορά το πιο γελοίο άρθρο που προσωπικά έχω διαβάζει. Το αίσχος των γραφόμενων του συγγραφέα (Γιάννης Μακριδάκης) δεν έχει όρια, καθώς αναφέρει τα παρακάτω απίστευτα: "όπως την κατακρήμνιση ολόκληρων βουνών", μεταξύ άλλων...

 

Ε τι άλλο θα διαβάσουμε πια...

 

Αυτό δεν  είναι ενημέρωση. Είναι κινδυνολογία, αν όχι κατευθυνόμενη δημοσιογραφία υπέρ των πετρελαϊκών λόμπυ και θεωρώ πως δεν έχει καμία θέση στο michanikos.gr

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ! Ξεχναμε πως ειναι site μηχανικων εδώ και δεν μπορούμε να αναπαραγουμε ο,τι μαλακία κατεβάζει το κεφάλι καθενός? ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ! ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ να διαβαζω στο Michanikos κειμενα με εγκαθετους χαρακτηρισμούς! ΕΛΕΟΣ!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ! Ξεχναμε πως ειναι site μηχανικων εδώ και δεν μπορούμε να αναπαραγουμε ο,τι μαλακία κατεβάζει το κεφάλι καθενός? ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ! ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ να διαβαζω στο Michanikos κειμενα με εγκαθετους χαρακτηρισμούς! ΕΛΕΟΣ!

 

 

Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε αλλά θα με συγχωρέσεις,έχω ρίξει τόσο γέλιο διαβάζοντας την εικόνα προφίλ σου που δεν φαντάζεσαι

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.