Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδηλώσεις και κουκουλοφόροι


g-volos

Recommended Posts

........στο βωμό της Siemens και του Βατοπεδίου. Τέλος.

το ασφαλιστικό ή το χρέος του ΟΠΑΔ στα φαρμακεία

 

τα ξεχάσαμε;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 146
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

erling, αυτή δεν είναι ιστορία.Αυτή είναι δυστυχός η πραγματικότητα, είναι η καθημερινότητα που ζούμε.Με κάλυψες πλήρης, όμως ποιος θα κάνει την αρχή;εγώ ή εσύ;νομίζω οτι είμαστε πολύ μικροί για να τα βάλουμε με αυτήν την κατάντια!!!και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι με τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Theo TDM900 συμφωνώ.Όπως διαπιστώσατε όλοι ακόμα και εδώ μεσά στο forum το πρόβλημά μας είναι οι 500 ''κουκουλοφόροι''.Αν τους δολοφονίσουμε όλους όλα θα είναι μια χαρά.Θέλω να πω επίσης πως και τα άτομα που ήταν μέσα στο πολυτεχνείο το 74 τους χαρακτήριζαν ''αλήτες'' ''βάνδαλους'' ''κουκουλοφόρους'' και άλλα πολλά.Απλά τότε δεν υπάρχαν πολλές τηλεοράσεις για να ταϊσουν τον κόσμο κουτόχορτο.....και αυτοί οι ''αλήτες'' και οι''βάνδαλοι''έφεραν την αλλαγή.

 

Υ.Σ.Χθες ο Τριανταφυλλόπουλος έριξε μία ''βόμβα''απο την εκπομπή του.Είπε πως τον είχε πάρει τηλέφωνο η μητέρα του Αλέξη 2 μήνες πριν και του είπε πως κάποιοι παρακολουθούν το σπίτι της και ο Τριανταφυλλόπουλος την παρέπεμψε στην αστυνομία.

Το παληκαράκι παρακολουθούνταν εδώ και καιρό συνάδερφοι και ο μπάτσος που το σκότωσε τα ήξερε όλα για αυτόν........όπως είπε και ο

Theo TDM900 ''Ο Άλεξ θα αποδείξει η ιστορία ότι ήταν θύμα στο βωμό της Siemens και του Βατοπεδίου''

Link to comment
Share on other sites

erling

από αυτό που παρέθεσες καλύφθηκα σε πολλά, καθώς και από τις απόψεις πολλών άλλων. Θέλω απλώς να να συμπληρώσω κάτι.

Φοβάμαι!!!

και όχι από τις εικόνες των επεισοδίων...

Φοβάμαι από την απούσα κυβέρνηση ΚΑΙ αντιπολίτευση.Φοβάμαι για την ανευθυνότητα όλων. Φοβάμαι που "διακριτικά" μας απέιλησαν με στρατιωτικό νόμο. Φοβάμαι πως θα τιμωρήσουν παραδειγματικά αυτούς τους υπςυθύνους και όχι τους άλλους για τα άλλα. Φοβάμαι που αφού κόπασουν όλα (αλλά και πρίν.... ) πέφτει ο ένας να φάει τον άλλο. Φοβάμαι που προσπαθούν όλοι και από παντού να κερδίσουν ψήφους. Φοβάμαι που ούτε αυτό το ασύλληπτο γεγονός δεν έβγαλε ΟΛΟ τον κόσμο στους δρόμους. Φοβάμαι οτι πέτυχαν να φοβόμαστε την διαμαρτυρία. Φοβάμαι που το είδαμε απο την τηλεόραση. Φοβάμαι που οι μόνοι που έχουν απάντηση στο "τι να κάνουμε" είναι οι "κουκουλοφόροι".Φοβάμαι που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω απο αυτούς. Φοβάμαι που δεν αντιδρούμε.

Αν με αντιλαμβάνεστε.... Φοβάμαι

Για ένα δεν φοβάμαι, ΕΝΑ μόνο! Για αυτή την γενιά που δεν είναι όπως πολλοί πίστευαν του "καναπέ". Εμείς?

(Δεν κατηγορώ προσωπικά κανέναν, πολλοί απο εσάς μπορεί να είσασταν εκεί όπως μπορεί να ήμουν κι εγώ. Γενικεύω για να μιλήσω για την πλειοψηφία και όπως η ευγένεια και ο σεβασμός προς τον συνομιλητή απαιτεί, συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου.)

Link to comment
Share on other sites

Οι κουκουλοφόροι φίλε μου είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Πολλοί σήμερα τους ταυτίζουν με μια γνήσια αντίδραση έναντι μιας σάπιας κοινωνίας, η αλήθεια όμως είναι ότι, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, λειτουργούν όπως οι χούλιγκαν στα γήπεδα: οι κερκίδες μένουν άδειες και οι λιγοστές θέσεις είναι πιασμένες από αυτούς και από τα ΜΑΤ. Όπου κερκίδες βάλε δρόμους.

 

brikoudi: δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα όταν δρούμε ή σκεφτόμαστε να δράσουμε ως μονάδες. Αυτό που όλα τα συστήματα φοβούνται είναι η μαζικότητα. Αν πχ κάνουμε ένα σύλλογο ανά Νομό ως μηχανικοί, λειτουργώντας σύμφωνα με τις αρχές που θα θέσουμε χωρίς καμία παρέκκλιση, με σκοπό να αποκαλύπτουμε και να στηλιτεύουμε παράνομες πράξεις και αδικίες υπαλλήλων της πολεοδομίας νομίζεις ότι θα βρεθεί υπάλληλος που θα κάνει την παρανομία χωρίς να το σκεφτεί 5000 φορές; Το θέμα είναι ότι δυστυχώς έχουμε γίνει και εμείς γρανάζια αυτού του συστήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Στα επεισόδια των ημερώνυπήρχε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να λειτουργήσει και εξαιρετικά θετικά και καταστροφικά. Η αντίδραση των πολιτών ενάντια σε αυτούς που πέρα από κάθε λογική καταστρέφουν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής. Αυτό δείχνει ότι η ανοχή του κόσμου στη βία και την αυθαιρεσία εξαντλείται. Αν η αντίδρασή τους είναι σε λογικά πλαίσια και αποφευχθούν ακρότητες από τη μεριά τους, η μάχη θα κερδιθεί. Και ενεργοποιημένους πολίτες θα έχεις και τη δυνατότητα αυτοπεριορισμού των κινητοποιήσεων σε όρια σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Ο κίνδυνος όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ψυχολογία του όχλου. Πολύ εύκολα τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και οι αμυνόμενοι γίνονται επιτιθέμενοι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι κοινωνικές ομάδες δεν πρέπει να φτάνουν στο σημείο να στρέφονται η μία απέναντι στην άλλη.

Όσο για τους κουκουλοφόρους που αναφέρει και ο g-volos, δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Είναι όμως πρόβλημα. Όσο καταδικάζω τη βία εναντίον των πολιτών από το κράτος, άλλο τόσο τη καταδικάζω από πολίτες. Η δολοφονία τους, δε, δεν είναι λύση. Η περιθοριοποίησή τους και η τιμωρία τους από τα συντεταγμένα όργανα του κράτους (δηλαδή τα όργανα των πολιτών) αρκεί και περισσεύει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δείχνει ότι η ανοχή του κόσμου στη βία και την αυθαιρεσία εξαντλείται.

 

το γενικευεις.σε λιγο θα μπουν και στη βουλη δλδ?

 

ο κοσμος μονο σε αυτες τις αμεσες και κραυγαλεες περιπτωσεις ξυπναει.

 

στις περιτεχνες και υποχθονιες περιπτωσεις του κρατους ολοι κοιμομαστε.

 

αν η ανοχη ειχε εξαντληθει 1.000.000 κοσμος θα ειχε κατεβει στους δρομους...

 

καναπεδακηδες=βιτρινες

 

πρεπει να το παρουμε χαμπαρι γιατι τα χειροτερα πλησιαζουν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, σωστά. Η αντοχή του κόσμου εξαντλείται όντως πολύ πιο εύκολα όσο πιο άμεση και εμφανής είναι η προσωπική απειλή. Είναι μια αρχή πάντως.

Link to comment
Share on other sites

g-volos, επειδή έχω μιλήσει με άτομα που ήταν στο Πολυτεχνείο το 73-74 και που μου έλεγαν ιστορίες πως ανατρέπανε τα περιπολικά με το καρούμπαλο από πάνω, και πως κάνανε την Αθήνα μια εμπόλεμη περιοχή με οδομαχίες, να σου μεταφέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ιδανικά και θλίβονται με τα σημερινά γεγονότα (προσωπικά τους λόγια).

Θλίβονται γιατί οι πράξεις τους πήγαζαν από απλά πράγματα και αξίες.

Θλίβονται γιατί οι πράξεις σήμερα είναι παρακινούμενες.

Οταν έβλεπα 12χρονα να κάνουν πορεία νομίζοντας πως πάνε εκδρομή και να φωνάζουν «προσοχή-προσοχή-δολοφόνοι με στολή» ένιωσα και εγώ θλίψη, επειδή μπροστά και αριστερά-δεξιά ήταν άλλοι μεγαλύτεροι με την ντουντούκα.

Ενιωσα θλίψη και οργή όταν 18-20χρονα στέλναν sms σε παιδιά γυμνασίου-λυκείου να μαζευτούν το βράδυ και να κάψουν τους κάδους.

Ενιωσα θλίψη όταν κάποιοι μπήκαν μέσα στα μαγαζιά και απειλήσαν πως αν δεν τους δώσουν χρήματα θα τα κάψουν.

Νιώθω θλίψη γιατί και εγώ όταν ήμουν στην ηλικία των 18-20 δεν έδιωξα από δίπλα μου αυτούς τους γνωστούς-άγνωστους.

Νιώθω θλίψη γιατί τότε όταν τρώγαμε τα δακρυγόνα και τα γκλομπς και αυτοί (οι γνωστοί-άγνωστοι) ήταν πίσω, δεν είχα το μυαλό που έχω σήμερα.

Νιώθω θλίψη όταν θυμάμαι να είμαι απέναντι από τον αστυνομικό και να τον κοιτάω με μίσος και αυτός να με κοιτάει στα μάτια παίζοντας με το γκλομπ του, αλλά στην πραγματικότητα είμασταν και οι δύο θύματα.

 

Δεν νιώθω θλίψη μόνο και μόνο γιατί ελπίζω πως αν υπάρχει ακόμα κάτι υγιές μέσα στην κοινωνία μας, είναι σε αυτά τα παιδιά που μπορούν να σκεφτούν και που δεν πήγαν να κάψουν τους κάδους.

Και οφείλουμε να τα προστατέψουμε και να μην τους αφήσουμε, όπως εμένα (άλλες εποχές σκληρότερες για την οικογένεια-δεν ρίχνω ευθύνες), στο έρμαιο των υποκινητών.

Να αντιδρούνε και να διαδηλώνουνε αλλά να γνωρίζουνε γιατί το κάνουν.

Οχι επειδή κάποιος δίπλα τους έριξε μια πέτρα στην τζαμαρία να κάνουν και αυτοί το ίδιο με την ίδια λογική που αρχίσαμε εμείς το κάπνισμα στα 15 μας.

 

 

υ.γ. Τα παραπάνω δεν τα έγραψα για να περιαυτολογήσω αλλά για να καταλάβεις πως δεν μιλάω χωρίς να γνωρίζω και δεν σου επιτίθεμαι.

Link to comment
Share on other sites

βάζω μήνυμα μου σε διπλανό φόρουμ λίγο μετά τα γεγονότα.

Συγχωρέστε μου βρισιές αν υπάρχουν αλλά εκεί ο λόγος είναι λίγο πιο καθημερινός...

 

 

 

Έγραψε κάποιος......

"Το αγγούρι δε πονάει όταν δε μπαίνει στο δικό σου κ***."

(Μπουκόφσκι)

 

**** ξεκόλλα με τη μακακία που λες και έχεις πιπίλα.

 

Σε μια κοινωνία της οποίας είσαι πολίτης το αγγούρι δεν μπαίνει σε έναν **** αλλά σε όλους τους ****. Το κατάλαβες αυτό ? Είσαι μέλος της κοινωνίας και οφείλεις να συμμετέχεις και να νιώθεις τα πάντα μέσα στο σύνολο. Ναρκωτικά, ανεργία, βία, διαφθορά. Τι και αν δεν έχω μαγαζί καμένο ? Δεν πονάω δλδ? έπρεπε να το περιμένω το λιγότερο, αν θέλω να λέω ότι είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος.

 

Ότι μια μέρα αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα....ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ θα μου το κλέψουν, κάψουν, λεηλατήσουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ, ενώ εγώ είμαι κύριος, πληρώνω, δουλεύω, ζώ και έχω και 2 αμάξια και είμαι ευυπόληπτος πολίτης με αρχές.

 

Ρε είμαστε καλά ?

Εμείς δεν είμαστε που βλέπουμε πρεζάκι και κλείνουμε τα παράθυρα να μην κάνει ελεημοσύνη ?

Εμείς δεν είμαστε που βγάζουμε κέρδος στην πλάτη του συναθρώπου μας....του ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ?

Εμείς δεν αδιαφορούμε για την κατάντια του κέντρου της Αθήνας? Εμ ξέχασα ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ !!

 

ΣΤΑ ******* ΜΟΥ ΡΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ !!!

 

ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ αν είναι να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα και να πάρουν το μήνυμα αυτοί που τους συνοδεύουν 2 octavia kai 2 tdm, και τους πληρώνω την προσωπική τους φρουρά για να γελάνε με την πάρτη μου στα παράθυρα , στους άλλους σάπιους και διεφθαρμένους ******* δημοσιογράφους και τσιράκια των οικονομικών κέντρων, τους καναλάρχες.

 

Εμ βέβαια ...........ζήτησαν βοήθεια ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ από το ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ !!!

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

 

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα καταρρεύσει και θα γίνει της ******

Όταν μιλούσα για MAD MAX γελούσατε όμως εεεε?!?!?

 

Και όσοι δεν ξέρετε ιστορία και έχει χειραγωγηθεί ο τρόπος σκέψης σας θυμηθείτε την χούντα. Θυμηθείτε επίσης πως και από ποιους ξεκίνησαν και τα επεισόδια στη Γαλλία το Μάη του 68.

Κάποιοι τότε πάλι λέγανε για κωλόπαιδα και αλήτες και ανάρχες και αντί κλπ γιατί έτσι τους βάφτιζε το καθεστώς.

 

Έπρεπε να δολοφονήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έναν 15χρονο για να καταλάβετε τη σαπίλα μας σαν κοινωνία.

 

Όλοι είμαστε συμμέτοχοι στη δολοφονία.

 

Με τη στάση ζωής μας, με την οκνηρότητά μας, με τη ψήφο μας, με χίλια δύο πράγματα.

 

Και μην απαξιώνετε τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

 

Αυτό θέλουν τα κέντρα εξουσίας..............να ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠ' ΕΞΩ , ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

 

Να λένε στους υπαλλήλους τους τους πολιτικούς τι να ψηφίσουν στη Βουλή που έχουν αμαυρώσει την ιστορία της !!

 

Σας είπα

 

ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Και μην ρωτήσει κανείς ποιος θα τα κάνει...............να διαβάσετε ιστορία και τι εστί δημοψήφισμα.

 

Και πότε έγινε το τελευταίο

 

Και γιατί στην προηγούμενη Βουλή σύσσωμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όχι στην επαναφορά των δημοψηφισμάτων.

 

Τι ποιο υγιές ?

 

Ο λαός για το λαό.

 

Τέρμα τα παραμύθια κύριοι.

 

Η βία φέρνει βία αλλά αναρωτηθείτε καλύτερα γιατί συσσωρεύεται τόση βία ?

 

Και γιατί στους νέους και όχι σε μας τους μεσήλικες ?

 

Μήπως οι νέοι δεν είναι συμβιβασμένοι καθαρά και μόνο λόγω ιδιοσυγκρασίας και αυθορμητισμού ?

 

εμείς από την άλλη καθόμαστε στον καναπέ και αλλάζουμε κουμπί στην ******* τη TV που μας λέει τι να κάνουμε !!!

 

ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 

Και αυτό που βιώνουμε όλοι καθημερινά το λέτε ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΕΕ ??

 

Εγώ το λέω ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ !!

 

Γι αυτά αντιδρούν τα παιδιά............για την κατάντια. Για την αηδία και την αγωνία τους για την κοινωνία που καλούνται να στηρίξουν αύριο με τη δουλειά τους, το όραμά τους, τους στόχους του.

 

Και εμείς εδώ χτενιζόμαστε...........

 

ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ και γίναμε μαριονέτες και πιόνια και νούμερα σε στατιστικές.

 

Αυτά που βιώνουμε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα βιώσουμε όταν καταρρεύσει το οικοδόμημα αυτό που αποκαλούμε σύγχρονη δυτική κοινωνία.

 

30 χρόνια στυγνού και σκληρού καπιταλισμού έσπειρε αυτές τις καταστάσεις.............τώρα θα θερίσουμε.

 

Δεν έχω τίποτα με όποιον συνάνθρωπό μου επί της γης που κάνει σωστά τη δουλειά του και έχει συνάμα και τη συνείδησή του καθαρή κοι αστυνομικοί.

 

 

 

Στις 05-12-08 είχα γράψει............

 

"Έχουμε φάει ξύλο και χημικά για κόμματα, ομάδες, γκόμενες.....................ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΛΔ

 

εδώ θα σταματήσουμε ??

 

Έτσι νομίζουν...............Αλλά είναι γελασμένοι.

 

Ας συνεχιστεί το βιολί αυτό και θα σου πω εγώ τι έχει να γίνει στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους στη Θεσ/νικη και παντού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

 

Τέλος πια με αυτή τη μλκια που υποβαθμίζει τη νοημοσύνη μας...........το βασικό κατά τα άλλα ατού του ανθρωπινου είδους μαζί με τι ??

 

ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!

 

Απόλυτα λογικό θα μου φαίνεται να ορμήξω και κλέψω μια τράπεζα αν δεν έχω δουλειά, δε βρίσκω, δεν υπάρχει κράτος και θεσμοί αυτού να με προστατέψουν και απλά βλέπω το μέλλον των παιδιών μου να είναι όχι μαύρο....αλλά ανύπαρκτο !!

 

 

Πάντα σε όλες τις μορφές της κοινωνίας μας υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα και η μαθηματικά αποδεδειγμένη κατάρρευση. Απλά σήμερα φαίνεται πιο έντονα γιατί έχει αποκτήσει τεράστια κλίμακα λόγω και παγκοσμιοποιήσεως.

 

Άρα το επόμενο στάδιο είναι η κατάρρευση.

 

Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος. Κι όμως σ΄ολόκληρη τη γη είναι αλυσοδεμένος.

 

το είπε ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ

 

 

διαβάστε απλά αυτό :

 

 

 

 

Ρουσσώ, Ζαν Ζακ

(1712 - 1778)

 

 

 

Μεγάλος στοχαστής της εποχής Διαφωτισμού, φιλόσοφος, μεταρρυθμιστής της παιδαγωγικής, συγγραφέας, μουσικοσυνθέτης, θεωρητικός της τέχνης. Απέκτησε όλα αυτά τα αξιώματα παρ' όλο που δεν είχε συστηματική εκπαίδευση.

 

Ένας από τους λίγους στην ιστορία που ζούσε σύμφωνα με της αρχές και τα γραπτά του. Ακολουθούσε το έμβλημά του "Ανεξαρτησία και φτώχια" και αρνήθηκε το πόστο που θα του έφερνε μια άνετη ζωή. Απαρνιόταν απ' τα δώρα που του έφερναν οι πελάτες του για τη δουλειά που έκανε. Τον κάλεσαν στην αυλή για να του δώσουν συντήρηση, αλλά δεν πήγε.

 

Για τα τολμηρά του έργα κυνηγήθηκε από την υποκριτική κοινωνία και το αντιδραστικό ιερατείο. Ήταν αναγκασμένος να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν ορατός ο κίνδυνος φυλάκισης. Το βιβλίο του "Αιμίλιος" έκαψαν δημόσια.

 

Ο Ρουσσώ έγινε γνωστός ύστερα από την δημοσίευση του δοκιμίου: "Αν συνέβαλε η αναγέννηση της επιστήμης και της τέχνης στην βελτίωση των ηθών". Ήταν ο πρώτος που με διορατικότητα της μεγαλοφυΐας αντιλήφθηκε τον κίνδυνο εκεί που κανένας δεν τον είδε: η εξέλιξη της επιστήμης και της τέχνης δεν εξασφαλίζει αυτόματα την ευτυχία του ανθρώπου, αλλά του φέρνει πολλές δυστυχίες.

Ο Ρουσσώ θεωρούσε ότι όλοι οι άνθρωποι εξαρχής, από τη φύση έχουν έμφυτα τις ηθικές αξίες, και για αυτό που υπάρχει το Κακό φταίει ο πολιτισμός. Είχε την πρωτιά και όταν έθεσε το πρόβλημα αποξένωσης του ανθρώπου από τη φύση, του ανθρώπου από τον άνθρωπο, από την κοινωνία και το κράτος.

Το σύνθημα του Ρουσσώ "Πίσω στη φύση!" στον εικοστό πρώτο αιώνα απέκτησε τραγικά μεγάλη επικαιρότητα, αλλά δεν έγινε αντιληπτό από το "κοπάδι της κοινωνίας" και απασχολεί τραγικά λίγα μυαλά.

Το σύνθημα του Ρουσσώ "Πίσω στη φύση!" δεν πρέπει να το καταλάβουμε κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά και εννοεί αποχώρηση:

από τον άγριο πολιτισμό στην άγρια φύση,

από την λογική στη φυσικότητα,

από τον συναισθηματισμό στην ειλικρίνεια,

από την τεχνητή τέχνη στην ομορφιά του εσωτερικού κόσμου,

από την διεκδίκηση της διασημότητας στην αυτοεκτίμηση,

από το κυνήγι του πλούτου στην ολιγάρκεια,

από το ανελέητο "χτίσιμο" Κάστρων της Ευτυχίας στην καλύβα του Διαλογισμού,

από την πολυφιλία της άδειας ψυχής στη δημιουργική μοναχικότητα,

από την πολυλογία των πολιτικών στη σιωπή της μελέτης του εαυτού μας,

από τους ακατανόητους θεούς των ιερέων στον απλό και λιγομίλητο Θεό της ψυχής μας,

από την γκρι ζούγκλα της μεγαλούπολης στην πράσινη ομπρέλα της φύσης,

από την φοβερή μοναξιά του όχλου στη μοναχικότητα του σκεπτόμενου ανθρώπου,

από την καταστροφικότητα της δουλειάς των χεριών στην ήρεμη δουλειά της καρδιάς,

από την μουσική των μεγάλων ορχηστρών στους ήχους της φύσης και στη σιωπή του σύμπαντος,

από τα εδέσματα των εστιατορίων στους καρπούς της φύσης.

 

 

Και πιο παλιά σαν γραφικός που έχω χαρακτηριστεί είχα γράψει :

 

"Ποιος Θεός ?

 

Αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια μας ΧΑΘΗΚΑΜΕ !!!!!

 

Μην μπερδεύεστε με αναλύσεις - προβλέψεις- εκτιμήσεις - εξελάκια - χλιδάτες παρουσιάσεις για την έξοδο από το αδιέξοδο τούνελ - ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.

 

ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

 

¨οταν θέλουμε να αλλάξουμε καλλιέργεια σε χωράφι τι κάνουμε ρε παιδιά ? Το παρακαλάμε και προσπαθούμε με ειδικές μελέτες και αναλύσεις ειδικών οι οποίοι δεν έχουν νοιώσει τίποτα στο πετσί τους ?

 

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΖΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΡΤΑ ΟΛΑ !!!

 

ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

 

ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ

 

ΜΑΥΡΗ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ......ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ

 

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ

 

ΝΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

 

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?

 

ΤΙ ?

 

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ? ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ 5 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ? ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ? ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ?

 

ΟΧΙ !!!

 

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΛΕΩ !!!!

 

ΠΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ? ΟΛΟΥΣ ??

 

έρχονται οι μέρες του MAD MAX σου λέω αγάπη μου........

 

ποιός θα με σταματήσει ? Ο αδελφός μου ,συνάνθρωπός μου ο σεκιουριτάς των 500€ που πεινάει και αυτός ?"

 

 

 

 

 

 

 

Εγώ πάντως το περίμενα αλλά όχι σε τοπική κλίμακα αλλά σε παγκόσμια.

 

Επίσης πολύ λογικό να γίνονται πλιάτσικα στο κέντρο της Αθήνας καθώς οι αλλοδαποί ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ξεπερνούν στο κέτνρο τις 20.000 άτομα και είναι όπως είναι ΠΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΒΟΥΜΕ από Θησείο μέχρι Αγιο Μελέτιο και από Καβάλας έως Πατησίων...

 

τι θα κάναν δλδ όταν τους εκμεταλλεύεσαι και όταν πεινάνε και μας μισούν για τη συμπεριφορά μας ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.