Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση χρεών: Ποιοι κερδίζουν «κούρεμα» - Η νέα ρύθμιση


Engineer

Recommended Posts

ψιτ  ψίχουλα και το ξέρεις.....γιαυτούς πάνε.........αλλιώς θα έβαζαν πλαφόν στην μείωση του κεφαλαίου τα 15.000 ευρώ πχ.....μην μπουν οι πλούσιοι φοροφυγάδες....

 

 

άσε μας τεντ....ξέρεις ποιοι έχουν περισσότερα μηχανήματα μέτρησης μετρητών και από τις τράπεζες?   οι καφετέριες , τα φαγάδικα....

η οικοδομή με τι δούλευε τόσα χρόνια?

 

 

υγ οι άνω 1 μυριο με τρόικα είχαν πει ότι είναι 15.000 στο σύνολο....

 

Άμα λέω εγώ ότι είσαι εμμονικός και πετάς σαχλά νούμερα στον αέρα...

 

Αντιγράφω από την Καθημερινή, που φιλοκυβερνητική δεν τη λες...

 

Δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα χαρακτήρισε βόμβα ιδιωτικού χρέους προς το δημόσιο που προέρχεται κυρίως από μεγάλους οφειλέτες και εταιρίες που δεν απέδωσαν τον ΦΠΑ. [Ο ΦΠΑ εξαιρείται από την έκπτωση του 50%]

 

Στα πέντε χρόνια του μνημονίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 46,6 δισ. ευρώ. Η μεγάλη εκτίναξη έγινε μεταξύ 2013 και 2014 όπου σημειώθηκε αύξηση 60%.

Το σύνολο των 76 δισ. ευρώ οφείλεται από 3.670.000 φυσικά πρόσωπα και 447.000 επιχειρήσεις. Τα 3.174.000 φυσικά πρόσωπα και οι 357.447 επιχειρήσεις χρωστούν ως 3.000 ευρώ.

 

Χρέη ως 5.000 οφείλονται από το 91% των φυσικών προσώπων και το 82% των επιχειρήσεων.

 

Συνολικά, 3,5 εκατ. οφειλέτες οφείλουν μόλις 1,6 δισ. ή το 2,2% του χρέους. Επίσης 3,7 εκατ. οφειλέτες με χρέος έως 5.000 ευρώ οφείλουν το 3% του συνολικού χρέους. [Δηλαδή 2,28 δις]

 

Έτσι τα 73,7 δισ. ευρώ οφείλονται από 400.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Πρόκειται δηλαδή για το 97% των χρεών.

 

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ οφείλουν 2.000 φυσικά πρόσωπα (17,1 δισ. ευρώ) και 4.000 επιχειρήσεις (43,3 δισ. ευρώ).

 

Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/804157/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/koyrema-ews-kai-50-gia-lh3ipro8esmes-ofeiles-pros-to-dhmosio

 

Για πες μου πώς το βλέπεις akius, λες να φέρουν αυτοί οι 6000 καμιά 30ρια δις πίσω;

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

θυμάμαι που είχα διαβάσει 15.000   αλλά μπορεί  στο νούμερο που είχα διαβάσει να ήταν και ανενεργές επιχειρήσεις...δεν ξέρω σε κάθε περίπτωση δεν Αλλάζει ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ........εγώ να συμφωνήσω ότι είναι 6.000 όπως λέει το άρθρο....ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ?

βάση του άρθρου σου από τα 73.7 δις   αυτοί οι 6000 που λεει  χρωστάνε τα 60,4 !!!

 

και δεν σου είπα ότι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ θα φέρουν και θα πληρώσουν.....

 

 

 

ξέρω ότι μέτρο είναι ΑΔΙΚΟ και ευνοεί ακομα  και τους 500 από τους 6000 να σου πω.......τους 100 από τους  6000 ?

οι 100 θα γλυτώσουν αναλογικά   (100/6000) *60 δισ   = 1 δισ  δλδ κέρδος  ΜΙΣΟ ΔΙΣ

οι 3.5 εκ οφειλέτες αν μπουν ΟΛΟΙ με ΕΦΑΠΑΞΑ θα κερδίσουν    1,6/2  =       0,8 ΔΙΣ

 

 

 

 

τεντ  συνέχιζε να λες ότι η ρύθμιση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ , όσο και να φωνάζεις ως ΟΠΑΔΟΣ   και να κολλάς αν είναι 6000 η 15000 είναι ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ρύθμιση....ας έβαζαν ότι από αρχικό κεφάλαιο μπορεί να κοπέι εως 10.000-15,000   θα ΈΠΙΑΝΕ όλους τους φτωχούς και θα άφηνε  έξω αυτούς τους 6000

και στο ξαναλέω οι φτωχοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ουτε  ΣΑΛΙΟ , όχι για ΕΦΑΠΑΞ....

 

κράτος δικαίου ΜΗΔΕΝ........'αντε ναρθει και η ΠΕΡΑΙΩΣΗ....και ένας νόμος ότι με 10% φόρο καθαρίζεις τα μαυρα που να ψάχνουμε λίστες λαγκαρντ που θα πάρει χρόνια να δουν λεφτά στα ταμεία!!!........αυτόι τα χρειάζονται ΤΩΡΑ για το πρόγραμμα της σαλόνικας για ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

 

δεν συζηταω τι θα έλεγαν οι συριζαιοι του 3% οχι οι υπόλοιποι που ήρθαν , ΑΝ τέτοια ρύθμιση την είχε φέρει η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ

τελικά τη ρύθμιση μπορεί να την έφερε το το ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ 8-)

Edited by akius
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιά να το δούμε πιό σοβαρά , έχουμε δύο περιπτώσεις . Τους μικρούς που δεν μπορούσαν και τους μεγάλους που άλλοι μπορούσαν και άλλοι δεν μπορούσαν .

 

Κυκλοφορούν φήμες έως ειδήσεις , ότι στο εξωτερικό υπάρχουν 230 δισ καταθέσεις . Από την άλλη μεγάλο μέρος των χρεών είναι προσαυξήσεις και πρόστιμα σε κλεισμένες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ειπραχτούν . 

 

Αν λοιπόν μπούν κάποιοι φόροι , μικροί γιά τα άσπρα , μεγαλύτεροι γιά τα μαύρα και τις λίστες  και μαζευτούν κάποια 20+ δισ από τα χρέη και άλλα τόσα από τις καταθέσεις , αλλάζει εντελώς το σκηνικό στην χώρα .

 

Ολες οι χώρες το ίδιο έκαναν .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

δεν συζηταω τι θα έλεγαν οι συριζαιοι του 3%  8-)

 

 

Aυτοί την έφεραν . Υπάρχει μαι ιδιότητα , η προσαρμοστικότητα .Φαινεται ότι προσαρμοζονται με γρήγορο ρυθμό. Είναι σαφές ότι η έκπτωση στο κεφάλαιο και στις προσαυξήσεις , όπως είναι διατυπωμένη, ευνοεί τους μεγάλους οφειλέτες και τους κατά σύστημα κακοπληρωτές και ειναι σε βάρος όλων όσων πλήρωναν , με όποιο τρόπο μπορούσαν , τις οφειλές τους. Στοχεύει αποκλειστικά στην αύξηση του ταμείου . Αν ήθελαν να βάλουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης στη ρύθμιση θα μπορούσαν να βάλουν οροφή στα ποσά που είναι δυνατόν να διαγραφούν. Οροφή που να προκύπτει από τη στατιστική ανάλυση των οφειλετών και των οφειλών που να καλύπτει αυτή την κατηγορία που ονομάζουμε μικροοφειλέτες και για την οποία κόπτονται όλοι. Οπως είναι διαπωμένη ενδεχομένως να φωτογραφίζει και κάποιους οφειλέτες.

Περιμένουμε το τελικό κείμενο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εσείς οι βόρειοι , νομίζετε ότι έτσι έρχεται αυτό που ζητούσε ο Ιβάν ?

 

Αλλά εδώ που τα λέμε , αν θυμηθούμε τα χαρίσματα των προηγούμενων σε ομάδες και μέγαρα , καλύτερα να πάρεις και τα μισά .

 

Ασε που μπορεί το χρέος να είναι 20 και με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα να έχει πάει 120 . Στην περίπτωση αυτή θα πάρεις άμεσα τα 60 . Καλά είναι . 

 

Ας μας πεί λίγο ο Σωτήρης , πως μπαίνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις .

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι η ρύθμιση έχει μικρό "χρονικό ορίζοντα".

Δηλαδή θα εισπραχθούν κάποια χρήματα τώρα, αλλά κάποιοι συνεπείς θα πάρουν το μάθημά τους και θα ενταχθούν στους μπαταχτσήδες.

Έτσι μεσο-μακροπρόθεσμα όχι μόνο θα εδραιωθεί μια κουλτούρα φοροδιαφυγής, αλλά και μη πληρωμής και τελικά κουρέματος των βεβαιωμένων οφειλών.

Και φτου κι απ' την αρχή χρέη-μνημόνια-αστάθεια-bank runs κτλ κτλ. κτλ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μας πεί λίγο ο Σωτήρης , πως μπαίνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις .

 

 

Εχω μπροστα μου προστιμο απο το ΙΚΑ απο το 2010.

Δεν εχει πληρωθει ακομα τιποτα.

Το προστιμο ειναι 9500Ε και οι προσαυξησεις ειναι περιπου αλλα 9000Ε.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Αρα εδώ είτε με την νέα ρύθμιση , είτε με την παλιά που προβλέπει στο μετρητοίς την εξαφάνιση του 90 % των προσαυξήσεων έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα .

Link to comment
Share on other sites

Εχω μπροστα μου προστιμο απο το ΙΚΑ απο το 2010.

Δεν εχει πληρωθει ακομα τιποτα.

Το προστιμο ειναι 9500Ε και οι προσαυξησεις ειναι περιπου αλλα 9000Ε.

 

 

Τα ληξιπροθεσμα που ερχονται πριν απο το 2009 , είναι κατά κύριο λόγο προσαυξήσεις σε πάσης φύσεως οφειλές (φόρος εισοδήματος , ΦΠΑ, δασμοί εισαγωγής, πρόστιμα ΚΒΣ αλλά και ΚΦΣ ). Μιλάμε για χρεη που είναι μεγάλα. Αυτά τα πάνω από 1.000.000 ευρω κατά κυριο λόγο τέτοια είναι. Οι προσαυξήσεις εδώ εχουν ξεπεράσει το κεφάλαιο, εχουν θφάσει στο ανωτερο επιτρεπτό όριο και έχουν σαματήσει . Τα χρεη αυτά είναι βεβαιωμένα σε βάρος επιχειρήσεων  που είναι ανενεργές , έχουν κλείσει , δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία όυτε αυτές , ούτε οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους κλπ κλπ κλπ. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί λιστες τέτοιες και είναι γνωστά αυτά. πχ σε βάρος ΦΠ , που ειναι φυλακισμένος για σκανδαλο παράνομης επιστροφής ΦΠΑ είναι βεβαιωμένο ένα μυθικό ποσό . Απο αυτά τα ποσά δε θα πάρουν τίποτε γιατι δεν υπάρχει κίνητρο να ρυθμίσουν οι συγκεκριμένοι. Νομίζω ότι το γνωρίζουν στο ΥΠ ΟΙΚΟΝ αυτών.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ Β' εξάμηνο του 2014 μπαίνει στη ρύθμιση? Μπορούμε να κάνουμε όσες δόσεις θέλουμε? π.χ. για 12 δόσεις στις προσαυξήσεις τι κερδίζουμε? Επίσης πρέπει πρώτα να πληρώσουμε το Α' του 2015 για να μπούμε στη ρύθμιση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.