Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

Ρε παιδιά κάθε τετοιο μέτρο καλοδεχούμενο, όμως ΕΕ ειναι μονο στο ΟΑΕΕ? το ΤΣΜΕΔΕ δεν πιάνεται? Με υπουργοποιημένο τον κ Σπίρτζη, αλλά και τόσους άλλους, μέλη ΤΕΕ, στην κυβέρνηση, χρειάζεται να γίνει εξτρα υπενθυμιση?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άσχετο αλλά τι φήμες ακούγονται  για νέους νόμους -τροποποιήσεις παλιών από υπεκά μερια ? Υπάρχει αντίστοιχη ενότητα gossip??

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

"...εάν το ποσό κύριας οφειλής δεν ξεπερνά τις πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ."

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν μια δεκαετία ασφαλίστρων. Αν βάλουμε πως θα πληρώνει ο ασφαλισμένος 2 μήνες τον χρόνο για να έχει υγειονομική κάλυψη τότε τα 50.000 αντιστοιχούν σε πολύ περισσότερα χρόνια.

 

Αν έχω καταλάβει σωστά, όσοι είναι άνω των 56 θα πληρώνουν κάθε χρόνο τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου μόνο και θα πάρουν σύνταξη στα 67.

 

Και μετά περιμένουν να λειτουργήσει το σύστημα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με τους φόρους υπερ εμπ και τσμεδε?

 

Άκουσα που τέθηκε θέμα για κατάργηση τελών υπερ τρίτων, τώρα κάτι ποιο συγκεκριμένο δεν είπανε. Θα μου πεις αυτά τα ακούμε 2-3 χρόνια τώρα......

Link to comment
Share on other sites

τα χρωστουμενα τα αφαιρούνται από την σύνταξη....

Δεν διαφωνώ πως αφαιρούνται από την σύνταξη αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να κρατήσουν τα χρήματα στο χέρι τώρα να τα έχουν σίγουρα και ας τους τα κρατήσουν αργότερα.

Για όσους δεν έχουν τα χρήματα δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Με τις συντάξεις που αναμένονται στο μέλλον , κανένα άνω των 55 , η που έχει κοντά στα 30 χρόνια ασφάλιση , δεν τον συμφέρει να δίνει παραπάνω λεφτά , αφού αυτά δεν πρόκειται να τα πάρει πίσω . Αρκεί να σκεφτείτε ότι ένας που έχει πληρώσει τα υποχρεωτικά του ΟΑΕΕ επί 30 χρόνια , σε εποχές που τα ασφάλιστρα αυξάνονταν συνέχεια και λόγω πληθωρισμού πάνω από 20 % , τα λεφτά που έχει δώσει με ένα μέσο επιτόκιο 10 % , υπερβαίνουν τις 300.000 € , ποσό που με συντάξεις γύρω στις 12-15000 τον χρόνο έτσι και αλλιώς , θέλεις πάνω από 20 χρόνια για να τα ξαναπάρεις , αλλά μόνο οι τόκοι αυτού του κεφαλαίου με ένα επιτόκιο γύρω στο 3-4 % καλύπτει την σύνταξη . 

Σκέψου να τους δώσεις άλλα 10 χρόνια γύρω στις 50000 € .

Link to comment
Share on other sites

Τα μέτρα αυτά αν παρθούν θα είναι απλά για γέλια. Δεν θα πετύχουν τίποτα πέρα από μερικές έξτρα ρυθμίσεις οφειλών που και αυτές θα είναι πρόσκαιρες και θα οφείλονται στην ανάγκη για ασφαλιστική ενημερώτητα. Και η μείωση ασφαλιστικής βαθμίδας για 2 χρόνια? Για πιο λόγο 2 χρόνια και όχι 1,5 ή 1,6 ή για πάντα όπως είναι και το ορθό.

Η κυβέρνηση λόγω του γεγονότος ότι και αυτή όπως και οι προηγούμενες αποτελείται από άτομα που δεν γνωρίζουν την αγορά διότι δεν έχουν βγάλει ποτέ μεροκάματο στη ζωή τους αδυνατεί ή δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα των ΕΕ και κατ επέκταση της χώρας. Δυο απλά μέτρα χρειάζονται και θα γίνει έκρηξη στο άνοιγμα νέων καταστημάτων ( και άρα θα υπάρχει τεράστια μείωση και της ανεργίας).

1ο επιλογή ασφαλιστικού ταμείου και ασφαλιστικής βαθμίδας για όλους εσαή. Με φυσικά ρυθμίσεις των χρεών και αναδρομικές μειώσεις για τους παλιούς.

2ο φορολογία λογική για τους ΕΕ, με αφορολόγιτο 12000, όχι φόρους επιτηδεύματος αλλά και αυστηροποιήση ελέγχων για τη φοροδιαφυγή.

Οτιδήποτε πέρα από αυτά τα μέτρα είναι απλά παυσίπονο.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εμένα και αυτό το λίγο προς το παρόν με καλύπτει. Επίσης το γεγονός ότι το κάνανε για δύο χρόνια, δεν προεξοφλεί το τι θα κάνουν μετά. Επίσης βλέπω διαφορετική αντιμετώπιση από την προηγούμενη η οποία ήταν αμείλικτη και προέβλεπε αυξήσεις αντί για δημιουργία χαμηλότερων κατηγοριών (έστω και για λίγο). Σήμερα κλείσαμε μήνα με την νέα κυβέρνηση. Καλό μήνα κιόλας!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.