Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής καταστάσεων συμφωνητικών


glaps

Recommended Posts

Επέτρεψέ μου να μην το έχω ξεκαθαρίσει ... ακόμα και με αυτό που έγραψες ... ότι δηλαδή τα συμφωνητικά του 4178 δεν εμπίπτουν..

 

Σωτηηηηήρη πες καποια γνώμη ....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν απατώμαι, ο Σωτήρης έχει εκφραστεί υπέρ του να στέλνουμε τις τριμηνιαίες καταστάσεις αυτές και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την απαίτηση αποστολής στο ΤΕΕ. Το σκεπτικό του vagiotis που έχει ξαναδιατυπωθεί είναι απολύτως λογικό, πάντως - γιατί να τα στέλνουμε δυο φορές; (όταν και αν ενεργοποιηθεί η αποστολή στο ΤΕΕ)

 

Όπως έχει διαμορφωθεί πάντως η ιστορία (π.χ. αλλού να τις ζητάνε, αλλού να βάζουν πρόστιμα αν δεν τις είχες υποβάλει κλπ) και επειδή υπήρχε κόσμος που τις σφράγιζε τις καταστάσεις αυτές στη ΔΟΥ και τα προηγούμενα χρόνια πριν γίνει ηλεκτρονική η υποβολή, τι έγινε αν μέσα στα υπόλοιπα στείλουμε και μια κατάσταση παραπάνω;

 

Δείτε και το σενάριο ο πελάτης μας να είναι επιτηδευματίας και να υποβάλλει αυτός και όχι εμείς (στηριζόμενοι στο ότι θα υποβάλλουμε στο ΤΕΕ βάσει ειδικής διάταξης) και περιμένετε μετά να βγάλει άκρη η διοίκηση με τυχόν διασταυρώσεις. Πιο εύκολο τους είναι να μας βάζουν να υποβάλλουμε δυο φορές (τη μια τα ίδια τα συμφωνητικά και την άλλη τις καταστάσεις).

 

Επομένως, νομίζω στο 09 καταλήξαμε, άλλωστε δεν πρέπει να έχει και τεράστια σημασία. Για αορίστου θα έβαζα την ημ/νία ΑΠΟ και στο ΕΩΣ μια πολύ μακρινή, αν δεν δέχεται το κενό, ενδεχομένως με σχετική σημείωση στις παρατηρήσεις..

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λές εννούσα (μάλλον δεν το έγραψα καλά) δηλ. η θέωρηση των συμφωνητικών γίνεται με την υποβολή των τριμηνιαίων.

Πλέον όμως προκύπτει και το εξής: ένα συμφωνητικό που συντάσσεται στην αρχή ενός τριμήνου είναι ανίσχυρο μέχρι να περάσει το τρίμηνο και να υποβληθεί-θεωρηθεί. Παίρνεις δηλαδή μια δουλειά αρχές Απριλίου, την τελειώνεις σε 2 εβδομάδες, ο πελάτης σου ρίχνει πιστολιά και εσύ περιμένεις να έρθει ο Ιούλιος για να μπορέσεις να "θεωρήσεις" σο συμφωνητικό και να ξεκινήσεις την όποια διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

 

Και κάτι ακόμη. Τελικά συμφωνητικά συνάπτουμε για όλες τις δουλειές ή για όσες κρίνουμε εμείς ότι μας είναι απαραίτητο? Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα και θυμάμαι ότι από τον 3919 απαιτείται έγγραφη συμφωνία για κάθε δουλειά που αναλαμβάνουμε. Εγώ αυτό κάνω (σιγά τις πολλές δουλειές που έχω άλλωστε). Απ' ό,τι βλέπω όμως δεν το κάνουν όλοι. Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα ως προς αυτό? Απαιτείται ή όχι να συνάπτεται συμφωνητικό για όλες τις εργασίες/αμοιβές μηχανικού?

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο που λές οι καταστάσεις υποβάλλονται μέχρι την 20η ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου.

Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα να υποβάλλεις την κατάσταση την μέρα που κάνεις το συμφωνητικό .... αλλά από την άλλη θα υποβάλλεις θεωρητικά πολλές καταστάσεις από πχ 1 συμφωνητικό η κάθε μια.... δεν ξέρω αν είναι σωστό (?) και κατα πόσο το δέχεται το taxis ... ή κατα πόσο μπορείς να υποβάλλεις π.χ. κατάσταση με ένα συμφωνητικό ... μετά νεά κατάσταση με δύο (το άρχικό και το νέο) ... ... μετά νεά κατάσταση με τρία (τα δύο και το νέο)κλπ και κάθε κατάσταση να θεωρείται η τελευταία ... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

 

Γαι το δεύτερο που λές κάνω για όλες τις δουλειές όχι γιατί με υποχρεώνει ή όχι η νομοθεσία αλλά για λόγους αρχής, και έχω εξηγήσει τους λόγους στο παρελθόν.

Υπάρχει βέβαια και το γεγονός το ότι τα συμφωνητικά (ανάμεσα στα υπόλοιπα δικαιολογητικά) χρειάζονται και για να αποδείξεις ότι μπορείς να φορολογηθείς ως μισθωτός .... 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ιδέα είπα βρε Roy .. είδες σταμάτησα στον μαγικό αριθμο ΤΡΙΑ ... το ΤΡΙΤΟ το ....***

τώρα κατά πόσο εφαρμόζεται δεν το γνωρίζω. Αλλά αν εφαρμόζεται καλύπτεται πιστεύω ο Letom σε αυτό που έγραψε.

Θα δείξει ... θα πει ο Σωτήρης .... και βλέπουμε.

 

*** συμφωνητικό

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο, αν γίνεται τμηματική υποβολή, δηλαδή τώρα υποβάλλω ένα συμφωνητικό, μετά υποβάλλω "διορθωτική" λίστα προσθέτοντας άλλο ένα κοκ λύνεται το πρόβλημα. Καταντάει βέβαια ανέκδοτο η υπόθεση αλλά λύνεται.

Για το δεύτερο, αν εξαιρέσουμε την υποκειμενικότητα του "για λόγους αρχής" και την ειδική περίπτωση που κάποιος θέλει να φορολογηθεί ως μισθωτός, γενικά μιλώντας, υπάρχει υποχρέωση από τη νομοθεσία να συνάπτουμε συμφωνητικά για όλες τις δουλειές μας?

Link to comment
Share on other sites

Σε απάντηση του ερωτήματός σου βρήκα αυτή την απόφαση 90/2005 του Αρείου Πάγου το λέει έμμεσα. Διάβασέ τη προσεκτικά και θα καταλάβεις για ποιές δουλειές αναφέρεται..

Τουλάχιστον εγω καταλαβαίνω ότι στο 99,99% με βάσει αυτά που γράφει πρέπει.

 

Edit: Η παρούσα ανάρτηση γίνεται ως αναθεώρηση των είχα γράψει στο post 46 (12/3/2015) λόφω του ότι έπεσε στα χέρια μου η απόφαση αυτή την οποία θεωρώ πιο κατατοπιστική-διευκρινιστική.

Αρειος Πάγος 90_2005.pdf

post-2272-0-46742200-1426833919_thumb.jpg

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή συνάδελφοι έχω μπερδευτεί με όλα τα προηγούμενα θέλω τη βοήθειά σας να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα.

 

1)     Με ΠΟΛ.1056/19.2.2014 η υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης  των έγγραφων συμφωνιών ανεστάλη για τη χρήση 2013. Σωστά?

 

  

http://www.michanikos.gr/topic/38236-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85/

 

 

2)     Οι καταστάσεις αφορούν όλους τους πελάτες μας π.χ. ρυθμίσεις ν.4178 για κατοικίες εντάσσονται στην κατάσταση αυτή ή μόνο για επιτηδευματίες    όπως επιχειρήσεις και συνεργασίες με λοιπούς συναδέλφους?

 

3)     Για τις καταστάσεις που δεν υποβάλλαμε για τη χρήση του 2014 πουθενά ίσως γιατί περιμέναμε μια ακόμη αναστολή τί κάνουμε?

 

 

Σας ευχαριστώ για όλα!!!!

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

δεν μας έφτανε το πολεοδομικό

είχαμε και το αστικό

πρέπει τώρα να ερμηνεύουμε και το φορολογικό δίκαιο

αφού φτάνει ο ΑΠ να βγάζει νομολογίες εμείς τι να πούμε για την σαφήνεια των διατάξεων...

..

προσωπικώς δεν έχω υποβάλει ως τώρα, μια φορά πήγα στη ΔΟΥ και με διώξανε και βαρέθηκα

κάνω συμφωνητικά για όλα και τα κρατάω, αν και τα περισσότερα έχουν υποβληθεί από τους πελάτες (συνήθως ΑΕ)

τις "νέες" τριμηνιαίες που ζητάνε θα τις υποβάλλω και ο Ερμής (ως θεός του εμπορίου) βοηθός

για το ΤΕΕ χστκα

στην ΥΔΟΜ αν χρειαστεί (συνηθέστατα δηλαδή) "επιδεικνύω" το συμφωνητικό (προφανώς αθεώρητο, άρα ποιό το νόημα) για αιτιολόγηση του ΦΕΜ (πάνω ή κάτω)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.