Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ


OLINAPAL

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!Όλοι στο ίδιο καζάνι " βράζουμε'' και αποτέλεσμα μηδέν.Κάτι πάντως πρέπει να γίνει. Η κινητοποίηση είναι σίγουρα μια διέξοδος ώστε να βγει η φωνή μας προς τα έξω γιατί είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά προς εμάς τους μηχανικούς και άλλο τόσο αδιανόητα τα ποσά εισφορών που μας επιβάλλουν.Δεν θεωρώ λύση το πάγωμα των εργασιών του μηχανικού αφού ο καθένας δεν μπορεί να υπερβεί τα προσωπικά βάρη στο βωμό της απεργίας.Νομίζω οι σύλλογοι μας κατά τόπους μπορούν να κινητοποιηθούν σαν φορείς που μας εκπροσωπούν με αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας για τις εισφορές προς το αρμόδιο υπουργείο.Επίσης σε κάθε περιοχή οι σύλλογοι να έρθουν σε επαφή με τους βουλευτές για ανακίνηση του θέματος στην Βουλή.Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά έχουν πιθανόν ξαναγίνει αλλά δυστυχώς δεν έχουμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας ή έκφρασης των απόψεων μας.Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ατομικά αλλά και συλλογικά από το να καθόμαστε και να τα συζητάμε χωρίς αποτέλεσμα.Όσο για το ΤΕΕ παρακολουθούμε την αδράνεια της ιστοσελίδας όλοι και μόνο θυμό προκαλεί κάτι τέτοιο.Για το ΤΣΜΕΔΕ δεν συζητώ αφού την εντολή για τα ειδοποιητήρια περιμένει....

 

Υ.Γ.ήδη η Καλαμάτα ενεργοποιήθηκε....http://symelem.blogspot.gr/2015/03/i-100.html και το ΤΕΕ Ανατολ.Στερεάς http://teetas.gr/sites/default/files/286_15_protaseis_kai_theseis_gia_to_asfalistiko.pdf

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 316
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με έναν πρόχειρο απολογισμό 49 άτομα έκαναν έστω ενα σχόλιο στο παρόν θεμα που δείχνει οτι τουλάχιστον τους απασχολεί το θεμα..

Αν δούμε και τα υπόλοιπα καθημερινά θέματα που γράφουν πολλοί οι αριθμός αυτός ειναι πολυ μικρός. Μετα μου λετε για συγκεντρώσεις κτλ...

Απο την αλλη περιμένω πάλι αυτούς που θα κανουν έγγραφη στο Φορουμ για να ρωτήσουν πως εκτυπωνουν τα ειδοποιητήρια (που και ενα νηπιακι γνωρίζει εκτος αν εχει στραβομαρα) η γιατι δεν έστειλε το ταχυδρομείο γράμμα με τις εισφορές, η μέχρι ποια ώρα ειναι ανοικτό το ταμείο για πληρωμές...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το ότι δε γράφουμε εδώ συχνά εδώ συνάδελφε , δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε το τι γράφεται ή το ότι δε προσπαθούμε στο μέτρο που μπορούμε να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα με όποιον τρόπο μπορούμε... Για τους άλλους που λες πάλι θα μου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι (αλλά αν στα πληρώνει ο μπαμπάς ή έβγαλες τόσα που δε σε νοιαζει τώρα δεν περιμένω τίποτα απο τέτοιους τύπους). Σύμφωνω μόνο ότι πρόκειται για τον πιο κοιμισμένο κλάδο της χώρας...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

εστειλα και εγω email διαμαρτηριας σε ορισμενα πολιτικα κομματα... αν καποιος μπορει να συνταξη μια επιστολη με νομους ποιο νομικη και να την στελνουμε ολοι ομαδικα καθημερινα σε ολα τα κομματα και στα σχετικα υποργεια .,.. να τους σπασουμε τα νευρα... ειδικα στα υπουργεια να σταλει με φαχ θα πρεπει να πρωτοκοληθη... θα το κοιταξω και εγω αλλα δεν εχω χρονο τωρα..

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συγκεκριμένη ερώτηση και θέλω συγκεκριμένη απάντηση. 

 

Οι δικαστές αν σταματήσουν να δουλεύουν, σταματάνε οι δίκες. Εμείς αν σταματήσουμε να δουλεύουμε, τι σταματάει ? Θυμίζω ότι πριν 2-3 χρόνια είχε κλείσει το σύστημα του ΤΕΕ (μάλλον για το θέμα του ΤΣΜΕΔΕ, δεν θυμάμαι ακριβώς) και έβγαιναν συνάδελφοι εδώ και κράζανε το ΤΕΕ ! με την λογική ότι δεν μπορεί να μας απαγορεύσει το ΤΕΕ να δουλεύουμε...!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

εστειλα και εγω email διαμαρτυρίας σε ορισμενα πολιτικα κομματα... αν καποιος μπορει να συνταξει μια επιστολη με νομους ποιο νομικη και να την στελνουμε ολοι ομαδικα καθημερινα σε ολα τα κομματα και στα σχετικα υπουργεια .,.. να τους σπασουμε τα νευρα(...)

Συμφωνώ και +1 για την προσπάθεια.

Το έκανα και εγώ ως επιστολή ενημέρωσης και προτάσεων. Το θέμα είναι ότι η διαμαρτυρία θα πρέπει αφενός να συνοδεύεται από προτάσεις, αφετέρου να έχει παραπομπή σε συλλογικές αποφάσεις (τοπικών συλλόγων έστω, γιατί από ΤΕΕ δεν περιμένουμε τίποτα) ώστε ο κάθε βουλευτής να έχει να "πατήσει" κάπου το θέμα, να το προωθήσει παραπάνω (ερώτηση στη βουλή)  και να το αναδείξει (επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό). Επίσης, το έχω ξαναπεί. Δεν έχουμε επικοινωνιακή εκπροσώπηση πουθενά. Τα καυτά θέματα ανεργίας και ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών δεν προβάλλονται στα κανάλια. Δεν ακουγόμαστε σε πολιτικές εκπομπές με θέματα ασφαλιστικό, εργασιακό κλπ. 

Αν δεν φωνάξεις δεν σε ακούει κανείς.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Μόνο λόγια του πληκτρολογίου από όλους τους συναδέλφους για θέματα που είναι γνωστά εδώ και 4 χρόνια (κάποιοι τώρα τα κατάλαβαν..... )  Οταν εμείς (λέγοντας εμείς δεν ενοώ κάποιο κόμμα συναδέλφων αλλά τους συνάδελφους που ενδιαφέρθηκαν για το μέλλον του κλάδου) τρέχαμε για την αναστολή των αυξήσεων όλοι μας στήριζαν από το πληκτρολόγιο. Αν έστω πριν 2 χρόνια είχαμε μαζευτεί 1000 μηχανικοί έξω από την αίθουσα συνελεύσεων του τΣΜΕΔΕ και τα κάναμε λίμπα όλα θα είχαν αλλάξει ή στην χειρότερη θα είχε ακουστεί το θέμα στις ειδήσεις. Υπάρχει μόνο μια ελπίδα και αυτή είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις μηχανικών για την ανατροπή των αυξήσεων. Κάθε άλλη κίνηση δηλαδη γκρουπ facebook, δικηγόροι κτλ είναι να χαμαι να λέγαμε. Αν μαζευτούμε 1000 θορυβώδη άτομα θεσσαλονίκη και 1000 Αθήνα σε μια μέρα να δεις πως γίνονται η ανατροπές....

κάθε Πέμπτη συνάδελφε...οι ίδιοι και οι ίδιοι 10...και εγώ έτρεχα με την κοιλιά στο στόμα...για το "εμείς"¨....δεν ήμουν βολεμένη βλέπεις ανησυχούσα..... από 2006 φαινόταν τα πράγματα...τα έλεγα αλλά οι περισσότεροι τα έβλεπαν ωραία...ήταν η "ξεκούραση" των Ολυμπιακών Αγώνων.....τότε οι αγελάδες είχαν αρχίσει την πέψη...πού να σκεφτούν....για τα του κλάδου μας?! Για δείτε τους συμβολαιογράφους......ούτα μύγα στο σπαθί τους δεν ανέχονται...είμαστε άτιμη φάρα...!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

(...) Για δείτε τους συμβολαιογράφους......ούτε μύγα στο σπαθί τους δεν ανέχονται...είμαστε άτιμη φάρα...!

Σωστά. Το απέδειξαν και μπράβο τους, όταν τους επιβλήθηκε εκείνη η ανοησία υπολογισμού του φόρου υπεραξίας. Επί μήνες πανελλαδικά δεν έγινε ούτε ένα συμβόλαιο. Την ίδια κρίση περνούν και αυτοί, αφού ελάχιστες πράξεις γίνονται τα τελευταία χρόνια. 

Ας παραδειγματιστούμε, όπως σωστά αναφέρει ο Νικ παραπάνω, όταν πήγε να κλείσει το σύστημα των αυθαιρέτων έγινε της...π...ας  και πολύς κόσμος έψαχνε να βρει πως θα παρακάμψει τη διαδικασία ηλεκτρονικών βεβαιώσεων. Όλοι έχουμε βιοποριστικές ανάγκες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αλλά τι να γίνει; Πόλεμος χωρίς απώλειες δεν υπάρχει συνάδελφοι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.