Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

stayros Δεν θα γίνει αυτό που λες. Καταρχάς δεν θα πάμε σε δραχμή αλλά τέλος πάντων ας πούμε ότι πάμε. Θα γίνουμε Βόρεια Κορέα στην αρχή όπως το λες. Δεν θα μπορείς να αγοράσεις τίποτα από το εξωτερικό. Θα γίνει υποτίμηση και πληθωρισμός αλλά δεν θα υπάρχει αποθεματικό. Ακόμη και αν υπάρχει θα γίνει με την υποτίμηση της δραχμής. Πάντως ναι αν πάμε σε δραχμή, τα πρώτα χρόνια δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές καθώς θα ξεφύγει το πράγμα. Θα έχεις ανάπτυξη, πρωτογενή παραγωγή κ.τ.λ. και θα συνέλθεις σε 3-4 χρόνια σιγά σιγά. Αλλά το κούρεμα δεν προκύπτει από πουθενά. Ξαναλέω όμως τίποτα από αυτό δεν θα συμβεί αφού κανείς πλην μικρού ποσοστού εντός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα θέλει. Άρα να χαμε να λεγαμε. Το Δημοψήφισμα για άλλον λόγο γίνεται. 

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

+@Didonis 4 861&868 

 

Απορία: Στις Συγκεντρώσεις του NAI πόσα καράτια πρέπει να είναι τα μανικετόκουμπα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ;

 

post-46561-0-80795600-1435919699.jpg

 

Οι παρευρισκόμενοι του κάτωθι τραπεζιού ψηφίζουν ΝΑΙ !

post-46561-0-12735900-1435920251_thumb.jpg
 

:mrgreen:

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα αν πάμε σε δραχμή θα γίνει το αντίθετο. 

 

Επειδή όλοι όσοι κλαίγονται για τα συσσίτια έχουν στην άκρη κάποια λίγα ή πολλά ευρώ, στην αρχή με δραχμή τα πράγματα θα πηγαίνουν ανέλπιστα καλά. Η δραχμή θα υποτιμάται και με τα ευρώ θα αγοράζεις όλο και πιο πολλά.

 

Όταν όμως τελειώσουν τα ευρώ θα πρέπει να ζήσεις με μισθούς που θα πληρώνουν σε δραχμή.

Link to comment
Share on other sites

Είπα το αποθεματικό θα χρειαστεί σε περίπτωση που ΔΕΝ γίνουμε Β. Κορέα. Αν γίνουμε Β. Κορέα τότε όντως δεν θα χρειαστεί να γίνει κούρεμα. Αλλά από το να μην έχουμε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα κτλ για 3-4 χρόνια που λες (εγώ θεωρώ πως σε αυτή τη περίπτωση πάμε για 10ετία+) προτιμώ να κουρευτούν όλες οι καταθέσεις έστω και 100%. Τι να τη κάνω τη τσάμπα δραχμή όταν θα μπορώ να φάω μόνο ρύζι και θα κινδυνεύω να πεθάνω από τύφο;  Το πιο πιθανό είναι βέβαια να μας "σώσουν" οι Τούρκοι πολύ πιο γρήγορα...

 

Και υπάρχει εντέλει έστω και ένας άνθρωπος που θέλει να γίνουμε Β.Κορέα;

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι πιστεύω ότι ελάχιστοι έχουν την άποψη ότι αν έτσι απότομα (και με το ζόρι) βρεθούμε από ευρώ σε δραχμή δεν θα χάσει αξία το ότι έχουμε.

Αυτό είναι δεδομένο νομίζω.

Οπότε γιατί να κάνουμε σενάρια τι θα γίνονταν αν…

Φιρί φιρί το πάμε το σενάριο να γίνει? Όσο το λέμε (και όχι εμείς εδώ φυσικά *) τόσο έρχεται πιο κοντά η πιθανότητα.

 

*

Τα διάφορα ΜΜΕ που τάχα μου και δήθεν για το καλό μας σκεπτόμενα, προτού συμβεί το κακό να το προλάβουν, το ανεβάζουν πρώτο πρώτο μπας και δεν είναι τόσο αθώο το σπρώξιμο που κάνουν?

Λέω μπας….

Link to comment
Share on other sites

Το Δημοψήφισμα για άλλον λόγο γίνεται. 

 

Για ποιό λόγο; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για συμφωνία με το ΟΧΙ και οι Ευρωπαίοι δεν δεχτούν συμφωνία μαζί του, τι θα κάνει; Θα προκηρύξει εκλογές ή θα μας πάει σε άλλο νόμισμα;

 

Αν του δώσουν μια ίδια ή σκληρότερη συμφωνία από αυτή που απέρριψε ο λαός με το δημοψήφισμα, θα μπορεί να συμφωνήσει αγνοώντας τη βούληση του λαού; Ας μην ξεχνάμε ότι το δημοψήφισμα δεσμεύει μόνο τη δική μας κυβέρνηση, όχι τις άλλες.

 

Didonis, φυσικά χρειάζεται να ξέρουμε όλα τα σενάρια. Μόνο έτσι μπορεί κανείς πραγματικά να αποφασίσει τι θα κάνει. Αλλιώς αποφασίζει με ελλειπή δεδομένα.

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά αφού το βλέπετε ότι προσπαθούν να προκαλέσουν πανικό. Όλοι πλέον οι έξω λεν ότι δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ. Το ΔΝΤ χθες έβγαλε ότι απαιτείται κούρεμα στην ονομαστική αξία 30% και επιμήκυνση στο χρέος με αποπληρωμές μετά από 20 χρόνια. Αν δεν γινόταν όλος αυτός ο πανικός θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έστω και κάτι λίγο;

Οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν κι αυτοί.

Όλοι οι οικονομολόγοι, όλου του κόσμου, λένε ότι χωρίς κούρεμα χρέους και αναπτυξιακό πακέτο δεν υπάρχει λύση.

 

Η άποψή μου είναι να μην παραδοθούμε οι ίδιοι και να παλέψουμε να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Γιατί πρέπει να είμαστε των άκρων;

Γιατί με το ΟΧΙ θα γίνουμε ένα κράμα Βόρειας Κορέας με Ρουάντα; 

Γιατί με το ΝΑΙ θα μας λεηλατήσει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ και θα γίνουμε αποικία τους;

Πρέπει σώνει και καλά, η επόμενη μέρα να είναι εφιαλτική;

Δε λέω, δεν είναι καλά τα πράγματα, αλλά, δεν έρχετια και η Αποκάλυψη...

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα πανηγυρισμούς για τα δωρεάν διόδια και τα δωρεάν ΜΜΜ. Αναγκάστηκα κι εγώ μπροστά σε κόσμο να πω στον ηλίθιο ότι είναι πολύ φτηνός όταν ξεπουλιέται για μερικά εισιτήρια Μετρό και τσαντίστηκε που του γκρέμισα το οικοδόμημα του ξεχωριστού που είχε φτιάξει για τον εαυτό του.

 

Κακά τα ψέμματα η μάχη είναι άνιση. Το ΝΑΙ θα επικρατήσει μεν, αλλά ο Τσίπρας θα ποντάρει στην μαλακία της πλέμπας και θα αντεπιτεθεί. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι μηχανικοί που από Δευτέρα θα επικροτήσουν τέτοιες ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι όσο τραβάς την κατάσταση στα άκρα, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο κίνδυνος να γίνει το ατύχημα. Η κυβέρνησή μας, χωρίς να έχει κανένα σοβαρό όπλο στα χέρια της, πάει να εκβιάσει την υπόλοιπη Ευρώπη και το ΔΝΤ. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει; Όλες της οι μπλόφες μέχρι σήμερα δεν της βγήκαν.

 

ted78, αφού το ΔΝΤ για να συμμετέχει θέλει βιώσιμο χρέος, αν το χρέος δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο μέσω του μνημονίου, τότε αναγκαστικά θα κουρευτεί, επιμηκυνθεί ή κάτι άλλο, ώστε να γίνει βιώσιμο. Δεν είδες την έκθεση του ΔΝΤ που έλεγε ότι κόντευε να γίνει βιώσιμο πέρσι το καλοκαίρι αλλά μετά ο Σαμαράς σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και τότε ξέφυγε;

 

Με τον τρόπο που παλεύουμε, στρέφουμε τους συνομιλητές μας εναντίον μας.

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.