Μετάβαση στο περιεχόμενο

5 Ιουλίου 2015 – το Δημοψήφισμα


Didonis

Recommended Posts

Είναι ξεκάθαρο οτι την Δευτέρα ο καταληψίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με 28 κράτη. Τα 26 απο τα 28 θα είναι, οχι απλά εναντίον του αλλά θα ζητήσουν πλέον οτι θέλουν και όπως το θέλουν. Τα κράτη αυτά θα απαιτήσουν οχι απλά οικονομικές δεσμευσεις αλλά πολλά παραπάνω!!!!. Αυτά θα γίνουν τις επόμενες ημέρες τηλεφωνικά και κάτω απο το τραπέζι. Οι ΑΝΕΛ θα πηδήξουν απο το τραίνο πριν την Δευτέρα μέσω των παραιτήσεων. Απο το τραίνο θα πηδήξουν και πολλοί απο την ΝΔ. Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητάω. Στο τέλος της εβδομάδας θα θα ψάχνουμε να βρούμε 151 βουλευτές υπέρ του ΝΑΙ. Η κυβέρνηση θα πέσει και θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Το δίλημμα θα μεταφερθεί πάλι στον Ελληνικό λαό.

Link to comment
Share on other sites

με ένα νόμισμα που θα μας βοηθήσει για αυτό και αυτό δεν είναι το ευρώ

 

Εντυπωσιάστηκα από την επιχειρηματολογία σου υπέρ της δραχμής.

 

 

Αυτή την στιγμή ο πρωθυπουργός τρώει ξύλο στο ευρωκοινοβούλιο. Πρωτοφανές να τρώει γιούχα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο ένας πρωθυπουργός.

 

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κρατώ την ελπίδα πως η Ευρώπη θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία.

Το πρόβλημα που βλέπω είναι πως ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει αυτά που θα του ζητήσουν.

Είναι αμφίβολο μάλιστα αν θα μπορέσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μαζί να τα κάνει.

Εύχομαι να μην σκοτωθούμε μεταξύ μας επειδή οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Edited by COSTAS T
Link to comment
Share on other sites

Είμαι σίγουρος ότι και στις χώρες που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα σύντομα η κριση του καπιταλιστικού συστήματος και οι πολιτικές της ΕΕ  θα τους οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις

 

Ένας λόγος που μπήκαμε στην ΕΕ ήταν και κάποιοι γείτονες με επεκτατικές βλέψεις, όπως η Τουρκία, η "Μακεδονία" και η Αλβανία. Πιστεύεις ότι δεν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία μιας χρεοκοπημένης Ελλάδας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τώρα τα σύνορά μας είναι και σύνορα της ΕΕ, οπότε κανείς δεν τολμά να μας επιτεθεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά όσο υπάρχει η ΕΕ είναι καλύτερο να είμαστε κομμάτι της.

 

Το να ξυπνήσουμε το βλέπω δύσκολο. Ήδη έχουμε φάει τόσα χαστούκια αυτούς τους πέντε μήνες βλέποντας την οικονομία μας να ξαναγυρίζει σε ύφεση και τις θυσίες 5 χρόνων να πηγαίνουν χαμένες και ακόμα ένα 61% στηρίζει τους λαϊκιστές που δεν έχουν πάρει ούτε ένα θετικό μέτρο για την οικονομία της Ελλάδας.

 

BAS, ψευδής είδηση είναι να αναφέρεις σαν γεγονός κάτι που δεν έχει γίνει ή το αντίθετο. Το να εκτιμάς ότι κάτι θα γίνει στο μέλλον δεν είναι "διασπορά ψευδών ειδήσεων", γιατί κάτι που δεν έχει γίνει δεν είναι είδηση.

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Και οι Βούλγαροι ήταν εχθροί μας , αλλά με κατανόηση των δυο λαών στο τι είναι συμφέρον και των δύο σήμερα ήμαστε σε τόσο φιλική διάθεση που έχω νύφη Βουλγάρα,  γιατί τι ήθελα οι Βούλγαροι ? μια έξοδο προς την μεσόγειο και τους την δώσαμε με την χρήση του λιμανιού της Καβάλας την δεκαετία του 80  αν δεν κάνω λάθος Και στο κάτω κάτω την μισή Κύπρο την χάσαμε ενώ ήμασταν μέλη του ΝΑΤΟ και σε διαδικασία εισόδου στην προ της ΕΟΚ Ευρώπης , όπου δημιουργήθηκε η πράσινη γραμμή για να ακολουθήσει μετά η οριστική διχοτόμηση της Κύπρου  Εξάλλου η έξοδος από το ευρώ γιατί να οδηγεί σε έξοδο και από την ΕΕ οπωσδήποτε Ακόμα και να φύγουμε δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να στηρίξουμε την γεωπολιτική μας θέση ?  

 

Εγώ πιστεύω ότι αν με τους Τούρκους βρίσκαμε ότι μας ενώνει θα μπορούσαμε μαζί να θριαμβεύσουμε οικονομικά Εγώ πάντοτε μπορούσα να συνεννοηθώ καλύτερα με ένα Τούρκο παρά με έναν Αγγλο ή ένα Γερμανό Με τον Τούρκο πάντα είχα περισσότερα κοινά στοιχεία το διαπίστωνα κάθε φορά που γνώριζα ένα Τούρκο (όταν δούλευα στην εταιρία που ήταν λογιστής ο πατέρας μου και συνεργαζόταν με τουρκικές εταιρίες ) 

 

Ακόμα δυστυχώς είμαστε σε εικονική πραγματικότητα ευημερίας ένα μεγάλο μέρος τους λαού μας Εγώ ακόμα δεν έχω δει παιδιά με μπαλωμένα παντελόνια παρά την ύφεση που ζούμε Οχι ακόμα δεν έχουμε ταρακουνηθεί τόσο ώστε να αρχίσουμε να δουλεύουμε παραγωγικά 

 

Υσ Εν τω μεταξύ βλέπω πόσο αρνητικό κλίμα υπάρχει εναντίων της Ελλάδος από την συζήτηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο που δείχνει τώρα ο Αντ1  Βέβαια κάποια που είπαν ήταν σωστά , όπως από το εκπρόσωπο των φιλελευθέρων , αλλά μισές αλήθειες ...

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ΣΚΟΥΡΑ τα πραγματα.

Τον εχουν σφυροκοπησει τον Τσιπρα στο Ευρωκοινοβουλιο.

 

Οι υποτιθέμενοι υποστηρικτες του δημοψηφισματος (βλ Λεπεν κ ΣΙΑ) του ειπαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

"Φυγε απο το ΕΥΡΩ"......

 

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....

Link to comment
Share on other sites

Το ότι Λεπέν & Φάρατζ τάσσονται υπέρ συντεταγμένου Grexit μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων

Link to comment
Share on other sites

και η Καϊλή.... " «Αλέξη, εδώ μέσα έχουμε φίλους και συναγωνιστές. Κλείστε τους λογαριασμούς με το παρελθόν.»".... έλεος αυτο το κοριτσάκι δεν έχει μάθει να μιλάει.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Επειδή αρκετοί Συνάδελφοι και μη (=λογιστής) κατά την πάγια τακτική τους δημιουργούν κλίμα παρουσιάζοντας μονόπλευρα τα γεγονότα...όλα τα τεκταινόμενα (εκτός της ομιλίας Τσίπρα) σε εικόνες:

 

post-46561-0-60789100-1436348409_thumb.jpg

 

post-46561-0-87485100-1436348426_thumb.jpg

 

post-46561-0-29816600-1436348439_thumb.jpg

 

Mixed Reaction

 

post-46561-0-88881000-1436348450_thumb.jpg

 

post-46561-0-81992000-1436348475_thumb.jpg

 

post-46561-0-35429200-1436348486_thumb.jpg

 

post-46561-0-76971900-1436348534_thumb.jpg

 

post-46561-0-20081600-1436348553_thumb.jpg

 

post-46561-0-47320000-1436348566_thumb.jpg

 

Να επισημάνω και πάλι ότι η ECB είναι ένα όργανο INDEPENDENT και APOLITICAL. Στην περίπτωση της Ελλάδος αυτό έχει καταστρατηγηθεί και χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού.

 

post-46561-0-40770900-1436348584_thumb.jpg

 

Επίσης ο Σουλτς δέχθηκε κριτική για τη στάση του. Υπήρχαν τμήματα του Ευρωκοινοβουλίου με σημαίες Ελληνικές, πλακάτ του όχι κ.λπ. όπως αυτή: 

 

post-46561-0-42237500-1436348598_thumb.jpg

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το ξέρω από "μέσα" αλλά νομίζω ότι ο Παπαδημούλης το προσπάθησε πολύ σκληρά υπέρ του Ευρώ. Το έλεγα, όπως και άλλοι, ότι το δημοψήφισμα ήταν λάθος. Προσωπικά είδα κάτι συνιστωμένους, κάτι Μπαλτάκους και χρυσαυγίτες να ουρλιάζουν το ΟΧΙ και διαχώρισα τη θέση μου. Κρίμα σε όσους πίστεψαν ΟΧΙ αλλά εντός ευρώ.

 

Χωρίς βέβαια αυτό να αναιρεί τις σοβαρές ευθύνες Γερμανών αλλά και των κομμάτων που κυβέρνησαν από το 74 μέχρι σήμερα.

 

 

Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Ελλάδα θα βγεί εκτός ΕΕ αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.