Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ: Διαθέσιμη η εφαρμογή για υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία


Engineer

Recommended Posts

Καλησπέρα. Για να κάνω αίτηση ωστε να εχω και το 2015 χαμηλοτερη κατηγορια μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής?

δίοτι απο την σελίδα τους ΤΣΜΕΔΕ απο την σχετική ανακοίνωση δεν εβγαλα ακρη. καποιος μου ειπε μέχρι τέλος Αυγούστου ειναι η προθεσμία. Επικοινωνησα με το τσμεδε και μου ειπαν δεν ξερουν κατι για τέλος αυγούστου αλλα για εντός του 2015. Υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί το 2014 για ν α κάνεις αίτηση? <---το χρωστάω

 

 

2. Για την άσκηση του δικαιώματος υποβάλλεται σχετική αίτηση από τους ενδιαφερόμενους, ενώ η υπαγωγή στην επιλεγείσα κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία αρχίζει από την πρώτη του επομένου έτους εντός του οποίου υποβλήθηκε η αίτηση. Συνεπώς, για αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31/12/2015 η κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα γίνει από 1/1/2016 και θα ισχύει μέχρι 31/12/2016.

Κατ’ εξαίρεση, οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία αναδρομικά από 1/1/2015 θα υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός του 2015. Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι επιλέξουν την αναδρομική τους υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 1/1/2015, έχουν όμως καταβάλλει ήδη ασφαλιστικές εισφορές υπολογιζόμενες επί της υποχρεωτικής ασφαλιστικής κατηγορίας, οι Υπηρεσίες των Τομέων θα προχωρούν σε συμψηφισμό της προκύπτουσας διαφοράς με μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές.

www.tsmede.gr/Portals/0/Anakoinoseis/%CE%A91%CE%A16465%CE%981%CE%A9-%CE%A1%CE%9C%CE%9A.pdf

 

Δεν έχει ανακοινωθεί προθεσμία για την υπαγωγή σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία.

 

Αν κάνεις την αίτηση πριν τις 31/8/15 τότε στο ειδοποιητήριο του Α' 2015 (που θα εκδοθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 31/8) θα έχεις το ποσό της νέας (χαμηλής) ασφαλιστικής κατηγορίας.

 

Αν την κάνεις μετά τις 31/8 αλλά δεν έχεις πληρώσει ακόμα το Α' 2015, μπορείς να πας στο ΤΣΜΕΔΕ και να πληρώσεις το χαμηλό ποσό μόνο (σου βγάζουν επί τόπου νέο ειδοποιητήριο σε 'τσιγαρόχαρτο').

 

Αν βγει το ειδοποιητήριο του Α' 2015 (με την παλιά - υψηλή - κατηγορία), το πληρώσεις και μετά κάνεις την αίτηση, θα σου επιστρέψουν τη διαφορά (μπορεί όμως να περάσουν 2-3 χρόνια).

 

Τέλος, η προθεσμία για να πληρώσεις ή να ρυθμίσεις το 2014 που χρωστάς είναι απλά η προηγούμενη μέρα της αίτησης υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. Δηλαδή δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά μία από τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία είναι να μη χρωστάς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με την ενημερότητα που ληγει 31/8 για τους νεους και η πληρωμη ειναι μεχρι 30/9 ξερει κανεις τι παιζει?

 

Την προηγούμενη Πέμπτη που πήγα ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα μου είπαν ότι θα το ενημέρωσουν αλλά τίποτα ακόμη.

 

Σε ερώτησή μου αν μπορεί να εκδοθεί το ειδοποιητήριο από αυτούς (είτε με τις μειωμένες τιμές αν έχει υποβληθεί η αιτηση για την υπαγωγή σε κατωτερη κατηγορία είτε χωρίς τις μειωμένες τιμές αν δεν έχει υποβληθεί η αίτηση) και να πληρωθεί με κάοιον τρόπο (επι τόπου με τραπεζική επιταγή ή στην Τράπεζα) μου είπαν ότι δεν είναι δυνατόν ακόμη και να μην ανησυχώ θα διορθώσουν τις ημερομηνίες στην ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Εχει κάποιος κάποια πληροφόρηση σχετικά με αυτό για τους νέους ασφαλισμένους ?

Το ρωτάω γιατί υπάρχουν διαγωνισμοί την επομένη μέρα (Δευτέρα) 1/9.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι στην 3η κατηγορία.

Μπορεί κάποιος να μου πει ένα λόγο για μην πάω στην 1η αλλά στη 2η;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

στις αρχές αυτού του μήνα πέρασα την 5ετία και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να αιτηθώ για υπαγωγή από 1/1/2015 ή 1/1/2016. Το 1/1/2015 το λέω βέβαια με την έννοια το 5μηνο που απομένει για να κλείσει το 2015 να μην ανέβει κατηγορία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι δυνατό. Κάποια άποψη?

Link to comment
Share on other sites

@ntakal

στις 31/08 θα εκδοθεί το Α' 2015, συνεπώς αν υπαχθείς για μειωμένες εισφορές 2015-2016 θα πληρώσεις μειωμένες εισφορές 4 εξαμήνων.

 

@victoriasta

τσέκαρε άλλη μια φορά τα στοιχεία που βάζεις, αν είναι σωστά θα χρειαστεί μια βόλτα από το ΤΣΜΕΔΕ, πιθανόν να είναι περασμένα κάποια λάθος στοιχεία στο μητρώο σου και δεν μπορεί να γίνει αντιπαραβολή. 

 

edit: @ntakal τώρα τι κατηγορίες σε βγάζει κύρια σύνταξη και προσαύξηση? από εκεί τελικά θα κριθεί τι σε συμφέρει.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.