Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθέρωση αγορών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


thanasis1994

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

August αφού έκανες το κόπο να με κάνεις quote, κάνε το κόπο να διαβάσεις και τι λέω. Δε μιλάω για γέφυρες γενικά, μιλάω για γέφυρες Ρίου- Αντιρίου.

 

Και μπράβο στον κ. Οικονόμου για την άψογη κατασκευή της γέφυρας. Βάζω στοίχημα ότι δε τελείωσε Συγκοινωνιολόγος όμως...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και εσύ ως ηλεκτρολόγος από τει από που έχεις αποκτήσει την ικανότητα να κρίνεις την επιστημονική επάρκεια των πολιτικών μηχανικών είτε αυτοί είχαν κατεύθυνση δομοστατικού,υδραυλικού,συγκοινωνιολόγου,γεωτεχνικού κλπ...

 

Επειδή είσαι αδαής... να σε ενημερώσω πως άσχετα με την κατεύθυνση που διαλέγει κάποιος στα προχωρημενα εξάμηνα  και κάποια πιο εξειδικευμένα μαθήματα, όλοι οι σπουδαστές διδάσκονται στατικές,εδαφομηχανικές,υδραυλικές,οδοποιίες κλπ στο βασικό κορμό της σχολής που τους αποδίδει στο τέλος τον τίτλο του πολιτικού μηχανικού.Δεν υπάρχει τίτλος σε βασικό δίπλωμα ούτε Δομοστατικού,ούτε Υδραυλικού,ούτε Συγκοινωνιολόγου κλπ.

 

Σαν συμβουλή λοιπόν θα σου πρότεινα, να μη σχολιάζεις πράγματα που δεν ξέρεις & δεν κατανοείς.Άσε τους πολ.μηχ και τις άλλες ειδικότητες να ξέρουν καλύτερα για την επιστήμη τους από εσένα.

Ασχολήσου με την ηλεκτρολογία και άσε την γεφυροποιία για άλλους!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τοτε στα μαθηματα ροων δε μαθαινετε τιποτα; Φραπε κ ταβλι αντι για διδασκαλια; Επειδη νομιζω δεν ισχυει το παραπανω κ επειδη τα προγραμματα σπουδων ειναι δημοσια, μπορουμε να καταλαβουμε τις ποιοτικες διαφορες μεταξυ του Συγκοινωνιολογου κ του Δομοστατικου.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο Αυγητίδης τι ρόλο βαράει, που τον έχει περί πολλού ο Σταύρος;

 

Στάλθηκε από το Vodafone 875 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Η αξιολόγηση του βαθμού δυσκολίας ενός έργου με βάση τον αριθμό ορόφων και το μήκος των ανοιγμάτων σε ποιά επιστημονική θεωρία στηρίζεται; 

 

Αλλά και η έννοια της εμπειρίας νομίζω πως έχει περισσότερο κοινωνική παρά τεχνική σημασία και μάλλον αποτελεί χαρακτηριστικό κλειστού επαγγέλματος. Δηλαδή προστατεύει τους γηραιότερους που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήματα στο στήσιμο μιας επιχείρησης (και έχουν και μια οικογένεια να θρέψουν) από έναν νεαρό που με λίγη εξυπνάδα και λίγη τύχη θα λανσάρει κάποια καινοτομία και θα τους τινάξει στον αέρα.

 

 

Η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού είναι systems engineering, δηλαδή συνδυάζεις γνώσεις μηχανικής, υδραυλικής και σχεδιασμού του χώρου για να φτιάξεις ένα πολύπλοκο σύστημα, πχ μια πόλη με κτίρια, δρόμους, ύδρευση και αποχέτευση.

 

Το ότι υπάρχουν τομείς είναι λίγο παραπλανητικό. Τα μαθήματα των τομέων είναι μαθήματα επιλογής και θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κοινή δεξαμενή. Στην εποχή μου και στην πάτρα όπου τελείωσα, τα μαθήματα τομέα ήταν μονάχα 8, από τα οποία τα 2 μπορούσαν να είναι από άλλο τομέα. Και επειδή κάθε τομέας περιελάμβανε 2 τουλάχιστον εργαστήρια, άσχετα μεταξύ τους, τα υπόλοιπα 6 μπορεί να ήταν ανά 3 εντελώς διαφορετικού θέματος.

 

Πχ εμένα οι επιλογές μου ήταν: ατμοσφαιρική ρύπανση, χωροταξία και περιφερειακή ανάπτυξη, οικονομική της τεχνολογίας, διάθεση υγρών αποβλήτων, σχεδιασμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στερεά απόβλητα, προσομοίωση χημικών διεργασιών. Στα χαρτιά ανήκω στον τομέα περιβάλλοντος και συγκοινωνιών. Τί εξειδίκευση θεωρούμαι τελικά ότι έχω όμως?

Edited by georgios_m
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η παρακάτω γέφυρα μελετήθηκε το έτος 1965 από τον  Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ Αρίσταρχο Οικονόμου.

Η γέφυρα αυτή έκανε τότε τρία ( 3 ) παγκόσμια ρεκόρ και στέκει έως σήμερα αγέρωχη και άφθαρτη.

 

Ο Οικονόμου ήταν τότε 27 ετών. 

 

Οποιος λοιπόν ξέρει , ξέρει Σταύρο και δεν χρειάζεται να ασπρίσουν τα μαλλιά του με εμπειρίες τύπου Αυγητίδη. 

 

Ενδιαφέρον στοιχείο αυτό. Πιστεύω όμως άλλες εποχές τότε και άλλες τώρα. Να κάτσεις και να κάνεις κάτι τέτοιο σήμερα και να είσαι πριν τα 30, το βρίσκω αδύνατον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον στοιχείο αυτό. Πιστεύω όμως άλλες εποχές τότε και άλλες τώρα. Να κάτσεις και να κάνεις κάτι τέτοιο σήμερα και να είσαι πριν τα 30, το βρίσκω αδύνατον.

 

Δεν είναι αδύνατο. Απεναντίας,σήμερα γίνεται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.