Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελίωση πάνω στο ύψος του φυσικού εδάφους


 
ARS

Recommended Posts

Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι: Θέλουμε μικρό πάχος και επιλέγουμε κοιτόστρωση ...αλλά τα κατακόρυφα στοιχεία (φαντάζομαι υπάρχουν και τοιχία) κατεβάζουν ροπή στον πόδα. Ποιος θα παραλάβει αυτή την ροπή που συνήθως, όταν δεν έχουμε υπόγειο, απαιτεί συνδετήρια θηρία; το ραντιέ;

 

(Εκτός αν δεν έχουμε τοιχία, παρά μόνο πλαίσια με υποστυλώματα μικρής διατομής...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοιτωστρωση με "νευρωσεις" θα γινει... Το Φεσπα δεν ειναι και οτι καλυτερο για κοιτοστρωση...Μιλαμε για ισογειο κτηριο.. Δεν θα εχουμε και τεραστιες ροπες...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, μου είχε διαφύγει της προσοχής... Αλλά για 70m², ισόγειο η κοιτόστρωση δεν είναι λίγο ...υπερβολική; Και σκετες "νευρώσεις" να κάνεις πάλι υπερβολικός θα είσαι (ως προς το σεπ)

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολη ακουγεται.... Αλλα αν κανεις ενα προχειρο υπολογισμο δεν ειναι... Ίσως κατα πολυ λιγο ακριβοτερη η κοιτωστρωση (σε σχεση με πεδιλοδοκους, μπαζωμα, πατωμα)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Καταρχήν η κοιτόστρωση δεν μπορεί να υπολογιστεί σε βράχο καθώς είναι σχεδόν όλη ανενεργή (θα βρεις τις ανενεργές περιοχές?).

 

Δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορείς να σχεδιάσεις την κοιτόστρωση σε βράχο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Οπωσδήποτε θα τηρήσεις το ελάχιστο βάθος θεμελιώσης (κατα τη γνώμη μου 1,2 μ ακόμη και για μονώροφη οικοδομή-δεν αναφέρεις ορόφους).

Οι κανονισμοί προβλέπουν εντελώς άκαμπτη θεμελίωση. (μέχρι και εσωτερικά πέραν των εξωτερικών τοιχεία προβλέπει)

Σε διώροφη μεζονέτα πάνω σε βράχο, θεωρείτε αναγκαίο να θεμελιωθεί 1μ πιο κάτω για να μην είναι τελείως επιφανειακή θεμελίωση; Η περίπτωση θεμελίωσης που έχω είναι σε επικλινές έδαφος με υψομετρική διαφορά 10μ από τον δρόμο-όριο οικοπέδου και πρόσβαση στο σπίτι με δρόμο μέσα στο οικόπεδο με "S". Επίσης δεν θα έχει υπόγειο οπότε η θεμελίωση (κοιτόστρωση 40εκ.) είναι κάτω ακριβώς από την στάθμη δαπέδου ισογείου. Edited by Jamesk
Link to comment
Share on other sites

κανείς δεν λέει ότι η θεμελίωση πρέπει να είναι 1 ή 0,5 ή 2 μέτρα. Αυτό πρέπει να προκύπτει από την στατική μελέτη του κτιρίου και τα χαρακτηριστικά του υπο θεμελίωση εδάφους.

Σε μια κοιτόστρωση συνήθως το απαιτούμενο πάχος προκύπτει από τον έλεγχο έναντι διάτρησης (προφανώς το κτίριο σου είναι από μπετόν? κολώνες δοκάρια κλπ..)....

Επιπρόσθετα με την κλίση του οικοπέδου δεν παρέχονται πληροφορίες για το σημείο που θα κλιθείς να σκάψεις.. εκεί σε ενδιαφέρει τί κλίση υπάρχει και τί μπορείς να κάνεις..

Ακόμη, γιατί επιλέχθηκε η κοιτόστρωση ως θεμελίωση? πολλά ερωτήματα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.