Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως θα καταχωρούνται τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης


Engineer

Recommended Posts

Πολλοί θα τα βγάλουμε καθαρά τα 100€.

Αναφέρομαι σε όσους ζητάνε σκοτωμέη τιμή για το ΠΕΑ. Δεν τους μένουν καθαρά ούτε 5€ ανά ΠΕΑ, θα πρέπει να κάνουν 20ΠΕΑ για να βγάλουν το κατοστάρικο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί θα τα βγάλουμε καθαρά τα 100€.

Αναφέρομαι σε όσους ζητάνε σκοτωμέη τιμή για το ΠΕΑ. Δεν τους μένουν καθαρά ούτε 5€ ανά ΠΕΑ, θα πρέπει να κάνουν 20ΠΕΑ για να βγάλουν το κατοστάρικο.

 

Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολούν οι συνάδελφοι που κάνουν ΠΕΑ και δεν βγάζουν ούτε 5 ευρώ καθαρά. Μιλάμε για μια υπηρεσία μηχανικού. Το περιθώριο κέρδους μπορεί να είναι πολύ πιο μικρό σε σχέση πχ με τη κατασκευή άλλα σίγουρα εξασφαλισμένο. Οπότε αν παρέχει κάποιος μια υπηρεσία και δεν μπορεί να βγάλει ούτε από εκεί - έστω και τα ελάχιστα - τότε έχει άλλα προβλήματα και όχι το παράβολο των 100 ευρώ. 

Link to comment
Share on other sites

Aν ειναι μαγκες, ας βαλλουν αναδρομικη διαταξη "οσοι δεν καταχωρησαν ΠΕΑ, να το κανουν εντος 6 μηνων"...

Αν εχουν τα  @#!@$...

Λογικά θα ισχύσει αυτό που λες

Link to comment
Share on other sites

όταν δεν απαιτείται ΠΕΑ , πχ ανανέωση σε υφιστάμενο ενοικιαστή ή βιοτεχνικός χώρος πώς θα το αντιλαμβάνεται το τζιμάνι το gsis για να προχωρά την διαδικασία ;

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι υφιστάμενο ας ζητάνε την κατάθεση του προηγούμενου συμβολαίου. Σε αυτά που δεν χρειάζονται ας βάλουν επιλογές. Εάν θέλουν μπορούν. Το ζήτημα είναι να θελήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε και τις Επιθεωρήσεις Θέρμανσης-Κλιματισμού που έπρεπε να είχαν αρχίσει από 1-1-2014.

Προσθέτω ότι, οι επιθεωρήσεις τεχνικών συστημάτων ΘΨΚ αφορούν το σύνολο των κτιρίων [και τα εξαιρούμενα της έκδοσης ΠΕΑ]. Σιγά μην πέσει τόση δουλειά στην τεχνική αγορά.... Προβλέπω πάγωμα των επιθεωρήσεων [δυστυχώς], ή τουλάχιστον "δημιουργική" ολίσθηση προς το απώτατο μέλλον [ό,τι ακριβώς έκανε ο ν4122/2013 με την επιθεώρηση των τεχνικών συστημάτων, που ενώ έπρεπε να εφαρμόζεται από το 2010, την "ξαπόστειλε" το 2016!!!!]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Για να καταλάβω, ο παρακάτω Νόμος ισχύει ήδη? Μπορούν και οι επιθεωρητές που δεν έδωσαν εξετάσεις να ανανεώσουν τη συνδρομή (παράβολο των 100€) και να ξεκινήσουν τα ΠΕΑ....? Η αναφερόμενη ημερομηνία 30-6 είναι δηλαδή η καταληκτική για να έχει δώσει κάποιος τις εξετάσεις?

 

Από ΥΠΑΠΕΝ :Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν 4342/2015 (ΦΕΚ Α 143), «Η προθεσμία του εδαφίου β΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 6 του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177), που προστέθηκε με την παράγραφο 1 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174), παρατείνεται από 30 Ιουνίου 2015 έως 30 Ιουνίου 2016. Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης που εκδίδονται κατά το ως άνω χρονικό διάστημα θεωρούνται έγκυρα ως προς κάθε συνέπεια» 

 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν 4342/2015 (ΦΕΚ Α 143), «3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η παράγραφος 3 του άρθρου 14 του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Β΄ 407/9.4.2010) αντικαθίσταται ως εξής: 

«3. Κάθε συμβολαιογράφος για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο του ΠΕΑ. Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).» 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.