Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υψηλότερο αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα - Και οι μηχανικοί στην λίστα για την εγκατάσταση POS


Engineer

Recommended Posts

Υψηλότερο αφορολόγητο όριο θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που θα χρησιμοποιούν στις καθημερινές συναλλαγές τους αποκλειστικά το πλαστικό χρήμα.

 

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι όσοι πραγματοποιούν δαπάνες για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών (περιλαμβάνεται και η πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ) αποκλειστικά με κάρτες ή μέσω τραπεζικού συστήματος που συνολικά υπερβαίνουν το 70% - 80% του ετήσιου εισοδήματος τους τότε θα εξασφαλίζουν έξτρα αφορολόγητο. Η νέα ρύθμιση για την κάλυψη του αφορολόγητο ορίου με πλαστικό χρήμα αναμένεται να έρθει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

 

• Οι φορολογικές εκπτώσεις θα ισχύουν αποκλειστικά για δαπάνες που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. Αυτό σημαίνει, ότι με κάρτες ή με τραπεζική συναλλαγή θα πρέπει να γίνονται οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό και οποιεσδήποτε αγορών κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

 

• Το ποσοστό δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση πλαστικού χρήματος προκειμένου να «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο θα είναι είναι ανάλογα με εισόδημα που αποκτούν οι φορολογούμενοι. Συγκεκριμένα εξετάζεται η θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία, που θα πρέπει να γίνονται με χρήση κάρτας. Μάλιστα σχεδιάζεται να δοθεί κίνητρο προκειμένου οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν για όσο το δυνατόν περισσότερες δαπάνες τους τις κάρτες. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που για το 70-80% των δαπανών τους θα χρησιμοποιούν κάρτες, θα δικαιούνται υψηλότερο αφορολόγητο ποσό.

 

• Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι χάρτινες αποδείξεις και οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking το ποσό που θα απαιτείται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους για να πετύχουν τη μέγιστη φορολογική έκπτωση.

 

• Ειδική μέριμνα θα προβλεφθεί για τις κατηγορίες εκείνες των φορολογουμένων για τους οποίους θα είναι δύσκολη η διενέργεια συναλλαγών με πλαστικό ή με ψηφιακό χρήμα.

 

Από την «υποχρέωση» χρήσης των καρτών θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι άνω των 75 ετών καθώς και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών που δεν διαθέτουν ούτε ΑΤΜ΄s.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν στους επαγγελματίες και στα καταστήματα για τον τζίρο που πραγματοποιούν μέσω καρτών, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις πληρωμές. Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 να συνδεθούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες απευθείας με το σύστημα Τaxis.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση των ταμειακών σχεδιάζεται να ξεκινήσει πιλοτικά για συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς, όπως είναι η εστίαση, η διαμονή σε ξενοδοχεία κ.α. αλλά και σε επιτηδευματίες που συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, όπως γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, υδραυλικοί κ.α. οι οποίοι θα υποχρεωθούν να δέχονται πληρωμές μέσω POS.Εντός του 2016 θα ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας.

 

Οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα στοιχεία των αποδείξεων, τιμολογίων κ.λπ. που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα. Με τη διασύνδεση στο Taxis, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν από τις επιχειρήσεις στο Δημόσιο.

 

Πηγή: http://www.imerisia....pubid=113871814

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε ναι.

Σήμερα είναι 16.12.2015 και το σχέδιο είναι να συνδεθούν με το τάξις από 01.01.2016.

Εύλογος χρόνος.

 

Μιλάμε για πράγματα που στην Ευρώπη (γιατί εμείς δεν είμαστε) θεωρούνται εδώ και πολλά χρόνια αυτονόητα.

 

Επιδότησε την αγορά POS γιατί οι τράπεζες κάνουν πάρτι.

Φτιάξε επιτέλους το γαμ@@@@@ ηλεκτρονικό τιμολόγιο... Γιατί να κόβω χαρτάκια βρε αδερφέ;;;; Τα έσοδα μου ηλεκτρονικά από την αρχή τα οποία θα αποτελούν έξοδα για τον επιτηδευματία και χτίσιμο αφορολόγητου γιατ τον ιδιώτη.

Θα σου βάζω μόνο τα παραστατικά των λοιπών εσόδων τα οποία θα μπορείς να ελέγχεις κιόλας για το αν δικαιούμαι να τα βάλω...

 

Όλα αυτά τα νομοθετείς μέχρι Φλεβάρη και ισχύουν από 01.01.2017...

 

 

Ε και ψιτ, καλά όλα αυτά. Αλλά αγοράστε και κανά σκάνερ φορτηγών για να βρείτε και το λαθρεμπόριο καυσίμων... Γιατί κάποια λέει βυτία βγαίνουν Βουλγαρία γεμάτα αλλά ως άδεια και μπαίνουν μέσα γεμάτα χωρίς όμως να έχουν γεμίσει στην γείτονα...

Edited by ssouanis
  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να επιδοτήσουν τα POS. Θα έπρεπε να απελευθερώσουν τις προμήθειες.

 

Ας πληρώσω τη συσκευή POS αλλά η τράπεζα ή η cardlink ή η viva να μη κρατάει το 2% της κάθε συναλλαγής. Εξάλλου αν ανοίξει ο ανταγωνισμός οι τιμές στις συσκευές θα πέσουν και επιπλέον υπάρχει και το εξωτερικό ή τα μεταχειρισμένα. Υπάρχει και η λύση του e-POS που δε χρειάζεται συσκευή,

 

Μάλλον το ΥπΟικ νομίζει ότι θα μας δελεάσει με φοροαπαλλαγές που είναι μικρότερες απο τις προμήθειες των τραπεζών, για να βγουν κερδισμένες πάλι μόνο οι τράπεζες.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

αφου αποφασισαν την γενικευση των συναλλαγων μεσω τραπεζων  "υποχρεωτικα"

μετα θυμηθηκαν οτι δεν ειχαν προβλεψει τα  αυτονοητα...

και,  εκ  των υστερων,  ζητανε απο τις τραπεζες   "λογικες" τιμες...

Για τις τραπεζες και την  δικη τους λογικη   αυτες ειναι οι τιμες...

Με απλες "συστασεις" δεν λυνεται το προβλημα..

 

 

 

 

"Λογικές, όπως παντού»
Αλεξιάδης προς τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

    Αλεξιάδης προς τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι τράπεζες 3%, αυτό το ποσοστό δεν το παίρνει ούτε το Δημόσιο, είπε ο υπουργός   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

 

Αθήνα
Σε ρητές συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με γνώμονα την προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο αρμόδιος υπουργός, απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες να ευθυγραμμιστούν με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρώσεις. Πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Κατά τη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφέρθηκε στο θέμα, καταγγέλλοντας μάλιστα την επιβολή προμηθειών 3% στις πιστωτικές κάρτες και χρέωση 0,5 ευρώ για ηλεκτρονικές πληρωμές, με αφορμή σχετικά παράπονα που δέχθηκε, μεταξύ αυτών, ενός ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στον οποίο ζητήθηκε από τράπεζα προμήθεια 3% για τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Ακόμη, στηλίτευσε το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα προχωρούν και σε άλλες υπέρογκες χρεώσεις όπως ότι χρεώνουν 0,35 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ μέσω κάρτας και 0,5 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού μέσω e-banking, το οποίο ωστόσο δεν έχει κανένα κόστος και θα έπρεπε να ήταν πολύ φτηνότερο. Ανέφερε, επίσης, ότι ορισμένες τράπεζες ζητούν 280 ευρώ για να τοποθετήσουν σε καταστήματα ειδικό μηχανάκι για πιστωτικές κάρτες.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι τράπεζες 3% (για τις πιστωτικές) αυτό το ποσοστό δεν το παίρνει ούτε το Δημόσιο» είπε, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι τράπεζες ενισχύθηκαν από το κράτος και ως εκ τούτου οφείλουν να βοηθήσουν.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε προς τα μέλη της Επιτροπής ότι πρόκειται να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο και θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τόνισε πως η κυβέρνηση θα αντιγράψει από τις χώρες του εξωτερικού, τις βέλτιστες πρακτικές σε αυτό το θέμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οικονομία:  Περισσότερες ειδήσεις

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

αν είχαμε θα μαζευαμε και πιο γρήγορα τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

θα πληρώναμε και τις υποχρεωσεις μας

 

αφήνεις στον πελάτη τον λογαριασμό και περιμένεις ΠΟΤΕ θα σουρθει η ειδοποίηση ότι ΜΠΗΚΑΝ λεφτά

ενώ αν τοχαμε την ώρα πουναι ΖΕΣΤΟΣ θα το βγάζαμε χτυπάγαμε την κάρτα ή ότι αλλο...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΤΟΚΕΣ βρε αδερφέ

 

έχουν πάει τα ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ στα αστέρια

 

 

όσο για το ΤΕΕ κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και το θέμα με την ΚΑΤΑΘΕΣΗ αμοιβών

υποχρέωση ΜΟΝΟ ΤΣΜΕΔΕ ΚΤΛ σε εθνική

σου βάζουν οι πελάτες λεφτά σε αλφα τα μεταφέρεις εσύ σε εθνική τα καταθέτεις στον ειδικό λογαριασμό στο τέλος θα σου πει κάποιος ΜΛΚ ότι τα πήρες και διπλά...

ναι μλκ  Α,Ε η άλλη  έδωσε και ΜΑΥΡΑ  ΖΩΟ !!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σου βάζουν οι πελάτες λεφτά σε αλφα τα μεταφέρεις εσύ σε εθνική τα καταθέτεις στον ειδικό λογαριασμό στο τέλος θα σου πει κάποιος ΜΛΚ ότι τα πήρες και διπλά...

 

 

Εχει τελειωσει το θεμα αυτο.

Μην τα ξαναλεμε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει πόσες κάρτες θα έχουμε, θα είναι μια κάρτα για αγορά και η άλλη η κάρτα αποδείξεων που έλεγαν και παλιά οτι εκεί αποθηκεύονται οι συναλλαγές σου;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην αφαιρούνται και απο τους ελεύθερους επαγγελματίες όλα τα έξοδα τους έστω και μέσω κάρτας ή τράπεζας (ενοίκια, ΔΕΚΟ, σούπερ μάρκετ κλπ) και στο ποσό το οποίο είναι για αποθήκευση κάθε χρόνο ας μας φορολογούν με 26%

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.