Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση συστημάτων POS σε μηχανικούς


Recommended Posts

ΦΕΚ 1445Β/27-4-2017, Απόφαση (2), Αρθρο 2, παράγρ.6, εδάφιο β.

"[...]


6. Το ύψος του επιβληθέντος διοικητικού προστίμου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου μειώνεται στο ήμισυ εάν:

α) Ο υπόχρεος εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής της παρ. 4, προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.


β) Ο υπόχρεος εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο οπου αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα.

[...]"

Δεν αναφέρεται ούτε στον νόμο, ούτε και στην απόφαση, άλλος τρόπος απόδειξης. Αλλιώς πας με το (α).

 

Η τράπεζα ή/και ο προμηθευτής του τερματικού (αν η τράπεζα λειτουργεί ως ενδιάμεσος) για να μπορέσει να δικαιολογήσει το τερματικό ως είδος υποχρεωτικά θα σου εκδώσει ΤΔΑ που θ ακαταλήγει σε μηδενικό ποσό (μηδενική καταβολή).

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τότε μήπως να βάλουμε eurobank που είναι δωρεάν το 1ο έτος, και μετά ανάλογα πως θα πάει το πράγμα να δουμε για viva? Γιατι έτσι όπως το γράφει δεν καλυπτόμαστε με το viva όσον αφορά τον τρόπο απόδειξης. Θα στείλω στο viva ερώτημα με c/p την απόφαση που έγραψες και θα τους ρωτήσω πως αποδεικνύω χωρίς την ύπαρξη τιμολογίου οτι έχω την δυνατότητα υποδοχής καρτών μέσω viva. Γιατι αυτα που λεει η viva να εκτυπώσουμε τους όρους και να τους επιδείξουμε στον ελεγκτή δεν μου ακούγονται και πολύ σοβαρά είναι η αλήθεια. Θα πρέπει να το δουν και αυτοί το συγκεκριμένο θέμα πιο σοβαρά, ώστε να καλύπτεται ο πελάτης τους 100% σε περίπτωση ελέγχου.

 

edit: Τους έστειλα το παρακάτω επισυναπτώμενο mail.

post-3546-0-82693700-1500040337_thumb.jpg

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

Σε πρόλαβα :grin: .... δες εδώ την απάντηση και αποφάσισε.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

:smile: Το ερώτημα είναι το εξής. Ο νόμος 4446/16 είναι πάνω απο την ΚΥΑ  ΦΕΚ 1445Β/27-4-2017 ή το αντίθετο? Δηλαδή αν γίνει ο έλεγχος του λες του ελεγκτή οτι βάση νόμου 4446/16 είμαι καλυμμένος έχοντας λογαριασμό χωρίς μηχανακι στην viva άρα δεν έχω και τιμολόγιο, αλλα αυτός σου λέει οτι βάση  ΚΥΑ  ΦΕΚ 1445Β/27-4-2017 πρέπει να το αποδείξεις με τιμολόγιο, μπορεί να σου επιβάλλει πρόστιμο ή βάση 4446/16 δεν μπορει? Γιατι όντως ειναι σε αντιδιαστολή ο  4446/16  που δέχεται όλα αυτά τα μέσα αποδοχής καρτών με το ΦΕΚ 1445Β/27-4-2017. Χτες που μίλαγα με γνωστό μου δικηγόρο, μου είπε οτι θα νάλει viva αλλα με μηχανάκι pos, γιατι λεει αλλιώς πως θα το αποδείξεις στον έλεγχο.

 

edit: μόλις ήρθε και η απάντηση της viva

 

απο την άλλη σκέφτομαι, δεν θα έχουν και αυτοί νομικό τμήμα που να τους έχει πει αυτά που λένε ώστε να είναι κατοχυρωμένοι οι πελάτες τους και να μην έχει θέμα κάποιος τους πελάτης με την νομοθεσία?? 

 

edit2: Άρα θεωρώ οτι σε περίπτωση ελέγχου, ο μόνος τρόπος να τους πείσεις (μην έχοντας στα χέρια σου έστω μία σύμβαση) είναι να τους πείς κάτσε να μπούμε στον λογαριασμό μου στο viva να δείς οτι έχω λογαριασμό. 

post-3546-0-49913900-1500041366_thumb.jpg

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

1) Πάνω-κάτω τα ίδια απάντησαν.

Εμμεσα απάντησαν ότι, το πως θα "παρακαμφεί" η απόφαση εξακολουθεί να είναι στην διακριτική ευχέρεια του όποιου ελέγχου.

 

2) Για λόγους καθαρά τεκμηρίωσης λόγω του ότι δεν είμαι ειδικός να σου απαντήσω, σου μεταφέρω από τα "ανοικτά μαθήματα" του Πάντειου Πανεπιστημίου μερικά τμήματα.
Μια ΚΥΑ είναι μιά από τις μορφές της κανονιστικής πράξεις των οργάνων της εκτελεστικής λειτουργίας που το Σύνταγμα διακρίνει.
Ο νόμος μπορεί να προβλέπει για την εξειδίκευσή του, την έκδοση υπουργικής απόφασης, στο πλαίσιο της νομοθετικής εξουσιοδότησης.
Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το Σύνταγμα, έπεται το διεθνές δίκαιο, ακολουθεί το συνταγματικό έθιμο, με αμφιβολίες αν είναι υπεράνω του τυπικού νόμου, ακολουθούν οι τυπικοί νόμοι, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κανονισμός της Βουλής, τα παλαιότερα νομοθετικά διατάγματα και οι παλιότεροι αναγκαστικοί νόμοι, ακολουθούν οι κανονιστικές πράξεις της εκτελεστικής λειτουργίας που περιλαμβάνουν τα προεδρικά διατάγματα και τις κανονιστικές πράξεις των λοιπών οργάνων της εκτελστικής λειτουργίας.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι σε κάθε περίπτωση θα καταλήξεις στην διακριτική ευχέρεια του όποιου ελέγχου.
Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Η ενοικίαση POS είναι αποδεκτός τρόπος κτήσης αφού η απόφαση λέει για τιμολόγιο αγοράς?????

Link to comment
Share on other sites

... έλα μου ντε ????

... λειπει η απλότητα της γραφής των διευκρινιστικών .... και επικρατεί η προχειρότητα ....

και θεωρώ ότι τελικά πνιγόμαστε σε κάτι ανούσιο ... αφού τηρούμε και το γράμμα και το πνεύμα του νόμου ... 

και προσωπικά δεν πρόκειται να ξανααπασχολήσω το μυαλό μου με αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που εξέδωσαν την ΚΥΑ δεν περίμεναν ή δεν γνώριζαν ότι σε κάποιες τράπεζες συμφέρει να σου δώσει το Pos δωρεάν ή ότι υπάρχει η λύση του Freepos. Ειδικά στο δεύτερο όταν ο πελάτης σου δίνει την κάρτα του και 'σει μπορείς να πληρωθείς άμεσα (την επόμενη μέρα μπαίνουν τα λεφτά) τότε αν αυτό δεν είναι ηλεκτρονική πληρωμή τι είναι;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.