Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι επιτρέπεται σε ένα ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης;


adadim

Recommended Posts

....επιτρέπεται το πραγματικά κλειστό πάρκινγκ, να έχει πόρτα επικοινωνίας με το Ι-1?

Δεν απαγορεύεται.

 

 

και παρακαλώ βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ. Αρα τώρα που ο συμβολαιογράφος ζητά ένα απλό σχέδιο μηχανικού με την σημερινή κατάσταση ώστε να κάνει την περιγραφή τροποποίηση σύστασης με την σημερινή κατάσταση , ώστε να βάλει τα τελικά τ.μ μετα τίς αυξομειώσεις από την τακτοποίηση, και καπάκι στο ίδιο συμβόλαιο την μεταβίβαση

1. δεν πειράζει η πόρτα , που σημειωτέον και από την κάτοψη φαίνεται ότι ανήκει στο τακτοποιημένο μέρος.

2. ο μηχανικός τι προτείνετε να δώσει , ένα απλό σχέδιο με τίς γραμμοσκιάσεις που δείχνω, πάνω στο αρχικό σχέδιο τής αδείας, α τρόπος, αφου τον συμβολαιογράφο τόν ενδιαφέρουν ουσιαστικά τα τ.μ μετα τίς αυξομειώσεις, ή ο β τρόπος πλήρη κάτοψη?

3. ο μηχανικός όταν τακτοποίησε με 3843 δεν συμπεριέλαβε τούς τοίχους τής αδείας, όπως επιτρεπόταν. Τώρα αν βάλει Ι-1=40 τ.μ , η τακτοποίηση έχει 19τ.μ αντί 20τ.μ αυτ΄'ο πειράζει? ή να βάλει 39τ.μ

 

Υ.Γ=έβαλα αμ'εσως την ειδικότητα. Δεν ξέρω γιατί είχε βγεί!

14-07-2013 11;26;38PM.pdf

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι η κλειστή θέση στάθμευσης έχει χιλιοστά συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου?

ναι, έχει χιλιοστά.

Παύλο έχει κάποια σημασία αν έχει χιλιοστά?
Link to comment
Share on other sites

έχω την άποψη πως 2 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικία και κλειστή θέση στάθμευσης)  δεν μπορούν να συνδέονται με πόρτα, διότι με την πόρτα είναι σαν να θεωρούμε ότι αυτοί οι 2 χώροι  δεν είναι ανεξάρτητοι.

Ο συμβολαιογράφος, δέχεται σχέδιο με πόρτα ανάμεσα σε 2 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες; 

Link to comment
Share on other sites

δεν το έχουμε θέσει στο συμβολαιογράφο, απλά το συζητάμε με τον συνάδελφο μηχανικό. Μήπως ξέρεις αν μπορεί στην τροποποίηση ο συμβολαιογράφος να πεί ότι η Π-1 (άσχετα που έχει χιλιοστα) εφέξής θα μεταβιβάζεται μαζί με το Ι-1? Οπότε έτσι ουσιαστικά δεν θα είναι ανεξάρτητες.(ετσι είναι το γραφείο μου από τον κατασκευαστή, και έχει χιλιοστα και το γραφείο και η κλειστή θέση στάθμευσης)

Πάντως ας είναι ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, αφού μεταβιβάζονται σε έναν έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα λόγω πόρτας?

Το θέμα τής πόρτας πάντως είναι νομικό ή νομικό και πολεοδομικό?

καμία απάντηση για πιό τρόπο προτείνετε ο συνάδελφος να κάνει το σχέδιο στον συμβολαιογράφο, με γραμμοσκιάσεις ή κανονική κάτοψη? γιατι με τίς γραμμοσκιάσεις δεν θα επικεντρωθεί ειδικά ώστε να δείξει και πόρτα.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα πολεοδομικά δεν υπάρχει απαγόρευση να κάνει και πόρτες και παράθυρα στη θέση στάθμευσης.

Ιδιοκτησιακά δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα για τα όρια των ακινήτων που περιγράφουν οι τίτλοι να είναι και προστατευόμενοι αδιάβατοι. (αν ήταν έτσι γήπεδα χωρίς μάντρες πως θα τα μεταβίβαζαν).

Το όριο του τίτλου είναι μια γραμμή. Σε περιπτώσεις που δεν είναι σαφές κατασκευασμένο όριο καλό είναι στο όποιο σχέδιο ο μηχανικός να έχει δείξει και το περίγραμμα της ιδιοκτησίας και να βάλει και γράμματα (α,β,γ, κλπ)

 

Το ερώτημα που κάνεις για τις κατόψεις.

Τα σχέδια πρέπει να είναι κατόψεις και όχι κολάζ με ότι σημαίνει αυτό.

Και οι εμβαδομετρήσεις εμβαδομετρήσεις φυσικά.

 


 

Όμως συνάδελφε έχεις ρωτήσει συχνά και σε αλλά νήματα αν κατόψεις και σχέδια σαν αυτά, αν έχεις δικαίωμα εκ της ειδικότητας σου να κάνεις, και οι απαντήσεις ήταν πάντα όχι.

Παρ αυτά όλο για αυτά ζητάς οδηγίες και κατευθύνσεις. Δεν νομίζεις πως στο τέλος θα κάνεις ζημιά στον πολίτη αναλαμβάνοντας κάτι που δεν είναι αντικείμενο σου?

Σου υπενθυμίζω ότι και ένας μαθητής 2 έτος σε ΕΠΑΛ με λίγη πρακτική μπορεί να κάνει κολάζ ή και ας το πούμε κατόψεις σαν αυτές. Είναι σωστό να το αναλαμβάνει και ο πολίτης που δεν γνωρίζει  να μη έχει μια προστασία?

Link to comment
Share on other sites

μά δεν αναλαμβάνω. Χαζός είμαι αμα δεν έχω το δικαίωμα να υπογράψω κάτι και μάλιστα σε συμβόλαιο???

ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Ρωτώ, για να δώ τι θα ζητήσω από τον συνάδελφο, ώστε να κάνει του συμβολαιογράφου, γιατί αυτοί είναι στον κόσμο τους.

Link to comment
Share on other sites

πρίν λίγο ρώτησα και τον δικηγόρο και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα να υπάρχει πόρτα πρός το γκαραζ. Εφόσον πολεοδομικά επιτρέπεται πόρτα από κατοικία πρός κλεσιτό πάρκινγκ , νομικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.