Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Ικαρία: Δύο άντρες διαμελίστηκαν από μηχάνημα


george68

Recommended Posts

Ο ένας πήγε με αυτοθυσία να σώσει τον δεύτερο που παγιδεύτηκε εκεί

Δύο εργάτες έπεσαν νεκροί στον Εύδηλο Ικαρίας, σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή Μαυριάνου, στη Δημοτική Κοινότητα Αμάλου.

 

Πρόκειται για 59χρονο και 54χρονο, οι οποίο εργάζονταν στη διάνοιξη του δρόμου Κάλαμος-Νας, με τη χρήση σπαστήρα και σκαπτικού μηχανήματος. Κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, ο ένας από τους δύο πιάστηκε στα ρουλεμάν του μηχανήματος και παγιδεύτηκε σε αυτό, ενώ ο δεύτερος είχε την ίδια κατάληξη όταν επιχείρησε να βοηθήσει τον συνάδελφό του.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, και οι δύο εργάτες διαμελίστηκαν και ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ που έφτασαν στην περιοχή.

 

Από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 40χρονου κι ενός 52χρονου, υπευθύνων του εργοταξίου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων με ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, πρέπει να βγουν στο φώς. Τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον πολύτιμα εργαλεία για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Η αποψίλωση από προσωπικό και ουσιαστικά η παράλυση των υπηρεσιών επιθεώρησης εργασίας, που στερεί τους χώρους δουλειάς, από ουσιαστικούς ελέγχους, δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (μαζί με την πρόσφατη τραγωδία) θρηνούμε τέσσερις συναδέλφους, που έχασαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου».

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ικαρίας-Φούρνων σε ανακοίνωσή του τονίζει πως ο δρόμος Κάλαμος-Νας που θα έδινε πνοή στη ζωή των κατοίκων της Β.Δ Ικαρίας, καρκινοβατεί η αποπεράτωσή του εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 

Μιλά για «βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών μέτρων και ελέγχων από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας» καθώς και έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια. Και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι «τα συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα στο νησί της Ικαρίας, στο νομό Σάμου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, παύουν να είναι πια σύμπτωση!».

 

http://www.protothem...n-apo-mihanima/

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας δώσουμε βάση στην έλλειψη ελέγχων. Οι έλεγχοι από δημόσιο φορέα είναι ο μοναδικός τρόπος να ελαττωθούν τα ατυχήματα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θλιβερό και ανατριχιαστικό συμβάν, μακάρι να μάθουμε τι και πως και γιατί έγινε.
Οποιοι και ότι και να ήταν οι άτυχοι εργάτες, υποθέτω ανειδίκευτοι, θα έπρεπε να είχαν προειδοποιθεί/ήξεραν ότι δεν πλησιάζουν σε ρουλεμάν(?) εν ώρα λειτουργίας.
Ο δεύτερος εργάτης είναι άξιος θαυμασμού που προσπάθησε να βοηθήσει τον συνάδελφό του την ώρα που κομματιάζοταν απο το μηχάνημα, τελικά το πλήρωσε και αυτός.
Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και σήμερα ακόμα και στην Ελλάδα.

.

Θα μάθουμε αργότερα αν υπήρχε διακόπτης, προστατευτικά γύρω απο τα ρουλεμάν, επόπτης κλπ.
Ελπίζω ο θάνατος να ήταν γρήγορος ή ακαριαίος και κανενας τους να μην υπέφερε.
Τώρα είναι αναπαυμένοι.

Edited by AMHxaNos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κρίμα πραγματικά....

 

 

στο σημείο ήταν μόνοι τους........όταν πήγαν στο σημείο άλλοι έβλεπαν το μηχάνημα να δουλεύει και πουθενά τους εργάτες...

οι εργάτες δούλευαν για εργολάβο  που είχε παρει τμήμα της οδοποιιας

αυτούς που αναφέρει η αστυνομία είναι ο εργολάβος της οδοποιιας και ο αντίστοιχος της κατασκευαστικής που ανέλαβε το έργο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το εργατικό αυτό ατύχημα δεν έχω λόγια να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου. Δυστυχώς τόσο χρόνια στα εργοτάξια έχω ακούσει πολλά θλιβερά περιστατικά και ο κατάλογος των θυμάτων δεν έχει τελειωμό. Και απ' ότι φαίνεται οι δύο αυτοί άτυχοι εργάτες δεν θα είναι οι τελευταίοι...Διότι οι αρμόδιοι φορείς και οι διοικήσεις αυτής της χώρας δεν λένε να σοβαρευτούν στο θέμα της εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας εργασίας. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν οι εργολάβοι πιέζουν για να βγει το έργο και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα ασφαλειας και οποια επιμόρφωση περί αυτών αυτα τα ατυχήματα δυστυχώς θα συμβαίνουν

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό παράδεισο. Αυτός που θυσιάστηκε στην προσπάθεια του να σωσει τον συνάδελφο του για μένα είναι ήρωας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

απ' ότι φαίνεται οι δύο αυτοί άτυχοι εργάτες δεν θα είναι οι τελευταίοι...Διότι οι αρμόδιοι φορείς και οι διοικήσεις αυτής της χώρας δεν λένε να σοβαρευτούν στο θέμα της εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας εργασίας. 

Όπως τα λες...

Καλό παράδεισο στους αδικοχαμένους και συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.