Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν.651/77


Recommended Posts

13 hours ago, lou said:

Κακώς! Εδώ έχει παιχτεί μαιμουδιά... η άδεια του 1997 έπρεπε να έχει εκδοθεί στο αρχικό συνολικό οικόπεδο που περιέχει την κάθετη... θα έπρεπε δηλαδή στο τοπογραφικό της άδειας να φαίνεται το αρχικό οικόπεδο που έχει συσταθεί η κάθετη... το 43% + 57% = 100% (2314τμ + 3067,40τμ = 5381,40τμ) δηλαδή αν τα υπολογίζω σωστά..... το ''μικρό 400,66τμ'' δεν έπρεπε να έχει καμία εμπλοκή στην άδεια....

Καλημέρα έκανα λάθος. Η άδεια βγήκε κανονικά με το εμβαδό το συνολικό της κάθετης. Απλά τώρα το έχουν συνενώσει με το όμορο που αγόρασαν δηλ τα 400.66 τ.μ. Επομένως βάζω δήλωση για το όλο (5314) + για το κομμάτι το όμορο;; (400.66);;;;

Edited by ΑlexTopo
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, ΑlexTopo said:

..............Απλά τώρα το έχουν συνενώσει με το όμορο που αγόρασαν....

Δεν συνενώνονται τόσο απλά τα γεωτεμάχια! Συνεχίζουν και είναι δύο διαφορετικά κι ως τέτοια αντιμετωπίζονται.....

Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, ΑlexTopo said:

Καλημέρα έκανα λάθος. Η άδεια βγήκε κανονικά με το εμβαδό το συνολικό της κάθετης. Απλά τώρα το έχουν συνενώσει με το όμορο που αγόρασαν δηλ τα 400.66 τ.μ. Επομένως βάζω δήλωση για το όλο (5314) + για το κομμάτι το όμορο;; (400.66);;;;

  Αυτη ειναι η τριτη "εκδοχη" του αρχικου ερωτηματος.

[λαθος μου...ειναι η τεταρτη...]

Η απαντηση παραμενει η ιδια:

Τα γηπεδα εξακολουθουν να ειναι ανεξαρτητα

καλημερα ιασονα

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

51 λεπτά πριν, ΑlexTopo said:

Καλημέρα έκανα λάθος. Η άδεια βγήκε κανονικά με το εμβαδό το συνολικό της κάθετης. Απλά τώρα το έχουν συνενώσει με το όμορο που αγόρασαν δηλ τα 400.66 τ.μ. Επομένως βάζω δήλωση για το όλο (5314) + για το κομμάτι το όμορο;; (400.66);;;;

Συνάδελφε δεν ξέρω ποια εμπειρία έχεις, αλλά από αυτά που ρωτάς δείχνεις  σαν να τα έχεις χαμένα. Η συνένωση δεν γίνεται έτσι απλά, επειδή το είπε ή το υπέδειξε ο ιδιοκτήτης. Υπάρχουν οι συμβολαιογραφικές συνενώσεις και οι τοις πράγμασι συνενώσεις όταν έχουμε όμορα οικόπεδα ή γήπεδα ίδιου ιδιοκτήτη ή διαφορετικών ιδιοκτητών με το ίδια δικαιώματα και τα ίδια ποσοστά. Όπως προανέφεραν οι συνάδελφοι, έχουμε να κάνουμε με δυο ξεχωριστά και αυτοτελή ακίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Επαναλαμβάνω δεν παω για καποια συνένωση αλλα πρόκειται για ένα τοπογραφικό για άδεια. Το αρχικό ερώτημα μου είναι τι δηλώσεις μηχανικού ν.651/77 θα βάλω. Αυτό. Απ ότι καταλαβαίνω, τα αντιμετωπίζω προφανώς σαν δυο ξεχωριστά ακίνητα δηλαδη: Θα κάνω μια δήλωση για όλο το αρχικό οικόπεδο της κάθετης + μια για το μικρό (400.66 τ.μ) αντιμετωπίζοντας τα αρα, ως δυο αυτοτελείς ιδιοκτησίες

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΑΛΕΞ γράφω επειδή βασικά "απάντησες" σ' αυτά που έγραψα ΚΑΙ εγώ. 

Αυτά που γράφεις στην τελευταία σου ανάρτηση θα έπρεπε να τα γράψεις από την αρχή!

Βλέπεις όλοι, όσοι γράψαμε, καταλήγουμε πως τα πράγματα δεν έπρεπε να γίνουν όπως έγιναν.

Πιστεύω πως και εσύ, για να βάλεις το θέμα εδώ στο φόρουμ, θεωρείς, κατά βάθος και το πιστεύω αυτό, πως κάτι δεν θα πήγαινε καλά στην έκδοση αυτής της Ο.Α.. 

Στην καριέρα μου έχω δει τα πάντα . Πάααανπολλές "μαϊμού" άδειες. Αν μιλήσουμε για πολεοδομία της Χαλκιδικής? ... Ε! τότε ....Άστα να Παν!

Κάποια συν. αρχιτεκτόνισσα  μου είπε κάποτε, πως "αν μου ζητούσαν να βγάλω άδεια για προσθήκη στον λευκό Πύργο θα μπορούσα  να την βγάλω". Ναι! Στον Λευκό πύργο! Και την πίστεψα!

Τα πράγματα λοιπόν είναι ακριβώς όπως τα είπαν παραπάνω οι συνάδελφοι. Ξαναδιάβασε λοιπόν αυτά που σου γράφει ο Δημήτρης, αλλά & ο συν. Lou (με το ωραίο μπαρπατσέλι) πολύ καλά τα έγραψε.

Η Ο.Α. στην κάθετη των 43% θα έπρεπε να βγει στο όλο οικόπεδο (δηλ. στο 43% + 57 %) και με το ίδιο τοπογραφικό μπορεί να βγάλει Ο.Α και αυτή η κάθετη που έχει το 57%.

Το οικόπεδο των 400τμ ανάλογα με το τι γράφουν οι όροι δόμησης για την αρτιότητα της περιοχής (δεν μας τους δίνεις) είναι η δεν είναι (μάλλον δεν είναι) άρτιο και οικοδομήσιμο. 

Εσύ πάντως μπορείς να κάνεις αποτύπωση όλης της επιφάνειας, απλά για να δώσεις συντεταγμένες και υψόμετρα, αλλά μέχρι εκεί. Αν όμως πρέπει να δώσεις και δηλώσεις του αρθρου 5 του Ν. 651/77 τότε μία για το ένα οικόπεδο με τις κάθετες των 57% & 43% και η άλλη για το "μικρό", όπως το ονομάζεις, των 400τμ.

Διαφορετικά ας υπογράψει το Τ. Διαγρ. αυτός που θα βγάλει και την Ο.Α.

 

Υ.Γ. Καταλαβαίνω πως ΄είσαι νέος και θέλω να σε προφυλάξω.  

Edited by nbr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ΑlexTopo said:

... τοπογραφικό για άδεια. Το αρχικό ερώτημα μου είναι τι δηλώσεις μηχανικού ν.651/77 θα βάλω. ....

και αν θυμάμαι καλά και δεν έχει αλλάξει κάτι στα τοπογραφικά για Οικοδομική Άδεια δεν είναι απαιτητό να μπεί η 651/77

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά αγαπητοί συνάδελφοι και καλή χρονιά!

Σε σχέση με την 651/77, θυμάμαι μία διαφωνία μας προ καιρού που είχαμε γράψει κάτι σεντόνια, και γελάω!

Είχαν ειπωθεί πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, θυμάμαι ότι η κατάληξη σχετικά με το θέμα ήταν η εξής:

Ότι όντως, ο νόμος 651/77 αναφέρεται σε αγοραπωλησίες και η σχετική δήλωση αφορά αυτές. Σε ότι αφορά την έκδοση άδειας δόμησης, η Υ.ΔΟΜ. υποχρεώνει το μηχανικό να κάνει αναφορά στην αρτιότητα - οικοδομησιμότητα του ακινήτου, στην ύπαρξη ρεμάτων κλπ. Έτσι, πρέπει να αναφερθούμε στο περιεχόμενο της παραπάνω δήλωσης, ασχέτως του τίτλου που θα βάλουμε τη δήλωση. Πολλοί αναγράφουν "έρευνα μηχανικού", άλλοι όπως και εγώ προσωπικά αναγράφουν "Δήλωση Ν.651/77", με το σκεπτικό ότι πολλές ΥΔΟΜ θέλουν να το δουν έτσι γραμμένο, και ας μην είναι στην πραγματικότητα σωστός ο "τίτλος" της συγκεκριμένης δήλωσης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

0 ν 651, πραγματι αναφερεται σε μεταβιβασεις λογω πωλησεως  οικοπεδου ή αγροτεμαχιου,

αρα δεν αφορα τις γονικες παροχες

και ουτε σε "καθαρα αγροτικες περιοχες"[;;;;;]

Πλην ομως, η αντικειμενικη  αξια καθε "ακινητου",  υπολογιζεται,  σε καθε δηλωση  για την ΔΟΥ,   με βαση  την τιμη ζωνης και καποιες παραμετρους, μεταξυ των οποιων και το "αρτιο και οικοδομησιμο",   το οποιο βεβαιωνει μηχανικος.

Επομενως  σωστο θα ειναι σε καθε συμβολαιογραφικη πραξη να υπαρχει τοπο με τον 651

 Άρθρον 5

1. Εις πάσαν δικαιοπραξίαν έχουσαν ως αντικείμενον μεταβίβασιν λόγω πωλήσεως οικοπέδου ή αγροτεμαχίου μετά ή άνευ κτισμάτων επισυνάπτεται εις το πωλητήριον συμβόλαιον τοπογραφικόν διάγραμμα, υπογραφόμενον υπό των συμβαλλομένων και του συντάσσοντος τούτο μηχανικού ή υπομηχανικού εις το οποίον αναγράφονται τα μήκη των πλευρών, τα όρια προς τας ομόρους ιδιοκτησίας, τα ονόματα των γνωστών ιδιοκτητών των ως και το εμβαδόν του πωλουμένου ακινήτου. Επί του διαγράμματος δηλούται υπευθύνως υπό του συντάσσοντος τούτο μηχανικού ή υπομηχανικού εάν επί του μεταβιβαζομένου επιτρέπεται ή ού η ανοικοδόμησις κατά τας κειμένας πολεοδομικάς διατάξεις. Εάν το μεταβιβαζόμενον αποτελή τμήμα μεγαλυτέρας εκτάσεως, βεβαιούται εις το αυτό σχεδιάγραμμα υπό του μηχανικού ή υπομηχανικού εάν και το εναπομένον εις τον πωλητήν πληροί ή όχι τους όρους δομήσεως.

Της κατά το προηγούμενον εδάφιον υποχρεώσεως εξαιρούνται αι λόγω πωλήσεως μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων, μετά ή άνευ κτισμάτων κειμένων εις καθαρώς αγροτικάς περιοχάς.

Στα Τοπογραφικά διαγράμματα που συντάσσονται για ακίνητα, τα οποία ευρίσκονται σε περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί και στις οποίες λειτουργεί κτηματολόγιο, ο συντάσσων μηχανικός υποχρεούται να βεβαιώνει αν το διάγραμμα είναι συμβατό, ως προ το σχήμα, τα όρια και το εμβαδόν του ακινήτου, προς τις αντίστοιχες καταχωρίσεις στο κτηματογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13α του ν. 2664/1998.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.