Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα για ημιυπαιθρίους


gio

Recommended Posts

Χαρη συμφωνω απολυτα. Ειδικα στην μετρηση μονο του ογκου, υψους, καλυψη κτλ. Το σωστο θα ηταν το κρατος να ενδιαφερεται για το εξωτερικο του κτηριου.

 

Να πω και κατι αλλο. Προσφατα εχω καταθεσει αδεια για 2 μεζονετες σε οικισμο. Οι μεζονετες ειναι 3οροφες. Υπογειο, ισογειο, οροφος. Στη δομηση μετρανε 89 τετραγωνικα στη μια ενω συνολικα ειναι 150 αφου και το υπογειο θα ειναι μερος του σπιτιου που θα το κανει οτι θελει αυτος που θα μενει μεσα. Εχω 1 ημιυπαιθριο τον οποιο δε θα κλεισω. Τον εκανα για να βγαινεις να πιεις εναν καφε το καλοκαιρι, αν δεν μου χρειαζοταν δε θα τον εκανα καθολου. Μετρωντας λοιπον τον ογκο ανακαλυψα οτι ημουν σχεδον στο οριο (μενουν 40 μ3 ακομα.)

Τι θελω να πω με αυτο. Αν δεν υπηρχε ο συντελεστης ογκου εγω θα μπορουσα να φτιαξω ενα προσθετο ισογειο παρκινγκ που θα το μετετρεπα σε γκαρσονιερα. Ομως ο ογκος δε με αφηνει. Ακομα και το σαλονι θα μπορουσα να του βαλω ραμπα και να το δηλωσω γκαραζ με μια πολυ ομορφη βαρυα ξυλινη γκαραζοπορτα 2,2 μετρων πλατους. Στο γκαραζ επιτρεπεται και wc που δε μετραει στη δομηση. με λιγα λογια χωρις τον ογκο θα μπορουσα αντι για 400 τμ στο οικοπεδο να βαλω 1500 και να μην μπορει να αποδειξει κανενας την αλλαγη χρησης.

Η μεγαλη γελοιοτητα του κρατους ειναι το γεγονος οτι εχει τεραστια πολεοδομικη νομοθεσια (ψαχνουμε αν μετραει το φαναρι της σκαλας, αν μετραει η καμιναδα του τζακιου και αλλες βλακειες),

εχει νομοθεσια η οποια απαγορευει πραγματα των οποιων η παραβαση δεν αποδεικνυεται (π.χ. εγω που στο υπογειο της μεζονετας θα εχω κατα πασα πιθανοτητα 1 υπνοδωματιο, ενα γραφειο και ενα χωρο για λοιπες χρησεις + ενα wc, μπορω πολυ ευκολα αν ερθουν για αυτοψια να τα κανω σε 10 λεπτα ολα ενα κουβαρι εκει μεσα ωστε να εχουν και την εικονα της αποθηκης.),

επιτρεπει την ενοικιαση χωρων οι οποιοι ειναι βοηθητικοι (ο βοηθητικος χωρος ανοικει στον κυριο χωρο του οικοδομηματος, αρα δε μπορει να νοικιαζεται ξεχωριστα. Θα πρεπε να νοικιαζεται μαζι με τον κυριο και ο ενοικιαστης αν γουσταρει να κοιμαται στην αποθηκη ή στο γκαραζ δικαιωμα του.),

επιτρεπει την πωληση βοηθητικων χωρων χωρις να συνοδευονται απο κυριους στην ιδια οικοδομη.

Ασε που οι υπηρεσιες μεταξυ τους αλληλοσυγκρουονται με σκοπο το κερδος. Η εφορια π.χ. αν δηλωσεις οτι παιρνεις ενοικιο απο το υπογειο του σπιτιου σου επειδη το εχεις δωσει για καταστημα δε σου λεει οχι. Σου λεει φερε εδω τα λεφτα και νοικιασε και το βοθρο αμα θες.

 

Κι εγω ειμαι υπερ των ελεγχων απο πολεοδομια. Ομως το κρατος δεν μπορει να δινει στον υπαλληλο την ευχαιρεια να σου λεει οτι το πατζουρι το δηλωσες καφε χρωμα και τελικα το εκανες κοκκινο-καφε. Επισης ειναι βλακωδες κατα τη γνωμη μου να χρειαζεσαι εκδοση αδειας για αλλαγη χρωματων, για αλλαγη ανοιγματων, για αλλαγη σχεδιου ή υλικου στα καγκελα κτλ. Θα μπορουσε με μια απλη εκθεση του μηχανικου σου να μπορεις να το κανεις αυτο με πολυ λιγα χρηματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για αυτό και γω σε καμία άδεια δεν αναφέρω χρώμα ανοιγμάτων και χρώμα εξωτερικής τοιχοποίιας . Και αν ο πελάτης τελικά θέλει να το βάψει σε άλλο χρώμα από αυτό που το έχω εγώ δηλώσει θα πρέπει να του ξανακάνω αναθεώρηση ? Σιγά ...! Καμιά αναφορά χρώματος και το θέμα έληξε ...

Link to comment
Share on other sites

...Κι εγω ειμαι υπερ των ελεγχων απο πολεοδομια. Ομως το κρατος δεν μπορει να δινει στον υπαλληλο την ευχαιρεια να σου λεει οτι το πατζουρι το δηλωσες καφε χρωμα και τελικα το εκανες κοκκινο-καφε. Επισης ειναι βλακωδες κατα τη γνωμη μου να χρειαζεσαι εκδοση αδειας για αλλαγη χρωματων, για αλλαγη ανοιγματων, για αλλαγη σχεδιου ή υλικου στα καγκελα κτλ. Θα μπορουσε με μια απλη εκθεση του μηχανικου σου να μπορεις να το κανεις αυτο με πολυ λιγα χρηματα.

Εκτός αν πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς όπου εκεί θα έπρεπε να υπάρχουν σαφείς προδιαγραφές για τις διαστάσεις των ανοιγμάτων, τα υλικά και τα χρώματα.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια,στο εξωτερικό,ο πολεοδομικός σχεδιασμός βασίζεται σε έναν αντίστοιχο συντελεστή όγκου ή δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Πριν περίπου δυο βδομάδες μια κυρία μου τηλεφώνησε για να συναντηθούμε. Τη ρώτησα περί τινος το ραντεβού, μου είπε "για να ετοιμάσετε φάκελο για να νομιμοποιήσω τους ΗΧ". Της απάντησα "ακυρο". Επέμενε. Της είπα "είναι νωρίς". Απαντάει "μάλλον όχι". Είδα κι έπαθα να κλείσω. Όμως την επόμενη ξανά τα ίδια, και "δεν με καταλάβατε, να τα πούμε από κοντά, υπάρχουν θέματα...", και το συνέχισε για καμιά βδομάδα έτσι, -συνομωτικά + χαμηλόφωνα. Πριν λίγες μέρες ήρθε και με βρήκε, και μου εξήγησε το πολύ βιαστικό της θέμα (πράγματι), για το οποίο ζητά και τη συνδρομή μηχανικού:

Θέλει να προλάβει να χτίσει λέει, (ή, έστω, να "στήσει") "ένα γρήγορο αλλά σωστό" αυθαίρετο, με καθοδήγηση μηχανικού, ο οποίος και θα αναλάβει να το νομιμοποιήση αμέσως μετά, δλδ "να, τώρα, που θα νομιμοποιήσουν όλα τα αυθαίρετα".

8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.