Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

@akis73 ευχαριστώ και πάλι.

H Ο.Α. είναι του '68. Ο φάκελος της αδείας δεν περιλαμβάνει ΤΔ. Από ένα σκαρίφημα όμως μόνο στο στέλεχος βλέπω διαφορετική τοποθέτηση  της ισόγειας κατοικίας και των αποθηκών στο οικόπεδο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό?

Όσον αφορά τη παραβίαση Δ, με τι να συγκρίνω δηλαδή? Σκέφτηκα να υποβάλλω στη τακτοποίηση και το ΤΔ που συντάσσω, (έτσι κι αλλιώς το συντάσσω και για τη μεταβίβαση) και να μην αναφέρω σε ΦΚ παραβίαση Δ.

Ποιά η γνώμη σας?

Επίσης να αναφέρω το εξής: Η αγροτική αποθήκη είναι στο σημερινό όριο του οικοπέδου (ενώ στο σκαρίφημα του στελέχους φαίνεται σαν 6,00μ απόσταση από τα όρια) με 2 παράθυρα προς το όμορο - αυτό αποτελεί πρόβλημα?

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όταν λες σκαρίφημα τι ακριβώς εννοείς; Ξαναψάξε στο φάκελο αν είναι μήπως υπάρχει τοπογραφικό ή έστω διάγραμμα κάλυψης της τότε εποχής. Αν η αποθήκη είναι στο όριο του οικοπέδου, τότε προφανώς υπάρχει παραβίαση Δ >20% σε ένα τμήμα τουλάχιστον ή και σε όλο το κτίσμα. Τα παράθυρα μπορείς να τα υπάγεις σε ρύθμιση, αλλά αν ο όμορος εγείρει θέμα με μορφή καταγγελίας θα πρέπει να τα κλείσεις (πχ. με υαλότουβλα).

Link to comment
Share on other sites

Τελικά υπάρχει όντως ΤΔ αλλά διαφέρει από τη σημερινή κατάσταση. Τα σημερινά βέβαια όρια αντικατοπτρίζονται σε νεότερο ΤΔ αποδοχής κληρονομίας του 2009 (αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη τακτοποίησή μου). 

Έτσι μου 'ρχεται να τακτοποιήσω τα πάντα σαν χωρίς άδεια (όπως συνίσταται στο παράρτημα Α), εφόσον το οικόπεδο της αδείας δεν ταυτίζεται με το σημερινό. Εξάλλου λόγω κατηγορίας μόνο κατόψεις θα χριεαστεί να επισυνάψω που έχω κάνει έτσι κι αλλιώς (όπως και ΤΔ).Διατηρώ επιφύλαξη βέβαια μήπως αυτό δημιουργήσει θέμα στη μεταβίβαση? Τι λέτε?

Από την άλλη, μήπως απλά τακτοποιήσω με ένα ακόμη ΦΚ κατηγορίας 3 για μετατόπιση της ισόγειας κατοικίας σε άλλη θέση? Είναι όντως σε άλλη θέση από της αδείας..

 

 

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα,

όταν σε οικόπεδο με οριζόντια σύσταση έχω στην ίδια οριζόντια, δύο κατοικίες που ανήκουν σε 2 ιδιοκτήτες, προ του 1975 άρα κατηγορία 1, θέλει συναίνεση για να ρυθμίσω την μια από τις δύο κατοικίες?

αν και επειδή είναι εκτός σχεδίου, πρέπει να ρυθμιστούν μαζί, σωστά? οπότε κάνω δύο δηλώσεις μια για την κάθε κατοικία που ανήκει στην ίδια οριζόντια?

(αφού ο νόμος λέει Αν έχει συσταθεί οριζόντια, η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία)

Link to comment
Share on other sites

 υποθετω οτι εχεις δυο καθετες, εκτος σχεδιου

Θεωρουνται εγκυρες και νομιμες με το 98 παρ.1

Αρα τακτοποιουται ξεχωριστα καθε μια.

 

Σε καθε καθετη υπαρχουν δυο ανεξαρτητες ΟΙ.

Μια απο αυτες εχει αυθαιρεσιες, προ 75.

 Κατ' αρχας, τακτοποιει μονη της η καθε μια ΟΙ, με το 96 κατ. 1.

 [δεν λες τι αυθαιρεσιες εχει....]

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο γράφει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και χωρίζει το οικόπεδο στην κίτρινη ΟΙ και την πράσινη ΟΙ.

Στην κίτρινη έχω τα κτίσματα Α (αριστερά στο σχέδιο) και το κίτρινο Α τμήμου του οικοπέδου, όπου υπάρχει και το κόκκινο κτίσμα (που έχω σχεδιάσει), το οποίο δεν φαίνεται στο τοπογραφικό+συμβόλαιο, ενώ προιφίστανται του συμβολαίου.

Στην πράσινη ΟΙ έχω τα κτίσματα Β και το τμήμα οικόπεδο Β.

Και θέλω να ρυθμίσω τα κτίσματα στην ΟΙ Α-κίτρινη, είναι όλα κτίσματα προ 1955 αλλά βρίσκω αεροφωτογραφία του 1975 άρα, δεν έχω άδεια, είναι όλα αυθαίρετα. Κάνω μια δήλωση για τα κτίσματα Α και κόκκινο, προ 1975, με παράβολο 250€, χωρίς άδεια, σωστά? δεν θέλω συνέναιση του πράσινου αφού έχω σύσταση ΟΙ, παρόλο που είναι εκτός σχεδίου?

1980-8-29 - ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ αντίγραφο_page-0001.jpg

Link to comment
Share on other sites

@patty Eπαναδιατύπωσε με σαφήνεια το τι θέλεις να πεις. Υπάρχει πράξη σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών σε συσταθείσα κάθετη ιδιοκτησία (μικτή κάθετη)  όπως αναφέρει ο Δημήτρης;

Γενικώς, σε ό,τι αφορά τον αριθμό δηλώσεων υπαγωγής κατηγορίας1, σε οριζόντιες ιδιοκτησίες, ισχύει αυτό που γράφεις και θα πρέπει οι δηλώσεις να είναι αριθμητικά όσες και οι οριζόντιες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μίλησα με τη συμβολαιογράφο και είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες σε συσταθείσα κάθετη. Οπότε για τα κτίσματα ανά ΟΙ κάνω μια δήλωση άρα αφού έχω δύο ΟΙ κάνω δύο δηλώσεις.

Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

Έχω την εξής περίπτωση προς τακτοποίηση:

Διώροφη οικοδομή του '74 (σε οικόπεδο εντός οικισμού) το στέλεχος της οποίας (στον ογκομετρικό υπολογισμό δηλαδή) υποδεικνύει 120τμ στον όροφο και 120τμ ισόγειο. Στα εγκεκριμένα περιλαμβάνεται μόνο κάτοψη κατοικίας ορόφου και το ισόγειο κατά τη κατασκευή έμεινε αδιαμόρφωτο χωρίς επιπλέον σχέδια.

Σήμερα το ισόγειο αποτελείται κατά το ήμισυ από ανεξάρτητες αποθήκες και το υπόλοιπο αδιαμόρφωτο.

Υπάρχει ΥΔ/ΥΚ εκ κατασκευής (μαζί με άλλες αυθαιρεσίες ανοίγματα/ύψη κτλ) αλλά δεν ξέρω το ισόγειο πως τακτοποιείται. Θέλοντας να πω η επιφάνεια (τα 1420τμ δηλαδή του ισογείου) είναι ήδη στην άδεια του '74 παρότι δεν προσδιορίζονταισχέδια κτλ

Ο ιδιοκτήτης με το πέρας της τακτοποίησης θέλει να προβεί σε έκδοση αδείας και να δημιουργήσει 2 ανεξάρτητες κατοικίες στο ισόγειο.

Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε για το πως πρέπει να τακτοποιηθεί το ισόγειο?

Σκέφτομαι το ισόγειο εφόσον έχει 120τ.μ. χώρους ΚΧ (παρότι ουσιαστικά αδιαμόρφωτο για την ώρα), να τακτοποιήσω τις υπάρχουσες αποθήκες χωρίς όμως ΥΔ/ΥΔ (περιγράφοντας τες στην ΤΕ) και ουσιαστικά το ισόγειο μήπως μπορούσε με άδεια αποπεράτωσης? Δεν ξέρω.. θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε άδεια του 74 που αποθήκη μετατράπηκε σε ημιυπαίθριο χώρο αυτό αποτελεί αυθαιρεσία η αρκεί μια ενημέρωση του φακέλου της άδειας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.