Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

συνάδελφοι καλησπέρα,

σε ρύθμιση που είχε γίνει στον 4178 για διώροφο με κατηγορία 1 τον ένα όροφο και κατηγορία 2 τον άλλο, ακολούθησε σύσταση Ο.Ι. με πληρωμή του 30%.  Σήμερα αυτή η δήλωση μεταφέρθηκε στον 4495 για αποπληρωμή του προστίμου. Πλέον χάνουμε το δικαίωμα της κατηγορίας 1 λόγω του ότι η μετάβαση στον 4495 βρίσκει το κτήριο διηρημένο? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5 λεπτά πριν, gtho said:

..Σήμερα αυτή η δήλωση μεταφέρθηκε στον 4495 για αποπληρωμή του προστίμου. ...

μα γιατί κάνατε την μεταφορά αφού μπορούσε να το πληρώσει εκεί που ήταν...

Αφού όμως τώρα είναι 4495 διορθώνεις όλα και τις κατηγορίες με βάση τις διατάξεις του 4495

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ didonis, σε πρώτη ανάγνωση φαινόταν ότι μηδενιζόταν το πρόστιμο με τη μεταφορά αλλά δυστυχώς δεν είχα υπολογίσει ότι θα έχανα την κατηγορία 1 

Link to comment
Share on other sites

Σε οικ.άδεια 1971 που προέβλεπε τριώροφο οικοδομή γίνεται αναθεώρηση το 1978 για αποπεράτωση ισογειουκαι Α οροφου  και προσθήκη 1 ορόφουπανω απο τριτο οροφο  .Υπάρχουν  τα σχέδια της αρχικής αδείας με κατοψεις για ισογειο και α οροφο και της τελευταίας αποπεράτωσης  με κατόψεις μόνο του βκαι γ ορόφου.Εχει γινει συσταση και αποτυπωνεται η πραγματικη κατασταση διαφορετικη απο την αδεια .Προκειται να γινει μεταβιβαση ισογειου θα πρεπει να γινει δηλωση αυθαιρετου πριν 1975 ή εφοσον λεει η αδεια αποπερατωση 1978 θα πρεπει να το βάλω κατ.2 .Προκειται για διαφορετικη διαρυθμιση αλλαγη θεσης κουζινας ολα εκ κατασκευης.

Link to comment
Share on other sites

Το έτος 1971 εικάζω ότι στην Ο.Α προβλέπονταν το ισόγειο αδιαμόρφωτο. Μετέπειτα, στην άδεια του 78 εγκρίθηκε η αποπεράτωσή του με τα σχέδια που την συνοδεύουν. Αρχικά, να δεις εάν έχεις εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου από την άδεια του 78, προκειμένου να εξετάσεις την πολεοδομική νομιμότητα του ακινήτου. Αν κατάλαβα σωστά, δεν βρέθηκε κάτοψη ισογείου που προσαρτήθηκε στην Ο.Α του 1978. Επομένως, αν είναι έτσι, δεν μπορείς να κρίνεις τις αυθαιρεσίες που μπορεί να υπάρχουν. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Στην άδεια του 1971 η οποία προέβλεπε τριώροφο οικοδομή υπάρχουν κανονικά οι κατόψεις ,αλλά εχουν διαφορά ως προς στη πραγματικότητα και το ισογειο ειναι κανονικά διαμερίσματα .Το 1978 εγινε αναθεώρηση για αποπεράτωση και προσθήκη ορόφου σχέδια δεν έχω βρει, μόνο στο έντυπο  αναφέρονται αυτά.Στη μετέπειτα σύσταση αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατασταση .Με μπερδευει αυτο το αποπερατωση .

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Aναφέρεις στο αρχικό post οτι η άδεια του 78 αφορούσε και την αποπεράτωση του ισογείου. Η κάτοψη ισογείου της άδειας του 1971, πως είσαι σίγουρη ότι ταυτίζεται με την κάτοψη της άδειας του 78;

Το ότι στην ΠΣΟΙ αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση είναι θετικό διότι δεν θα έχεις το κλασσικό σε τέτοιες περιπτώσεις πρόβλημα της διαφορετικής διαμερισμάτωσης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, άδεια του 1973 με τίτλο ανέγερση τριωροφου κτιρίου με ισογεια καταστηματα και 2 οροφους κατοικίας, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του ισογείου. Υπάρχει μια υπερύψωση του ισογείου όπου δημιουργείται ένας χώρος απο κάτω (γωνιακό οικόπεδο με διαφορετικές στάθμες δρόμων) προσβάσιμος απο τον ακάλυπτο (αρα δεν είναι υπόγειο) με χαμηλό εσωτερικό ύψος (περίπου 2μ) αλλα δεν έχει δάπεδο μέσα για να μετρηθεί σωστά. Στην κατηγορία 1 ή 2 δεν μπορεί να μπεί λόγω του οτι δεν είναι αποπερατωμένη η κατασκευή, αλλα δεν έχω και υπέρβαση δόμησης ή ύψους απο την εγκεκριμμένη οικοδομική άδεια λόγω του οτι δεν έχουν κατασκευαστεί οι υπόλοιποι όροφοι. Σε ποια κατηγορία θα μπορούσε να μπει για να νομιμοποιηθεί αυτός ο χώρος? Πρέπει να βγεί ταυτότητα κτιρίου για πώληση.

Link to comment
Share on other sites

Άρα έχεις υπερύψωση του ισογείου στον όροφο και αυθαίρετη κατασκευή ισογείου ύψους 2μ. (υπόγειο προβλεπόταν στην αδεια; ).

Το ισόγειο έχει εξωτερικές τοιχοποιίες; Είναι κλειστός χώρος; Κάτι τέτοιους χώρους, χαμηλούς, τους έφτιαχναν για βοηθητική χρήση.

Όποτε θεωρώ πως με μειωτικό θα ήταν η ορθή καταγραφή. 

Link to comment
Share on other sites

υπόγειο δεν φαίνεται στην άδεια. υποτίθεται θα είχε περιμετρικά τοιχεία και μπάζωμα μέσα. αντι αυτού όμως δεν μπαζώθηκε και κατασκευάστηκε πλάκα ανωδομής (δάπεδο ισογείου). Το περίεργο ειναι οτι το 1982 βγήκε άδεια επέκτασης κατά πλάτος και στίς όψεις δείχνει το κτίριο του 1973 να έχει παράθυρα υπογείου με σωστές στάθμες αλλα δεν έχει κάποια τομή ή να γίνεται κάπου αναφορά για υπόγειο στο υφιστάμενο. Γράφει απλά υφιστάμενο κτίριο σύμφωνα με την τάδε άδεια του 1973! Τοιχοποιίες στο ισόγειο δεν έχουν κατασκευαστεί παρά μόνο κολώνες δοκάρια πλάκες. Μόνο στο "υπόγειο" υπάρχουν περιμετρικά τοιχεία απο σκυρόδεμα και 2 ανοίγματα πόρτας και 4 ανοίγματα παραθύρων. Ολόκληρο το οικόπεδο πρόκειται να πουληθεί και ο αγοραστής θέλει να κατεδαφίσει τα πάντα. Για να πουληθεί όμως απαιτείται ταυτότητα κτιρίου και είναι κρίμα να πληρωθεί μεγάλο πρόστιμο για κάτι που θα κατεδαφιστεί. Η λύση να γκρεμίσει ο σημερινός ιδιοκτήτης με παράβολο 500 ευρώ και να πουληθεί ως αδόμητο περιπλέκει λίγο τα πράγματα στην αγοραπωλησία για άλλους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.