Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

@Pavlos33  Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Στην περίπτωσή μου το πρόστιμο της κατηγορίας 2 είναι μικρό, περίπου 100€. Αν καταλαβαίνω καλά το σκεπτικό σου, θα έπρεπε το σύστημα του ΤΕΕ, καταχωρώντας  τις παραβάσεις σε 2 ξεχωριστά φύλλα καταγραφής, να μου βγάλει τελικό πρόστιμο 250 (το παράβολο της κατηγορίας 3) και άλλα 250 σαν παράβολο της κατηγορίας 2, καθώς το πρόστιμό της (100€) είναι μικρότερο του παραβόλου της κατηγορίας 2 (250€). Δεν συμβαίνει αυτό. Προσθέτει στο παράβολο της κατηγορίας 3 μόνο το πρόστιμο των 100€ της κατηγορίας 2 και υπολογίζει σύνολο προστίμου 350€.  Το βρίσκεις λογικό;

Edited by amadeus2000
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους...

σε Ο.Ι. διαπιστώθηκε πέραν από το κλείσιμο Η.Χ. που έχει δηλωθεί στον Ν.3843/10 και μικρή διαφοροποίηση στο περίγραμμα του διαμερίσματος. Πιο συγκεκριμένα το διαμέρισμα έχει γίνει μικρότερο κατά 15-20εκ. προς όφελος όμορου διαμερίσματος και του κοινόχρηστου χώρου. Μπορώ να δηλώσω την εν λόγω αυθαιρεσία ως κατηγορία 3. Σημειώνω ότι οι μικρές διαφοροποιήσεις προκαλούν αλλαγή στο εμβαδόν κάτω του 5% αλλά αν συμπεριλάβω και το κλείσιμο του Η.Χ. η αλλαγή στο εμβαδό ξεπερνά το 5%. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.  Η διαφορετική διαμερισμάτωση θα πρέπει, με όποιο τρόπο και αν υπολογιστεί, να αναφέρεται ρητά στην Τ.Ε προκειμένου ο ιδιοκτήτης να εκκινήσει ενέργειες για τροποποίηση της σύστασης. Η σύγκριση γίνεται με βάση το νόμιμο περίγραμμα του διαμερίσματος σε σχέση με το υφιστάμενο περίγραμμα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να μη θεωρείται ο φωταγωγός κοινόχρηστος χώρος και άρα κλείσιμο ανοίγματος σε επαφή με αυτόν καθώς και μετατόπιση ανοίγματος να νοούνται ως "εσωτερικές" αλλαγές στο διαμέρισμα και να μην χρήζουν τακτοποίησης.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω περίπτωση διαμερίσματος σε βάρος του οποίου έχει μετατοπιστεί το όμορο διαμέρισμα. Παράλληλα, λόγω αυτού, έχουν αλλάξει και οι εξωτερικές διαστάσεις του διαμερίσματος που εξετάζω. Οι διαφορές λόγω της μετατόπισης του όμορου διαμερίσματος εις βάρος του εξεταζόμενου είναι εντός των ορίων του 2% (σε διαστάσεις και επιφάνεια), ενώ οι αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος της ιδιοκτησίας είναι εντός του 5%. 

1) Μπορώ να αγνοήσω την Δ.Δ. εφόσον είναι εντός του 2%;

2) Μπορώ να εισάγω τις αλλαγές των εξωτερικών διαστάσεων που οφείλονται σε όσα έγραψα παραπάνω, ως παραβάσεις Κατ. 3, περίπτωση ιε ή θα μπορούσα να κάνω χρήση της Κατ. 3 περίπτωση ιδ για την οριζόντια;

Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα! Βάσει του σκαριφήματος, μπορώ να θεωρήσω ότι το κτίριο υπάγεται στην Κατ.3, περίπτωση ιδ) αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση; Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει όλο το κτίριο θέση, αλλά το "μισό πάνω τμήμα του", το οποίο έχει περιστραφεί προς τα αριστερά. Ή θα πρέπει όλες οι νέες θέσεις στις οποίες βρίσκεται το κτίριο να θεωρηθούν ως ΥΔ/ΥΚ;

isogeio.jpg

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις παραβιάσει Δ μπορείς να επικαλεστείς το εδάφιο της κατηγορίας 3 γιδ. Επιπλέον, αν το περίγραμμα και επιφάνεια είναι αυξημένα μέχρι 5% δεν θα βάλεις ΥΔ+υκ αλλά την υποπαρ. γιε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.