Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Eυχαριστώ, Δηλ. να μην λαβω υπόψιν τις εγκύκλιο; 

το περίεργο είναι ότι υπάρχει η αποθήκη στο συμβόλαιο και μάλιστα στο περιθώριο της σελίδας, αλλά δεν υπάρχει στη συμβολαιογραφική κάτοψη. Υπαιρχει μια εσοχή πλάτους 1,5 μ. Χ  5 μ.  μτξ. υπογείου ( και ορόφων) και της γειτονικής οικοδομής στο συμβολαιογραφική κάτοψη του υπογείου  ανοιχτή, αλλά στην πραγματικότητα είναι κλειστή έγινε αποθήκη και   έχει αγοραστεί με το διαμέρισμα από το 1977. (ειναι αδεια του 76).

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα, 

εχω φτιάξει τοπογραφικό για διόρθωση συμβολαίου, και μέσα στο ακίνητο υπάρχει αντλιοστάσιο και το ρολόι της ΔΕΗ (η γεώτρηση είναι στο διπλανό οικόπεδο συγγενών). Είναι κατασκευή συναρμολογούμενη από πλάκες, τετράγωνο περίπου με διαστάσεις ~ 3χ3 και ύψος κάτω από 3μ. Έχουν σκοπό να το μεταφέρουν στο διπλανό οικόπεδο όπου είναι και η γεώτρηση. Είναι επί κεντρικού δρόμου και υπάρχει και σε όλα τα δορυφορικά υπόβαθρα, σε διαγράμματα πράξης εφαρμογής κλπ. Πρότεινα την τακτοποίηση με τον Ν.4495/17 για αντλιοστάσιο και ο ιδιοκτήτης με ρωτάει εάν μπορεί να βγάλει την οροφή πχ και να αποφύγει την διαδικασία της τακτοποίησης. Στέκει κάτι τέτοιο? Και γω τι θα βάλω στο τοπογραφικό?

Antliost1.jpg

Antliost2.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Έκανα ερώτημα στο ΤΕΕ για την αποθήκη και μου είπαν ότι πρέπει να μπει ως υπέρβ. δομ. Β.Χ. διότι η κατηγορία 3 αφορά μικροπαραβάσεις με την έννοια δηλ. ότι έχω μία αποθήκη στο οικόπεδο ή στο ισόγειο φτιαγμένη με υλικά όπως YTONG   κ.λ.π.  και δεν είναι οι τοίχοι της αποθήκης στον φορέα της οικοδομής όπως η δικιά μου.

Αυτά....αφού βγάζουν εγκυκλίους γιατί δεν τα κάνουν πιο λιανά ; γιατί δεν υπάρχει και

ένα παράδειγμα ;;;;;

Edited by psycho
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ τείνει να γίνει το πιο σύντομο ανεκδοτο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αν η τοιχοποιία της οικοδομής ήταν από YTONG θα έμπαινε κατ3 δλδ? :D

Όπου διαφέρουν εγκύκλιος κ νόμος, υπερισχύει ο νόμος φυσικά. Αν έχουν τα κότσια ας τον αλλάξουν. ΥΔ χώρου συντελεστή 0.5 θα έβαζα μόνο αν έβγαινε φθηνότερα ως κατ2. Κατά τα άλλα πρέπει να προσέξεις (όπως κ να το πας) κ όλα αυτά που σου λέει ο Παύλος στην αρχή.

Η εσοχή που περιγράφεις σαν φωταγωγός μου ακούγεται (κοινόχρηστο δλδ).

Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, psycho said:

Έκανα ερώτημα στο ΤΕΕ ....

Καλά να πάθεις, αφού ασχολείσαι με τα πι......ρα!!!

Δεν είναι η δουλειά του ΤΕΕ ν' απαντάει σε τέτοιου είδους ερωτήματα! Ούτε γνωρίζει, ούτε σε καλύπτει, ούτε έχουν κάποια νόμιμη βάση, ούτε έχει εξουσιοδοτηθεί νόμιμα από κάπου, ούτε αποτελούν νόμιμη γνωμοδότηση!!! Έχουν την ίδια αξία με τη δική σου ή τη δική μου γνώμη! Μελετάς το νόμο και διαμορφώνεις τη δική σου άποψη για κάθε θέμα, αναλαμβάνοντας και την αντίστοιχη ευθύνη! Η' εμπιστεύεσαι κάποιου από εδώ μέσα τη γνώμη, αναλαμβάνοντας και τις όποιες συνέπειες!

Link to comment
Share on other sites

On 19/5/2022 at 12:41 ΠΜ, Pavlos33 said:

Ίσως να πρεπει να εκμεταλλευτείς το μέσο ύψος που αναφέρεται στο κριτήριο του συγκεκριμένου εδαφίου με βάση τον ορισμό του μέσου ύψους από τον κτιριοδομικό δηλαδή, όγκο προς επιφάνεια 

Σε περίπτωση που το μέσο ύψος αποθήκης βγει περίπου 2,60 μέτρα, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα κατηγορία 3; ή για απόκλιση 7 εκατοστών πρέπει να το υπολογίσω αναλυτικά;

Σας ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και δεν υπάρχει επιτρεπτή απόκλιση αν το μέσο ύψος, βγαίνει άνω των 2.50 μ. Με αναλυτικό δεν μπορείς  να υπάγεις κατασκευές που αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρου. Σε περίπτωση που δεν πας με κατηγορία 3, αναγκαστικά με υπέρβαση δόμησης Β.Χ (με μειωτικό συντελεστή 0,50).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Διαμέρισμα σε πολυκατοικία (ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία), ανάμεσα σε άλλες παραβάσεις, έχει διαφορά σε μία διάσταση του περιγράμματος μικρότερη του 5%. Αυτή η διαφορά επηρεάζει και την όμορη ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Η άποψη μου είναι ότι για τέτοιου είδους "μικρές" διαφορές θα πρέπει να υπάρχει και το μικρότερο κόστος και όχληση των ιδιοκτητών, άρα να δηλωθεί η παράβαση ως Κατ. 3 και να αποφευχθεί η ΔΔ. Παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.